Connect with us

Exclusiv

Curiozitati despre whisky – Ziarul Nationalul

Publicat

pe

În momentul în care ne gândim la alegerea unui whisky, simpla rostire a cuvintelor single & malt inspiră un sentiment unic de fascinaţie similar unei mantre în mintea şi simţurile oricărui aspirant în lumea băuturilor distilate fine. Cu siguranţă, apariţia celor două cuvinte pe eticheta unei sticle de Glenfiddich 12 Years este un semn de calitate şi de iniţiere. Iar întrebarea care începe să te perturbe este de ce ai alege un single malt în detrimentul unor brand-uri consacrate de whisky blended precum Johnnie Walker Red Label sau Chivas Regal. Este istoria, stilul de distilare şi maturare sau pur şi simplu reputaţia amplificată de povestea pur şi simplu seducătoare? Sau poate ritualul de a-l savura şi statusul social pe care ţi-l conferă în momentul îl care îl savurezi din paharul potrivit?

Pentru început, cel mai mainstream detaliu legat de whisky este asocierea cu Scoţia. Ceea ce evident se reflectă în etimologia sa, care provine de limba galică “uisge beatha” sau “usquebaugh” care se traduce liber ca “apa vieţii”, ce reprezintă distilatul tânăr înainte de procesul de maturare, dar şi de modul în care era consumat în etapa iniţială.

Spre deosebire de bere sau vin, whisky-ul este produs în urma procesului de distilare. Iar distilarea pentru producţia de alcool a fost cunoscută în Europa destul de târziu. Legenda spune că acest mecanism alchimic a fost “împrumutat” pentru o perioada scurtă de către romani de la fenicieni şi era folosit în Franţa şi Spania pentru obţinerea parfumurilor. Însă adevărul istoric ne confirmă că distilarea a fost “naturalizată” în jurul anul 500 d.Hr. în Irlanda şi ulterior în Europa, chiar de către Sfântul Patrick. Cum în regiune, strugurii erau rari şi foarte scumpi, băutura creată de călugării irlandezi era un distilat obţinut din cereale, care la alegere era maturat în butoaie sau nu. Ceea ce ne indică că până la apariţia primului pahar de single malt va mai trece o perioadă de câteva secole. Răstimp în care distileriile s-au răspândit in Irlanda, Scoţia şi Anglia şi au funcţionat ca parte a breslei bărbierilor şi chirurgilor, cele mai multe dintre funcţionând complet ilegal, în regim de contrabandă. Mai exact, până în 1820 când a fost implementat mai riguros un sistem de taxe privind funcţionarea distileriilor.

1853 este anul care este scris certificatul de naştere al primul brand oficial de whisky din lume: Old Vatted Glenlivet. Iar la scurt timp, după anul 1880, începe să se contureze un context extrem de favorabil pentru primul “whisky boom” din istorie, datorat de decimarea viţei de vie din Europa, ca urmare a invaziei de phyloxera vastatrix. O insectă care practic a stopat producţia de struguri, esenţială pentru vin şi cognac.

După al doilea Război Mondial, producţia de whisky cunoaşte un nou trend ascendent, fiind asociat “the drink of the free world” şi cu stilul de viaţă occidental, în contextul Războiului Rece. Începutul anilor ’70 este o perioadă care diminuează consumul de whisky la nivel global, fiind considerat o băutură desuetă, ca urmare a apariţiei băuturilor de tip cocktail, dar şi creşterii în popularitate a distilatelor ca romul şi vodka.

Anii 2000 produc o nouă schimbare de trend în materie de consum de băuturi. Mai exact, anul 2007 este cel mai bun din istoria whisky-ului. Numai scotch whisky (produs exclusiv în Scoţia) a cunoscut o cifră de export de peste 1,13 miliarde de sticle, în valoare de 2,82 miliarde de £. Cifre influenţate de apariţia unor noi pieţe de consum precum India (cea mai mare din lume!), China, Rusia şi Brazilia.

Pentru a înţelege conceptul de single malt este necesar a şti că este produsul unei singure distilerii creat doar din orz malţificat, apă şi drojdii selecţionate distilate de două sau trei ori în şarje folosindu-se un alambic de cupru în formă de ceainic sau oală (pot still). Şi care este ulterior maturat timp de minimin 3 ani şi maxim 50 de ani în butoaie din lemn cu o capacitate de maxim 700 de litri. De reţinut este că pentru numărul de ani de învechire se contabilizează doar perioada de maturare în lemn, nu şi perioada petrecută în sticlă după îmbuteliere.

În altă ordine de idei, diferenţa dintre un whisky single malt şi un whisky blended constă în faptul că primul este produsul unui singur tip de orz malţificat procesat după viziunea creativă a unei singure distilerii. În timp ce în al doilea caz, produsul final este obţinut din mai multe tipuri de whisky (în general, între 20 şi 50) pentru a obţine un produs egal calitativ pentru fiecare ediţie îmbuteliată, centrat pe gustul master blender-ului, în detrimentul elementului de terroir.

În momentul în care povestim în termeni de terroir despre whisky single malt, luăm în calcul elementele magice, dar palpabile precum tipul de orz, apa, turba şi tradiţia impusă de tradiţia geografică. Puritatea apei şi folosirea unor elemente “neutre” pentru procesarea orzului va transforma whisky-urile produse în regiunea Speyside de distilerii precum The Macallan, Aberlour, Glenfarclas, Glenfiddich sau The Glenlivet în miracole lichide cu o paletă aromatică florală şi fructată, dar cu un nivel de intensitate şi corpolenţă în funcţie de alegerea fiecărui producător.

În timp ce în regiunea Islay se regăsesc faimoasele distilerii care oferă single malt-uri “afumate” cu arome “medicinale” bine conturate, completate de cele de alge marine, iod, turbă, iarbă-de-mare, malţ afumat. Iar într-un loc în ce abundă în soluri fertile perfecte pentru a cultiva orz, izvoare de apă cristalină şi sol bogat în turbă, lucrurile pur şi simplu nu puteau sta altfel. Iar dacă nu mă credeţi pe cuvânt, puteţi încerca dintr-un pahar Glencairn doar un singur strop de Laphroaig 10 Years sau Lagavulin 16 Years şi vă veţi convinge.

Acum că am menţionat faimosul pahar Glencairn, ne va apărea în minte cruciala întrebare legată de această băutură. Cum se savurează un pahar de whisky single malt?

Iar răspunsul este simplu: Like a Sir!

Pentru început dorim să menţionăm că în cazul în care totuşi doriţi să folosiţi un whisky pentru a prepara cocktail-uri ca Godfather, Presbyterian sau Rusty Nail, puteţi folosi în compoziţie brand-uri ca Ballantine’s Finest sau J&B Rare şi nu un single malt consacrat.

În primul rând trebuie consumat la temperatura ideală de servire: 15-17 grade Celsius. În al doilea rând, din paharul menţionat. Şi în al treilea rând, niciodată cu gheaţă şi aproape niciodată cu apă.

În cazul în care vorbim despre un whisky cask strenght care depăşeşte 45-46% vol. alc., atunci se poate adăuga până la o cincime din cantitatea din pahar pentru a mai diminua delicat tăria alcoolică şi pentru a-i deschide treptat aromele. Şi aici cel mai bun sfat pe care îl putem oferi este de a adăuga doar apă care provine din regiunea de baştină a băuturii. Tocmai de aceea, producătorii scoţieni au lansat şi brand-uri de apă dedicate degustării precum Speyside Glenlivet Spring sau Uisge Source.

Din partea 42Years.ro vă recomandăm să consumaţi în tihnă un pahar de single malt, după cină, alături de un trabuc Corona sau de desertul favorit, experienţă completată de o conversaţie sau meditaţie demnă de un adept convins al hedonismului moderat.

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Centrul Medical Maria: Terapia în camera hiperbară recomandată pentru recuperarea şi tratarea infectării cu virusul SARS-CoV-2

Publicat

pe

De multe ori refacerea şi recuperarea din urma unei afecţiuni sunt considerate la fel de importante precum tratamentul în sine, pentru a se ridica din nou puntea dintre fostul pacient şi o viaţă normală. Şi în cazul coronavirusului, efectele secundare se pot întinde şi pe parcursul a mai multe luni sau chiar ani, astfel că persoanele care au fost confirmate ca fiind purtătoare ale virusului SARS-CoV-2, dincolo de particularităţile individuale ale organismului şi ale tipului de tulpină care a făcut obiectul infectării, pot avea de aşteptat mult timp până la revenirea la viaţa de dinainte, în cazul unei recuperări necorespunzătoare sau a dezinteresului faţă de acest proces.

Terapia în camera hiperbară  a devenit în ultimii ani, fără doar şi poate, vedeta sistemul mondial de sănătate. O veritabilă încununare a unor dorinţe multimilenare ale omenirii în domeniul medical, tehnica non-invazivă de regenerare a celulelor din întregul organismul a făcut posibil ca inclusiv unele afecţiuni extrem de delicate şi dificile să poată fi depăşite, cu o refacere exemplară. Oxigenoterapia ajută atât în tratarea, cât şi în recuperarea organismului, în urma a sute de afecţiuni severe.

Terapia în camera hiperbară este posibilă şi în judeţul Braşov, la Centrul Medical Maria de la Sânpetru, una dintre puţinele instituţii de profil din România care beneficiază de această tehnologie. Clinica îşi propune să îmbine utilul cu plăcutul, adică terapia cu bucuria unei vacanţe şi a unei pauze de la grijile cotidiene, astfel că odată cu terapia zilnică în camera hiperbară, efectuată pe baza recomandării specialiştilor, de 10 şedinţe, le oferim pacienţilor posibilitatea de a cunoaşte într-un mod relaxant cetatea din Sânpetru, rezervaţia de pe dealul Lempeş, centrul vechi al Braşovului, muntele Tâmpa sau Masivul Postăvaru, alături de multe alte obiective turistice ale zonei, adaptate la condiţiile de distanţare socială impuse de pandemie, dar şi la posibilităţile fizice ale fiecărei persoane. Despre locuri de cazare, dar şi despre pachetele de terapie la preţuri speciale, cu discounturi semnificative, de până la 20%, se pot afla informaţii atât de la sediul Centrului Medical Maria, situat pe strada Poienitei nr. 2-8, cât şi la numerele de telefon 0268.309.300/ 0735.444.085 sau pe email la programari@centrulmaria.ro.

Terapia în camera hiperbară ajută şi în tratarea sau recuperarea cazurilor de coronavirus, pentru cea mai frecventă manifestare severă COVID-19, pneumonia virală, energizează organismul, încetineşte procesului de îmbătrânire celulară, susține oxigenarea și crește producția de elastină. Oxigenoterapia este un adjuvant pentru recuperarea sportivilor de mare performanţă în perioadele foarte grele, de încărcare fizică și mentală, optimizând funcțiile organismului, crescând producția de colagen și vindecând mai rapid contuziile și leziunile. Efectele terapeutice ale acestei tehnici medicale oferă şi suport pentru tratamentele oncologice, tratează complicațiile radioterapiei, asigură o oxigenare optimă pentru țesuturi, scade inflamația, acumularea de lichide, eliberează celule stem și asigură efect antibacterian. Prezenţa în camera hiperbară duce la o optimizare cognitivă, îmbunătățind memoria pe termen scurt şi lung, fiind o formă de terapie recomandată inclusiv persoanelor diagnosticate cu tulburări din spectrul autist. Nu în ultimul rând, optimizează fertilitatea și îmbunătățește funcțiile sexuale, are şi efecte cardiace, prin îmbunătăţirea circulaţiei coronariene, creşte considerabil imunitatea organismului și îl ajută să lupte contra infecțiilor produse de viruși și bacterii, ducând la scăderea timpului de spitalizare.

Principalul avantaj al acestui tip de terapie medicală este dat de faptul că tot procesul se defăşoară într-un mod total non-invaziv şi este pretabil pentru toate categoriile de vârstă ale pacienţilor, independent de starea şi gradul afecţiunilor acestora.

Mai multe detalii despre oxigenoterapie, dar şi informaţii inedite, poţi afla de pe portalul centrulmaria.ro, dar şi din imaginile video referitoare la camera hiperbară: https://bit.ly/3uneIER

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Centrul Medical Maria: Terapia în camera hiperbară recomandată pentru recuperarea şi tratarea infectării cu virusul SARS-CoV-2

Publicat

pe

De

De multe ori refacerea şi recuperarea din urma unei afecţiuni sunt considerate la fel de importante precum tratamentul în sine, pentru a se ridica din nou puntea dintre fostul pacient şi o viaţă normală. Şi în cazul coronavirusului, efectele secundare se pot întinde şi pe parcursul a mai multe luni sau chiar ani, astfel că persoanele care au fost confirmate ca fiind purtătoare ale virusului SARS-CoV-2, dincolo de particularităţile individuale ale organismului şi ale tipului de tulpină care a făcut obiectul infectării, pot avea de aşteptat mult timp până la revenirea la viaţa de dinainte, în cazul unei recuperări necorespunzătoare sau a dezinteresului faţă de acest proces.

Terapia în camera hiperbară  a devenit în ultimii ani, fără doar şi poate, vedeta sistemul mondial de sănătate. O veritabilă încununare a unor dorinţe multimilenare ale omenirii în domeniul medical, tehnica non-invazivă de regenerare a celulelor din întregul organismul a făcut posibil ca inclusiv unele afecţiuni extrem de delicate şi dificile să poată fi depăşite, cu o refacere exemplară. Oxigenoterapia ajută atât în tratarea, cât şi în recuperarea organismului, în urma a sute de afecţiuni severe.

Terapia în camera hiperbară este posibilă şi în judeţul Braşov, la Centrul Medical Maria de la Sânpetru, una dintre puţinele instituţii de profil din România care beneficiază de această tehnologie. Clinica îşi propune să îmbine utilul cu plăcutul, adică terapia cu bucuria unei vacanţe şi a unei pauze de la grijile cotidiene, astfel că odată cu terapia zilnică în camera hiperbară, efectuată pe baza recomandării specialiştilor, de 10 şedinţe, le oferim pacienţilor posibilitatea de a cunoaşte într-un mod relaxant cetatea din Sânpetru, rezervaţia de pe dealul Lempeş, centrul vechi al Braşovului, muntele Tâmpa sau Masivul Postăvaru, alături de multe alte obiective turistice ale zonei, adaptate la condiţiile de distanţare socială impuse de pandemie, dar şi la posibilităţile fizice ale fiecărei persoane. Despre locuri de cazare, dar şi despre pachetele de terapie la preţuri speciale, cu discounturi semnificative, de până la 20%, se pot afla informaţii atât de la sediul Centrului Medical Maria, situat pe strada Poienitei nr. 2-8, cât şi la numerele de telefon 0268.309.300/ 0735.444.085 sau pe email la programari@centrulmaria.ro.

Terapia în camera hiperbară ajută şi în tratarea sau recuperarea cazurilor de coronavirus, pentru cea mai frecventă manifestare severă COVID-19, pneumonia virală, energizează organismul, încetineşte procesului de îmbătrânire celulară, susține oxigenarea și crește producția de elastină. Oxigenoterapia este un adjuvant pentru recuperarea sportivilor de mare performanţă în perioadele foarte grele, de încărcare fizică și mentală, optimizând funcțiile organismului, crescând producția de colagen și vindecând mai rapid contuziile și leziunile. Efectele terapeutice ale acestei tehnici medicale oferă şi suport pentru tratamentele oncologice, tratează complicațiile radioterapiei, asigură o oxigenare optimă pentru țesuturi, scade inflamația, acumularea de lichide, eliberează celule stem și asigură efect antibacterian. Prezenţa în camera hiperbară duce la o optimizare cognitivă, îmbunătățind memoria pe termen scurt şi lung, fiind o formă de terapie recomandată inclusiv persoanelor diagnosticate cu tulburări din spectrul autist. Nu în ultimul rând, optimizează fertilitatea și îmbunătățește funcțiile sexuale, are şi efecte cardiace, prin îmbunătăţirea circulaţiei coronariene, creşte considerabil imunitatea organismului și îl ajută să lupte contra infecțiilor produse de viruși și bacterii, ducând la scăderea timpului de spitalizare.

Principalul avantaj al acestui tip de terapie medicală este dat de faptul că tot procesul se defăşoară într-un mod total non-invaziv şi este pretabil pentru toate categoriile de vârstă ale pacienţilor, independent de starea şi gradul afecţiunilor acestora.

Mai multe detalii despre oxigenoterapie, dar şi informaţii inedite, poţi afla de pe portalul centrulmaria.ro, dar şi din imaginile video referitoare la camera hiperbară: https://bit.ly/3uneIER

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Peste 1 Mil. Euro! Top 3 câștiguri mari la pariuri sportive

Publicat

pe

De

1-milion-de-euro-pariuri

Cu toții ne dorim să câștigăm o sumă mare care ne poate asigura un viitor mai bun. Dar un câștig imens apare foarte rar și uneori poate fi mai ușor să câștigăm la loto decât să prindem o cotă astronomică pe biletul nostru.

Dar, cu toate acestea, există jucători care au câștigat sume pe care mulți dintre noi nici nu ne-am imagina că ar fi posibile. Acest articol va acoperi cele mai mari câștiguri care au avut loc pe teritoriul țării noastre și veți afla cum sa castigi la pariuri sume fabuloase.

300.000 de Euro câștigați la SuperBet

Un parior cu numele Gheorghe G. a câștigat nu mai puțin de 1.350.093 RON la SuperBet, adică aproape 300.000 de Euro. Acesta a jucat 42 de bilete și le-a câștigat pe toate, cota totală fiind de peste 11.000! Dintre toate biletele, majoritatea sumei a fost câștigată cu doar 20 de bilete, unde avea nu mai puțin de 19 evenimente adăugate pe fiecare dintre ele.

Din 19 evenimente, 6 au reprezentat meciuri din oferta Superbet Live, iar multe erau din ligile importante din Europa: Premier League, La Liga, Ligue 1 și Bundesliga. Cel mai des pariu întâlnit pe biletele sale era format din GG (ambele echipe marchează) și formatul 2 – 4 (se marchează minimum 2 goluri și maximum 4).

423.000 de Euro câștigați la Betano

Suma a fost câștigată cu ajutorul a 30 bilete făcute în mod identic. Jucătorul a repetat același bilet de 30 de ori, fiecare cu suma de 13 RON. Cu o cotă finală de 4.130 per bilet, el a câștigat 69.000 de RON, de 30 de ori!

Acesta a pariat pe 12 evenimente per bilet, fiecare fiind de tip solist. A avut foarte mult noroc, deoarece în cadrul acelor meciuri au existat penalty-uri ratate și goluri inclusiv în minutul 95!

Peste 1 milion de Euro cu doar 3 meciuri pariate

Una dintre cele mai incredibile povești a avut loc la agenția SuperBet. Un grup de pariori au reușit să câștige nu mai puțin de 1.464.734 de Euro, cu doar 3 meciuri multiplicate pe 109 de bilete! Meciurile pe care grupul s-a bazat au fost următoarele: Reading – Coventry, Pogon – Jagiellonia și Pacos Fereira – FC Porto.

Ei au pariat pe totalul de goluri marcate în meci: peste 3 și respectiv peste 5 goluri. Biletele au ieșit câștigătoare după ce George Pușcaș a marcat în minutul 92! Cu toate aceste, este bine de știut că, pentru a ajunge la un asemenea câștig, grupul a investit aproximativ 234.500 de Euro, iar profitul a fost de 1.230.137 Euro.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Maramureș

Eveniment16 ore inainte

Epoletii din spatele acestor contracte/ZONA LIBERA GIURGIU/ZONA UNDE SE ASCUND CLANURILE DE INFRACTORI (II) – Ziarul Incisiv de Prahova

MAFIA DIN PORTUL GIURGIU II ZONA LIBERA GIURGIU: cazul Savin Bogdan Mihail ZONA UNDE SE ASCUND CLANURILE DE INFRACTORI CAZUL...

Eveniment2 zile inainte

EXCLUSIV/Au inceput tunurile/jafurile in ministerele coordonate de USR/”Damf” puternic de “servicii”/Claudiu Nasui si Societatea Nationala a Sarii SA – “Salrom”, tun de peste 1 milion de euro – Ziarul Incisiv de Prahova

In plina pandemie conducerea Societatii Nationale a Sarii SA – “Salrom”, cu sediul administrativ in Splaiul Unirii nr.76, Corp A,...

Eveniment3 zile inainte

Acum normele de competenţă ale instanţelor judecătoreşti din România le stabileşte Parchetul European/Desfiinţaţi instanţele – Ziarul Incisiv de Prahova

Entitatea ale cărei patrimoniu şi interese au fost păgubite/lezate este Clubul Sportiv Municipal Ploieşti (CSM), structură sportivă de drept public...

Eveniment3 zile inainte

Centrul Medical Maria: Terapia în camera hiperbară recomandată pentru recuperarea şi tratarea infectării cu virusul SARS-CoV-2

De multe ori refacerea şi recuperarea din urma unei afecţiuni sunt considerate la fel de importante precum tratamentul în sine,...

Exclusiv3 zile inainte

Centrul Medical Maria: Terapia în camera hiperbară recomandată pentru recuperarea şi tratarea infectării cu virusul SARS-CoV-2

De multe ori refacerea şi recuperarea din urma unei afecţiuni sunt considerate la fel de importante precum tratamentul în sine,...

Exclusiv4 zile inainte

Peste 1 Mil. Euro! Top 3 câștiguri mari la pariuri sportive

Cu toții ne dorim să câștigăm o sumă mare care ne poate asigura un viitor mai bun. Dar un câștig...

Social5 zile inainte

Descoperă cele mai frumoase urări și felicitări pentru ziua de Sfânta Maria

Maria este unul dintre cele mai frumoase și vechi nume din România. Răspândit de la nord la sud, acest nume feminin nu...

Eveniment6 zile inainte

Manual de musamalizare a ilegalitatilor comise la CSM Ploiesti care au dus la sifonarea banului public/Emiterea de adrese oficiale cu continut FALS/Andrei Volosevici ia masuri?DNA ia notite si verifica? – Ziarul Incisiv de Prahova

”Să terminăm cu pilăraia, mafia şi nepotismul” –, este contrazisă flagrant de realitatea din două instituții esențiale din Municipiul Ploiesti:...

Eveniment7 zile inainte

Oare care o fi realitatea cu SIIJ -ul?/ „Nu îmi plac bălăriile pe post de argumente/Așa că mă gândii să verific dacă sunt bălării sau nu/Și-mi ieșii că ar cam fi” – Ziarul Incisiv de Prahova

Două fapte: Institutul National de Statistica a comunicat o necredibila crestere economica de +5,3% in trimestrul IV 2020 (față de trimestrul III). Analiștii...

ExclusivO săptămână inainte

De ce ar trebui să vă pese de data prăjirii boabelor de cafea

O pungă nouă de cafea boabe de la supermarket nu garantează prospețimea. O greșeală obișnuită pe care o fac majoritatea...

EvenimentO săptămână inainte

N-am înțeles în ce calitate se implică ambasada SUA, adicătelea niște funcționărași de mâna a 7-a ai Departamentului de Stat, în politica penală a statului român/S-au dus peste MJ, DNA, CSM etc – Ziarul Incisiv de Prahova

Două fapte: Institutul National de Statistica a comunicat o necredibila crestere economica de +5,3% in trimestrul IV 2020 (față de trimestrul III). Analiștii...

EvenimentO săptămână inainte

Cum de nu a vazut BNR operatiunile prin care, ING Bank Romania falsifica destinatia de export a motoarelor de Boeing, astfel incat, pe legaturi securiste ante-1989, sa ajunga in Iran, tara aflata sub embargou? – Ziarul Incisiv de Prahova

Două fapte: Institutul National de Statistica a comunicat o necredibila crestere economica de +5,3% in trimestrul IV 2020 (față de trimestrul III). Analiștii...

ExclusivO săptămână inainte

Azilele de batrani responsabile la fel de eficiente ca vaccinurile in lupta impotriva infectarii cu Covid

Omenirea se afla intr-un mare impas si trebuie sa intelegem acest lucru, iar vaccinul nu rezolva toate problemele, fiindca nu...

EvenimentO săptămână inainte

care nu există în realitate, plăsmuită, ireală – Ziarul Incisiv de Prahova

Căderea economiei cu 3,9% în 2020 (raportată de statistică) înseamnă pentru Florin Cîțu o performanță ,,fantastică”. Iată unde are dreptate:Potrivit...

Eveniment2 săptămâni inainte

Când a mințit?/ Florin Cîțu, după incendiul de la Matei Balș, 29 ianuarie 2021 – Ziarul Incisiv de Prahova

Cercetează penal numai presupusele infracțiuni săvârșite de judecători și procurori, indiferent că este o sesizare din oficiu (a unui procuror)...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Curiozitati despre whisky – Ziarul Nationalul

În momentul în care ne gândim la alegerea unui whisky, simpla rostire a cuvintelor single & malt inspiră un sentiment...

Trending