Connect with us

Afaceri

Lumea digitală: ce este link building-ul și cum îți poate ajuta afacerea

Publicat

pe

Dacă ai început să explorezi curiozitățile lumii digitale, cu siguranță ai dat peste termenul de link building, scrie albinutamagica.ro. Nefiind familiarizat cu noile tehnici de promovare în mediul on-line, cu ceea ce înseamnă serviciile SEO, cu siguranță acest termen ți se pare „extraterestru” și pe bună dreptate.

Tehnica de link building există exclusiv în mediul online, dar are la bază o activitate din lumea reală, și anume, recomandarea. Practic, link building este o metode de recomandare online. Îți explicăm mai multe imediat.

De ce recomandări?

Deși poate părea amuzant că în era digitalizării încă mai funcționează unul dintre cele mai vechi principii de marketing, acest lucru nu ar trebui să te mire. De regulă când dorim să achiziționăm un bun, sau căutăm un serviciu primul lucru pe care îl facem este să îi întrebăm pe cei din jur dacă au idee ce ne-ar putea ajuta.

Tindem să avem mult mai multă încredere în recomandările unui prieten asupra unui produs pe care el l-a încercat sau poate doar a auzit că este bun, decât în eticheta produsului sau chiar teste științifice care dovedesc calitatea acestuia. Răspunsul la acest comportament poate fi găsit la nivel psihic, însă oamenii de marketing au înțeles acest lucru și încearcă să îl folosească în propriul avantaj.

Cum funcționează recomandările on-line?

Întrucât puterea recomandării unui produs are foarte mult impact asupra deciziei de cumpărare, specialiștii de marketing au adus această unealtă și în mediul virtual.

Desigur, ustensile precum secțiunea cu recenzii de pe pagina unui produs sau forumuri unde clienții își pot spune părerea sau pune întrebări, reprezintă și ele ustensile utile. Însă acest articol dorește a aborda tipul de recenzii „recunoscut” de motoarele de căutare.

Motoarele de căutare doresc să afișeze cele mai relevante informații utilizatorilor. Astfel, este nevoie de anumite criterii și un algoritm care să determine dacă aceste criterii sunt îndeplinite și, în final, să decidă dacă website-ul sau produsul tău este un răspuns ideal la problema utilizatorului. Unul dintre aceste criterii sunt recomandările. Recomandările făcute de alte website-uri, mai exact.

Cum utilizează motoarele de căutare link building?

Având la bază recomandările din viața noastră, link buildingul funcționează pe același principiu, însă cu o precizie ceva mai matematică.

După cum sugerează și denumirea, link building reprezintă tehnica de „construire de conexiuni”. Fără doar și poate, cea mai eficientă tehnică de link building este backlinking – tehnică în care alte website-uri „recomandă” website-ul tău adăugând-i link-ul undeva pe pagină.

Foarte eficient, backlinking poate fi uneori o lamă cu două tăișuri. Pentru a fi eficiente, recomandările de tip backlinking trebuie să vină de la website-uri cunoscute în domenii adiacente cu cel al website-ului tău, să aibă o audiență destul de mare și care să coincidă cu o parte din audiența ta.

O metodă mai la îndemână pentru deținătorii de website-uri este internal link building. Această metodă este mai accesibilă, întrucât poate fi făcută de către proprietarul website-ului, nu necesită acordul unei terțe părți. Internal link building reprezintă adăugarea de link-uri de pe propriul website, către alte pagini din interiorul website-ului. De exemplu, să presupunem că ai pagina „despre noi”, dar și o pagină de contact. În pagina „despre noi” poți adăuga o frază în care îndemni vizitatorii, ca în cazul în care nu au găsit informații pe care le căutau, să te contacteze. Astfel, vei adăuga un link către pagina de contact pentru ca utilizatorii să poată găsi pagina mai rapid.

Există riscuri?

Asemeni oricărui lucru bun, tot ce este în exces dăunează. Acest lucru se aplică și în cazul link building.

Motoarele de căutare au algoritmi foarte avansați care pot detecta dacă încerci să „forțezi” asemenea recomandări digitale. Principalele semnale care îți pot atrage o penalizare (website-ul tău nu va mai fi afișat în motoarele de căutare) sunt:

  • Număr foarte mare de backlinks sau internal links
  • Link-uri ce vin din partea website-urilor care efectiv vând spațiu pentru backlinking sau care au o reputație proastă (conținut de slabă calitate, face adesea SPAM, copiază conținut de pe alte website-uri, etc.).

Cum previi problemele?

În primul rând, trebuie să monitorizezi ce website-uri te „recomandă”. Probabil o parte din ele le știi deja, întrucât ați stabilit un acord sau ați discutat despre acest lucru, dar vor fi și alți deținători de website-uri care te vor recomanda. Există numeroase programe care pot monitoriza acest lucru.

Atât pentru această etapă, cât și pentru o eventuală penalizare, îți recomandăm să apelezi la un specialist, întrucât sunt necesare și câteva cunoștințe tehnice.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Ai nevoie de o firma care monteaza hidranti? SecuritatePSI este solutia

Publicat

pe

Incendiul este un eveniment nedorit care poate avea consecinte dramatice. Cu toate acestea foarte putini persoane se gandesc ca la un moment dat s-ar putea confrunta cu un astfel de dezastru. Ceilalti considera ca lor nu li se poate intampla asa ceva si nu acorda o importanta deosebita regulilor de prevenire si stingere a incendiilor. O astfel de atitudine este complet gresita si se poate solda cu consecinte foarte grave in cazul in care se intampla sa apara un incendiu. Indiferent ca detinem o locuinta sau un spatiu comercial, firma, etc, este necesar sa fie luate toate masurile necesare prevenirii si stingerii incendiului. Este de preferat ca niciodata sa nu ne confruntam cu un incendiu, indiferent de amploarea acestuia, insa in cazul in care se intampla trebuie sa avem la dispozitie toate elementele pentru a stinge incendiul fara ca acesta sa creeze daune importante. Montarea de hidranti si sprinklere sunt doua dintre cele mai populare solutii care trebuie implementate pentru prevenirea si stingerea incendiului. Indiferent de masura pentru prevenirea si stingerea incendiului la care apelezi aceasta trebuie sa fie pusa in practica doar de catre o firma specializata in acest sens.

Cum gasesti o astfel de firma?

Gasirea unei firme serioase, autorizata sa monteze hidranti si alte masuri antiincendiu este o misiune destul de complicata avand in vedere faptul ca pe piata se afla multe astfel de firme. La fel ca in cazul oricarui alt domeniu de activitate, si in acest domeniu de activitate exista firme serioase, profesioniste, care ofera servicii de cea mai buna calitate, si firme care nu se ridica la nivelul dorit de catre clienti. Pentru a apela la serviciile unei firme autorizate, serioasa, cu un personal profesionist, trebuie respectate urmatoarele criterii:

  • Experienta avuta de catre firma. Avand in vedere ca vorbim despre un domeniu de activitate destul de delicat este recomandat ca firma autorizata montaj hidranti sa aiba o experienta cat mai mare.
  • Personalul care lucreaza in cadrul firmei sa fie specializat la cel mai inalt nivel.
  • Serviciile oferite sa fie variate. Este foarte important ca firma aleasa sa fie capabila sa ofere toate serviciile necesare pentru a pune la punct un sistem de prevenire si stingere a incendiilor cat mai performant.
  • Sa puna pe primul loc nevoile clientilor. O firma serioasa, cu angajati profesionisti, pune pe primul loc satisfacerea nevoii clientului.
  • In cazul in care angajatii firmei amana procedurile necesare implementarii sistemului antiincendiu atunci este cazul sa cauti o alta firma.
  • Nu in ultimul rand, raportul pret – calitate este un alt detaliu care trebuie avut in vedere. Acest raport trebuie sa fie cat mai bun pentru clienti.

Concluzii

Toate criteriile in functie de care trebuie aleasa o firma care ofera servicii de prevenire si stingere a incendiilor, care sunt prezentate in cadrul acestui articol sunt indeplinite de catre firma securitatePSI motiv pentru care aceasta este alegerea ideala in cazul in care ai nevoie de executie instalatie sprinklere sau de un grup pompare sprinklere. Pentru a afla mai multe informatii despre serviciile oferite de catre aceasta firma nu ezita sa accesezi site-ul acesteia.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Cum alegem DVR-ul potrivit pentru un sistem de supraveghere

Publicat

pe

De

 

Sistemele de supraveghere video formate din DVR si camere supraveghere au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani. Mai mult decat atat, variantele in care se regasesc s-au extins intr-atat, incat am ajuns in situatia de a ne fi dificil sa alegem un sistem potrivit. Sistemul de supraveghere video include un inregistrator video, cunoscut si ca DVR, alaturi de un numar de camere, de obicei 4, 8 sau 16, la care se adauga accesoriile necesare conectarii celor doua componente principale: cabluri, conectica, alimentare. Pentru a pune in functiune sistemul, mai este necesar un HDD care se introduce in DVR. De regula nu este inclus in costul sistemului, deoarece capacitatea maxima pe care o poate suporta un DVR difera de la producator la producator, iar utilizatorul este cel care isi adapteaza capacitatea de stocare in functie de necesitati.

Camerele de supraveghere se impart in mai multe categorii, cu functii si caracteristici diferite. Cele mai raspandite si solicitate sunt cele care sunt prevazute cu leduri IR pentru vizibilitate pe timpul noptii, dar si cele care beneficiaza de functia de detectie la miscare. Pe de o parte exista camere de supraveghere cu lentila fixa, ce asigura un unghi fix de vizualizare, ce nu poate fi modificat, iar pe de alta parte sunt camerele cu lentila varifocala. Acestea din urma se impart la randul lor in doua categorii, camere cu lentila varifocala manual sau motorizata. Sunt utile in special in zonele in care nu puteti monta o camera de supraveghere atat de aproape de locul pe care il doriti a fi monitorizat.

Cerintele fiecarui cumparator sunt diferite, de aceea este dificil de recomandat un anumit tip de sistem de supraveghere. Cu toate acestea, cunoasterea catorva elemente cheie va vor ajuta in a face achizitia potrivita.

Asa cum mentionam anterior, fiecare DVR suporta un hard disk de o anumita capacitate. Totodata, perioada de stocare variaza in functie de anumiti factori, printre care numarul de camere montate, rezolutia la care se face inregistrarea, numarul de frame-uri pe secunda, numarul de ore din zi in care se inregistreaza, numarul de zile de stocare a inregistrarilor, tipul de inregistrare etc.

In cazul unui DVR setat sa inregistreze doar la detectia de miscare, perioada de stocare a datelor se va mari considerabil, facilitand totodata si cautarea rapida a unor evenimente petrecute in acel interval. In momentul in care hard disk-ul este plin, noile inregistrari se vor suprascrie automat peste cele mai vechi, actionand asa numita inregistrare in bucla.

Camerele IP pot fi inregistrate si direct pe calculator, fara a fi necesar un NVR, insa este nevoie sa va asigurati ca intruneste cerintele tehnice, precum si memoria necesara. De asemenea, calculatorul trebuie permanent pornit.

DVR-urile sunt livrate cu CMS, un soft care permite vizualizarea camerelor intr-o singura interfata. Aceste softuri sunt concepute pentru a fi folosite cu anumite sisteme de operare. De asemenea, unele dintre ele sunt compatibile doar cu anumite browsere.

Daca optati pentru achizitia separata a unor camere de supraveghere si a unui DVR sau NVR, stabiliti numarul de camere de care aveti nevoie, ulterior alegeti modelul de DVR. In functie de numarul de camere instalate, veti avea nevoie de un DVR 4 canale, 8, 16 sau mai multe canale. Verificati rezolutia camerelor, astfel incat sa alegeti un DVR de o rezolutie cel putin la fel de mare cu cea a camerelor.

Pentru mai multe informatii despre tipurile de DVR-uri si functiile acestora puteti apela cu incredere la reprezentantii magazinului online www.1CCTV.ro. Diminuati timpul de cautare a solutiei potrivite si solicitati sfaturi specialistilor.

 

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Texte de promovare a produselor

Publicat

pe

Concentrarea unei campanii de marketing pe un produs, pe produse sau pe o categorie de produse poate fi foarte utilă. Acest lucru este valabil atât când vorbim despre un produs nou, cu specificații și caracteristici inovatoare, cât și atunci când vorbim despre produse pentru care cererea este ridicată, dar și concurența este acerbă.

Provocarea este la fel de mare atât pentru un brand cunoscut, cât și pentru o firmă aflată la început.

Și într-un caz și în celălalt, în funcție de buget și scopul urmărit, imaginația și conceperea unei strategii de marketing și conținut cât mai bine puse la punct joacă un rol foarte important.

De ce este scrierea unui conținut de calitate o sursă bună de marketing?

Fie că doriți să promovați un produs, fie că prin promovarea acestuia vreți să vă creșteți notorietatea sau să atrageți clienți în site, care să cumpere și alte produse sau produse similare, descrierea și calitatea textului utilizat în acest scop este foarte importantă.

Nu veți reuși niciodată să convingeți un client, dacă textul utilizat în reclamă este mediocru sau invers, dacă realizați un text de promovare foarte bun, iar produsul nu corespunde sau informația din site, care ar putea interesa este îndoielnică.

Care sunt acele texte pentru promovarea produselor care trebuie avute în vedere de orice vânzător?

O altă categorie de texte, extrem de importante pentru a face vânzare este reprezentată de advertoriale. Fiind o îmbinare inteligentă între reclamă și nevoia de informare, ele sunt de multe ori o sursă semnificativă de trafic. Cu cât autoritatea site-urilor pe care sunt publicate este mai mare și vor avea mai multe vizualizări, cu atât vor crește și șansele voastre de a obține mai mulți clienți interesați. În acest sens, este foarte important să găsiți o agenție SEO sau un copywriter talentat, care să se priceapă să camufleze mesajul publicitar într-un text cât mai incitant și convingător.

O a treia formă de a face publicitate unui produs este reprezentată de realizarea de texte și prezentări interesante pentru rețelele de Social Media. Facebook, Instagram, LinkedIn etc.. Prin postarea de conținut bine gândit și targetat și prin posibilitatea de a fi vizualizate de multe persoane, cărora dacă le place ce citesc și văd acolo pot distribui și share-ui gratuit acele prezentări, vă puteți bucura de o altă sursă importantă de trafic.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Maramureș

Eveniment10 ore inainte

IPJ Prahova sta pe butoi de pulbere/De la culoarea „rosie” (grena) la portocaliu – galben, cu „sageata”

Un articol tipic ” Observ….”, lipsit de realitate, dar cu un continut rautacios, rau intentionat, mizerabil, si nu cu tinta...

EvenimentO zi inainte

Fostul şef al IPJ Prahova Viorel Dosaru si-a „cumparat de la bec” o banda dintr-o strada in Parcul Industrial Ploiesti/Fostii subalterni de la Politia Rutiera se fac ca au „orbul gainilor”

Directorul Parcului Industrial Ploieşti- Andrei Tudor – a decedat în somn, în urma unui infarct, acum cca doua saptamani de...

Eveniment3 zile inainte

Biroul şi Directoratul de Informaţii al Comunităţii de Informaţii al Consiliului Naţional de Securitate al SUA, alertate de mai multe ori în cazul ambasadorului SUA la UE, Gordon Sondland, şi mai mulţi oficiali români

Articolul care urmează nu este despre România stat de drept, acest articol este despre cum a evoluat învățământul din România,...

Exclusiv3 zile inainte

La Multi Ani, AJCSPH! La Multi Ani tuturor persoanelor cu dizabilitati de pe mapamond

Asociatia Judeteana Constanta a Sportului pentru Persoane cu Handicap (AJCSPH) a sarbatorit pe data de 3 decembrie, impreuna cu partenerii...

Eveniment4 zile inainte

Doamna ministru al educatiei este REALA?

Procedura asumării răspunderii prin Parlament se aplică în mod excepțional. Este prevăzută prin Constituție, pentru că părinții Legii Fundamentale au...

Eveniment5 zile inainte

Jocul politic în jurul valorii de 4,8 lei pentru un Euro a imputinat rezervele valutare cu peste un miliard de Euro

(Preluare Inpolitics): Ziua de 1 decembrie a fost, anul acesta, una mai specială: pe lîngă aniversarea Marii Uniri, a fost...

Exclusiv5 zile inainte

5 modalități de a învăța limba engleză rapid

Nu există o metodă secretă pentru a învăța limba timp de o lună. Dacă cineva îți promite un miracol – nu...

Exclusiv5 zile inainte

6 modalități de a învăța limba engleză rapid

Nu există o metodă secretă pentru a învăța limba timp de o lună. Dacă cineva vă promite un miracol – nu...

Eveniment6 zile inainte

„Nu se poate spera ca cetățeni fără drepturi și ținuți în întunerec sufletesc și în mizerie socială să devie stâlpii siguri ai unui Stat modern”

Iuliu Maniu, 1 decembrie 1918: ”De aceea libertățile interne ale cetățenilor trebuie să crească în raport cu sforțările externe ale...

Exclusiv6 zile inainte

Cupa Sfantului Andrei pentru persoanele cu handicap si-a desemnat invingatorii

Intre 26 si 29 noiembrie 2019 Asociatia Judeteana Constanta a Sportului pentru Persoane cu Handicap a organizat la Constanta Cupa...

Eveniment7 zile inainte

Vom sărbători, așadar, în curând, 30 de ani de la Lovitura de Stat și probabil morții Revoluției vor fi doar ”victime colaterale”

Reprezentanții Guvernului, lamentându-se pe marginea găurilor negre lăsate de PSD, noua administrație a tăiat în carne vie discret, dar temeinic,...

EvenimentO săptămână inainte

Ultimele pregătiri la „Orășelul Copiilor” din Parcul Municipal Vest

Deci, acest deficit este personal și reprezintă primul eșec al noului ministru al finanțelor: în numai trei zile și-a ratat...

ExclusivO săptămână inainte

Ultimele pregătiri la „Orășelul Copiilor” din Parcul Municipal Ploiesti Vest

Orășelul copiilor va fi, anul acesta, la Parcul Municipal Vest. Directorul acestui minunat parc, Donald Constantin, este si la aceasta...

ExclusivO săptămână inainte

Câinii salvatori din România caută victimele cutremurului din Albania

Challapa și Billy, câini utilitari special instruiți, participă în aceste zile la misiunea de căutare și salvare a victimelor  cutremurului...

EvenimentO săptămână inainte

Bine ati venit la 4,8 lei pentru un Euro! Spre 5 lei, in primul trimestru al lui 2020

(Preluare FLUX 24): “Am început să lucrez Consilier ministru” la Ministerul Educației, a anunțat în urmă cu două zile Daniela...

ExclusivO săptămână inainte

Sfaturi pentru întreținerea unei centrale termice

Unul dintre primii pași pentru a vă asigura că blocul în care se află centrala termică/instalațiile de cazan este în...

Trending