Connect with us

Cultură

Cum sa va mariti salariul?

Publicat

pe

Exista foarte putini oameni din lume care nu ar accepta un salariu mai mare si exista o multitudine de moduri in care o persoana poate incerca sa faca acest lucru. Desi este cu siguranta mai usor de zis decat de facut, cu siguranta este posibil. Daca nu stiati, exista online posibilitatea sa va calculati cu ajutorul unui calculator salariu taxele si impozitele care vi se retin dintr-un salariu. Doar cu o cautare pe google calculator salariu net sau calculator salariu brut, puteti afla de acasa tot ce va intereseaza si astfel, sa luati in calcul gasirea unui loc de munca mult mai bun si mai bine platit.

Ce este important?

Studiile statistice au aratat ca, cu cat este mai mare nivelul de educatie pe care o persoana il dobandeste, cu atat castigurile medii pe durata vietii sunt mai ridicate. Cu toate acestea, a deveni mai educat pentru un salariu mai mare nu implica faptul ca toata lumea ar trebui sa iasa imediat si sa primeasca un grad mai mare. Dovada cunoasterii poate veni in multe alte forme diferite. Pentru unul, calificarile sau certificarile reprezinta o intreprindere mai putin consumatoare de timp si semnificativa din punct de vedere financiar, care poate duce la o crestere a salariilor. Pur si simplu, cresterea cunostintelor relevante sau a expertizei care se refera la o profesie de nisa sau industrie poate creste salariul. Acest lucru poate implica starea de actualitate cu privire la evenimentele actuale din cadrul nisei prin participarea la conferinte relevante sau petrecerea timpului liber pe aceasta tema.

Cu cat mai multa experienta are o persoana in cadrul oricarei industrii sau profesii de nisa, cu atat va fi mai probabil ca salariul lor sa creasca de-a lungul anilor, dat fiind faptul ca acestia raman in cadrul industriei. Acest lucru se poate datora mai multor motive; pentru una, arata ca o persoana are un interes suficient in industrie pentru a ramane pe termen lung. In al doilea rand, existand suficienta durata in cadrul industriei, exista suficiente dovezi ca sunt, probabil, oarecum priceputi. Angajatorii vad aceste semne ca fiind bune si sunt mai dispusi sa mareasca salariul unui lucrator.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Cavalleria Rusticana P. Mascaghi – Teatrul Naţional de Opera şi Balet

Publicat

pe

De

Teatrul Naţional de Opera şi Balet Oleg Danovski, Constantă, va invită, miercuri, 24 aprilie 2019 începând cu orele 19:00 să luaţi parte la un eveniment special de teatru numit” CAVALLERIA RUSTICANA P. MASCAGNI”, este un eveniment ce se desfăşoară cronologic, o partitura care cuprinde un şir de calităţi ale melodicii şi varietăţii ritmice care atrag atenţia prin dinamica şi profesionalism. De asemenea, este un prilej bun să vă relaxaţi prin vizionarea acestei piese de teatru, absolut spectaculoasă şi realizată de la cele mai mici detalii în parte. Durata spectacolului este de 3h, cu o pauză. Ţinem să menţionăm faptul că aceste bilete de teatru se vând ca pâinea caldă, aşadar, nu pierdeţi ocazia de a vă comanda aceste bilete la teatru din timp de pe entertix.ro.

Cavalleria rusticana, operă într-un act, a fost premiată de Editura Muzicală Sonzogno din Milano în anul 1890. Unul din cele mai aplaudate titluri ale curentului verist, „Cavalleria rusticana” justifică prezența să în repertoriul teatrelor din întreaga lume. Inspirația cu care compozitorul a găsit textul literar, corespondentul muzical, plasticitatea imaginilor și caracterul pasionat al melodiei, tipic italiene, justifică gloria acestui titlu, cu care nu a rivalizat nicio altă creație a lui Pietro Mascagni.

Premiera operei a avut loc la „Teatro Costanzi “din Roma, în ziua de 17 mai 1890. Muzica: Pietro Mascagni. Libretul: Giovanni Targioni-Tozzeti și Guido Menasci, după un roman de Giovanni Verga.

La ridicarea cortinei se aude o serenadă („Siciliana”), pe care Turiddu o cântă sub ferestrele Lolei, fosta sa iubită. Aceasta se măritase în timp ce Turiddu era în armată. Pentru a se consola, Turiddu și-a găsit o altă iubită, Santuzza, și a jurat să o ia de nevastă, dar uitându-și promisiunile, s-a întors la Lolă. În timp ce țăranii cântă bucuria primăverii, Santuzza cere noutăți despre Turiddu de la mama acestuia. Mai mulți îl văzuseră pe lângă casa Lolei. Întrebat de Santuzza unde și-a petrecut noaptea, Turiddu îi răspunde nepăsător apoi reacționează cu violență. Apariția Lolei o exasperează pe Santuzza și când îl întâlnește pe Alfio, soțul acesteia, îi povestește totul. Alfio jura să se răzbune. După un scurt Intermezzo orchestral, acțiunea se precipită. Abia încheiată petrecerea de Paște, Alfio și Turiddu își adresează cuvinte grele. Un ultim rămas bun al lui Turiddu către Mama Lucia precede înfruntarea dintre cei doi. O femeie aduce tragică veste: Turiddu a fost ucis.

Este un mic început, însă vă lăsam pe dumneavoastră să descoperiţi finalul miercuri 24 aprilie 2019. Bilete teatru pentru “Cavalleriana Risticana” le puteţi cumpăra de pe Entertix.ro, unde va trebui să plasaţi comanda, iar metoda de livrare o alegeţi dumneavoastră. Menţionăm că posibilităţile sunt multiple, astfel încât aveţi posibilitatea de a opta pentru livrarea la domiciliu, print at home, sau le puteţi ridica de la unul din punctele de lucru Entertix, costul livrării în acest caz fiind de 2 lei. Însă aveţi şi posibilitatea de a le ridica de la magazinele partenere, pe care le puteţi găsi afişate pe site-ul nostru.

Vă aşteptam cu drag!

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

De ce ar trebui sa mergi la teatru?

Publicat

pe

De

Teatrul este locul unde trebuie sa ajungem cat mai des si sa ne educam copiii pentru a veni aici la piesele de teatru potrivite pentru ei, caci aici putem ajunge sa traim sentimente si emotii de care nu avem parte in lumea reala si putem ajunge sa traim alaturi de actorii de pe scena, povestea din spatele rolurilor pe care le joaca.

Pentru acest lucru, este bine sa fim mereu la curent cu toate noutatile ce apar pe site-ul Entertix, locul unde poti cumpara bilete la teatru pentru diverse spectacole din teatrele existente in orasele tarii noastre.

Mai exact, atunci cand te afli pe un scaun, in fata scenei, ca si spectator, ajungi sa te transpui pentru zeci de minute in pielea actorului, sa traiesti si sa gandesti ca el si sa intri in aceleasi stari.

In functie de aceste aspecte, vei putea sa alegi de pe site-ul Entertix fie bilete teatru comedie, bilete teatru animatie, bilete teatru drama sau bilete teatru opera si balet, caci in acest fel vei stii exact care este starea pe care piesa de teatru si actorii ti-o vor transmite.

Teatrul poate fi considerat o arta, caci actorii care urca pe scena au capacitatea de a folosi cuvintele pentru a trasnmite emotii si sentimente, iar tu, ca spectator, poti face parte din toate acestea. Tot ce trebuie sa faci este sa iti rezervi bilete la teatru, la acea piesa care te reprezinta.

Atunci cand ajungi sa devii pasionat de acest tip de divertisment, nu vei mai concepe sa mergi la un spectacol unde actorii nu se afla in fata ta si nu vei mai intelege ce se intampla in timpul unui film care ruleaza la cinema si de ce ar merita sa te mai duci acolo.

Marile orase, precum capitala, sunt dotate cu multe sali de spectacole, de aceea, aici exista posibilitatea de a cumpara bilete de teatru la diverse piese de teatru, in zile diferite, fie ca este vorba despre weekend sau in timpul saptamanii.

Teatrul, o componenta importanta a culturii, are posibilitatea de a capta atentia multor oameni, doar cu ajutorul catorva actori care isi repeta rolul pe scena, in fata publicului. Totusi, acesti actori au capacitatea de a transmite stari si emotii garantate, care te pot indemna sa revii.

Fiecare piesa de teatru este diferita, actorii isi interpreteaza diferit rolurile, iar emotiile se simt altfel, de aceea este bine sa mergi regulat la teatru, pentru a trai in mod diferit ceea ce se transmite de pe scena si pentru a putea sa te transformi alaturi de actorii de pe scena. In acest fel, poti avea de fiecare data, impresia ca joci un alt rol alaturi de oamenii de pe scena.

Indiferent daca esti sau nu din Bucuresti, alege sa mergi la teatru de fiecare data cand ai ocazia si sa ajungi in sala de spectacol pentru a te afla printre spectatori, la diferite tipuri de piese de teatru, pentru a ajunge sa traiesti diferite stari si emotii, pe care nu mai ai sansa sa le simti in alta parte.

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

Rolul capacului frigorific la înmormântare

Publicat

pe

Capacul frigorific la înmormântare a ajuns să fie „oferta verii” firmelor de pompe funebre. Comercianții și-au adaptat serviciile oferite și la vremea de avară și implicit zilele toride de vară care urmează să vină.

În timp ce unii oameni ar numi asta mai mult o fiță, cei care au avut ideea și au lansat-o pe piață sunt de părere că ar fi mai mult o necesitate.  Un astfel de capac pentru sicriu pare a fi soluția ideală mai ales pe timp de vară. Nu trebuie să achiziționăm acest capac, ci mai degrabă să-l închiriem… cu ziua.

Rolul capacului frigorific

Ce spun comercializanții din domeniul pompelor funebre? Ce explicații ne dau și cum argumentează că am avea nevoie de un astfel de serviciu la înmormântare? Are într-adevăr vreun rol acest capac frigorific și trebuie să alegem și acest serviciu? Cel mai bine ar putea să ne răspundă la această întrebare persoanele care se ocupă cu comercializarea acestor capace și știu exact despre ce este vorba!

„Capacul frigorific are un rol foarte important pentru menținere. Dacă familia sau copiii vin din străinătate, au dorința de a vedea corpul neînsuflețit în stare bună, să-și ia rămas bun și să-l conducă pe ultimul drum așa cum se cuvine.

Capacul chair este foarte necesar și nu poate fi considerat nici pe departe o fiță cum spun gurile rele. Vremea e foarte caldă acum și să nu mai spunem că dacă persoana în cauză a suferit o intervenție chirurgicală sau a fost în perfuzii, e posibil să apară o exfoliere, să se schimbe la față etc. Rolul unui astfel de capac este să-l mențină cum era înainte.” ne-a spus o doamnă care lucrează în domeniul pompelor funebre de mai bine de 5 ani.

Capace frigorifice universale

Capacul frigorific este de obicei universal. Poate fi atașat fie la un sicriu modest, fie la unul mai sofisticat. Nu trebuie neapărat să fie coșciug în șase colțuri. Poate fi închiriat pe zile, iar prețul este stabilit în funcție de firma de pompe funebre la care apelăm. Șoferul mașinii funerare este de obicei persoana autorizată care trebuie să monteze și să demonteze capacul înainte ca sicriul să fie pus în groapă.

Un sicriu gata echipat are prețuri variate, începând de la 200 și până la 1800 lei în funcție de lemnul din care este confecționat și de firma producătoare. Cel mai bine este să apelăm la magazinele funerare, deoarece acestea au pachete la ofertă în care suntincluse toate lucrurile necesare de la cruse, până la transport cu mașină funerară.

„La început am fost cam sceptică în ceea ce privește capacele acestea frigorifice. Nu știam dacă chiar mă ajută cu ceva sau dacă e mai mult un moft. O colegă mi-a spus să cumpăr unul pentru că și ea a avut parte de un deces în familie într-o lună caniculară de vară și regretă că nu a închiriat un capac frigorific. Ama ascultat-o și am închiriat unul. Nu a fost o gaură chiar atât de mare în buget și am putut observa avantajele.”

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Maramureș

Eveniment14 ore inainte

ASOCIAŢIA CADRELOR MILITARE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE DIN SERVICIUL ROMAN DE INFORMATII (ACMRR- SRI), SEDIUL CENTRAL, O OAZĂ DE BUN SIMŢ, DE RESPECT NECONDIŢIONAT PENTRU TOŢI MEMBRII SI SIMPATIZANŢII SĂI, PRECUM ŞI PENTRU ORICE PERSOANĂ CARE ÎI TRECE PRAGUL.

Am avut de făcut astăzi un mic ”serviciu” de suflet pentru un fost coleg de unitate care este în imposibilitatea...

Eveniment2 zile inainte

EXPLOZIV/GABRIEL OPREA DA LOVITURA IN ULTIMA ZI DE CAMPANIE ELECTORALA

Atacat miseleste in ultimele doua zile de campanie electorala, in media, prin nelipsitul actor politic (DNA) ceea ce demonstreaza ca...

Eveniment3 zile inainte

Delta ACM 93 a intrat azi in insolvenţă

Compania a fost cumpărată anul trecut de o firmă a Primăriei Sectorului 3 și asfaltează străzile din Ploiești. Contractul pentru întreţinerea...

Inspirație deplină pentru mobila de bucătărie potrivită Inspirație deplină pentru mobila de bucătărie potrivită
Afaceri3 zile inainte

Inspirație deplină pentru mobila de bucătărie potrivită

Ori ce câte ori avem nevoie de o sursă de inspirație sau de un sfat bun pentru alegerea celei mai...

Eveniment4 zile inainte

Fals si uz de fals la Politia Locala Ploiesti/Mason in Serviciul de Interventie Rapida (“mascatii” institutiei)

Aproape 1.000 de loji masonice cu venituri nefiscalizate se ascund în spatele a mai puțin de 36 de ONG-uri. În...

Turism4 zile inainte

Eforie Nord: cate crezi ca stii despre aceasta statiune?

Eforie Nord este o localitate componentă a orașului Eforie din județul Constanța, Dobrogea, România. Cunoscută ca fiind a doua stațiune...

Eveniment5 zile inainte

Editorial / Microbii în costumele lor scumpe, ce au ajuns șefi peste prostime

ALDE Mehedinţi a fost în mod sigur revelaţia ultimului  scrutin parlamentar din anul 2016 în judeţ. A obţinut în judeţ...

Eveniment6 zile inainte

Comunicat de presă/Se solicită intervenția Guvernului României pentru soluționarea situației privind îndepărtarea monumentului ecvestru al Domnitorului Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea

În decembrie 2015, un om de afaceri, reţinut şi ulterior trimis în judecată de DNA, denunţă la DNA pe fostul...

Eveniment7 zile inainte

Care este adevărul?Prostie, dezinteres, bataie de joc si/sau incompetenta?

Card de credit cu 55 zile fără dobândă. Card de credit 30 zile cu dobândă zero și fără comisioane. Mesaje...

EvenimentO săptămână inainte

Comunicat de Presa

Vineri, 17.05.2019, începând cu ora 11:30, va avea loc la HOTEL CENTRAL Ploiești, sala ALFA (etaj 2), ședința de lucru...

EvenimentO săptămână inainte

BOMBA ZILEI/Directorul Ziarului Incisiv de Prahova intra in politica/Vicepresedinte UNPR si presedinte UNPR Organizatia Municipiului Ploiesti

O bomba in adevaratul sens al cuvantului  a intrat chiar in redactia ziarului Incisiv de Prahova. Ofiterul SRI, in rezerva,...

10 greșeli pe care le fac antreprenorii români în marketing online 10 greșeli pe care le fac antreprenorii români în marketing online
AfaceriO săptămână inainte

10 greșeli pe care le fac antreprenorii români în marketing online

La ora actuală există o cantitate impresionată de articole, tutoriale, ghiduri și filmulețe pe YouTube care ne învață să facem...

UncategorizedO săptămână inainte

Old Blacks Festival lanseaza rockeri noi

Ca și anul trecut, organizatorii festivalului Old Blacks, Rock&More, care are loc pe 7 si 8 iunie 2019 la Quantic...

EvenimentO săptămână inainte

Florin Diaconu ocupa functia de director la APM PRAHOVA- in mod ILEGAL/Florin Diaconu este mai presus de lege?!.

Florian Coldea, este așteptat pentru audieri joi, 16 mai, de către procurorii Secției de anchetare a magistraților în dosarul Laurei...

Uncategorized2 săptămâni inainte

VIVE PRO EYE ESTE LANSAT ÎN EUROPA

Sistemul VR pentru companii poate fi achiziționat de pe website-ul Vive.com și din portofoliul retailerilor selectați din peste 25 de...

Eveniment2 săptămâni inainte

Minune/Consilierul juridic al Politiei Locale Ploiesti isi face datoria/FELICITARI

Omul de casă al PSD Mehedinți,  materia cenușie a partidului lui Aladin Georgescu, omul orchestră, care cântă la coarda puterii...

Trending