Connect with us

Cultură

Cum sa va mariti salariul?

Publicat

pe

Exista foarte putini oameni din lume care nu ar accepta un salariu mai mare si exista o multitudine de moduri in care o persoana poate incerca sa faca acest lucru. Desi este cu siguranta mai usor de zis decat de facut, cu siguranta este posibil. Daca nu stiati, exista online posibilitatea sa va calculati cu ajutorul unui calculator salariu taxele si impozitele care vi se retin dintr-un salariu. Doar cu o cautare pe google calculator salariu net sau calculator salariu brut, puteti afla de acasa tot ce va intereseaza si astfel, sa luati in calcul gasirea unui loc de munca mult mai bun si mai bine platit.

Ce este important?

Studiile statistice au aratat ca, cu cat este mai mare nivelul de educatie pe care o persoana il dobandeste, cu atat castigurile medii pe durata vietii sunt mai ridicate. Cu toate acestea, a deveni mai educat pentru un salariu mai mare nu implica faptul ca toata lumea ar trebui sa iasa imediat si sa primeasca un grad mai mare. Dovada cunoasterii poate veni in multe alte forme diferite. Pentru unul, calificarile sau certificarile reprezinta o intreprindere mai putin consumatoare de timp si semnificativa din punct de vedere financiar, care poate duce la o crestere a salariilor. Pur si simplu, cresterea cunostintelor relevante sau a expertizei care se refera la o profesie de nisa sau industrie poate creste salariul. Acest lucru poate implica starea de actualitate cu privire la evenimentele actuale din cadrul nisei prin participarea la conferinte relevante sau petrecerea timpului liber pe aceasta tema.

Cu cat mai multa experienta are o persoana in cadrul oricarei industrii sau profesii de nisa, cu atat va fi mai probabil ca salariul lor sa creasca de-a lungul anilor, dat fiind faptul ca acestia raman in cadrul industriei. Acest lucru se poate datora mai multor motive; pentru una, arata ca o persoana are un interes suficient in industrie pentru a ramane pe termen lung. In al doilea rand, existand suficienta durata in cadrul industriei, exista suficiente dovezi ca sunt, probabil, oarecum priceputi. Angajatorii vad aceste semne ca fiind bune si sunt mai dispusi sa mareasca salariul unui lucrator.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

O pensiune cu istorie in Baia Mare

Publicat

pe

Poate putina lume stie, insa Baia Mare este una din cele mai prolifice “pepiniere” de artisti din Romania. Chiar si in ziua de azi, din acest oras s-a ridicat unul din cei mai apreciati pictori contemporani din lume. Vorbim, desigur despre Adrian Ghenie, nascut in acest frumos oras din Maramures. Mai mult, Baia Mare a avut si un centru artistic exceptional, fondat in 1896, lucrare care i-a adus acestui oras denumirea de orasul pictorilor. Miscarea artistica din Baia Mare a fost fondata pe structuri permanente ale institutiilor de specialitate si ale caror ecouri inca se vad si azi. Peste 4000 de artisti au plecat din acest oras, si vorbim nu numai de pictori, ci si de sculptori, desenatori, ceramisti, designeri, scenografi si multi altii. Acestia au contribuit intr-un mod remarcabil si variat la patrimoniul artistic.

In Baia Mare, nu putea sa nu existe si un loc de cazare care sa aminteasca de pictori. Vorbim despre Pensiunea Pictorilor. Desi initial a fost un proiect, aceasta pensiune este, in momentul de fata, o frumoasa afacere de familie, afacere care are ca sursa de inspiratie contextul istoric legat de diversitatea si bogatia culturala din Baia Mare. In 2009 s-a deschis aceasta minunata pensiune Baia Mare, la momentul respectiv fiind cea mai noua din oras. Fiecare client a fost tratat ca un membru al familiei si, usor, usor, pensiunea a devenit din ce in ce mai populara. Unii clienti chiar au lasat anumite cadouri la fata locului, pentru a intari ideea de familie. Acest obicei nu este singular si a mai fost intalnit la un mare hotel din Nisa, Negresco, unde clientii (cei mai mari pictori ai lumii) lasau adesea tablouri in schimbul cazarii, hotelul detinand in prezent un numar de 1600 de tablouri originale.

Revenind la Pensiunea Pictorilor, aceasta se afla la 1.5 km de Muzeul de Etnografie din Baia Mare si la 5 minute distanta se afla Gradina Zoologica, Parcul Regina Maria si Orasul Vechi. Desigur, si aici vei descopri o galerie de arta si o cafenea. Camerele sunt foarte spatioase, cu ferestre largi si luminoase, baie proprie si atmosfera este una foarte relaxanta. Poti opta pentru camera single, matrimoniala, twin, insa vei descopri si doua camere dedicate artistilor Hollosi Simon si Ferenczy Karoly. Clientii mai au la dispozitie inca doua apartamente dedicate lui Eugen Pascu si Veso Agoston. Al treilea apartament va avea afisate picturile artistului italian Marisa Falbo.

Pensiunea este un loc unic, nu numai in Baia Mare, ci in intreg judetul. Este acea locatie care isi doreste sa promoveze valorile si arta. Toti clieniti, atat romani, cat si straini, au fost impresinati de locatie dar si de serviciile oferite. Desi orasul Baia Mare a pierdut cursa pentru titlul de Capitala Europeana Culturala in 2021, asta nu inseamna ca reperele artistice si nu numai nu pot incanta in continuare pe cei care isi doresc sa viziteze orasul.

In concluzie, Pensiunea Pictorilor este mai mult decat un loc de cazare. Este o locatie in care te vei simti ca acasa, primit cu mult drag pentru a te relaxa si pentru a te simti extraordinar de bine.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

Iridex Group Plastic a prezentat rezultatele implementarii proiectului de relansare a statiei de productie mase plastice

Publicat

pe

Iridex Group Plastic a prezentat recent rezultatele obtinute prin proiectul de relansare a statiei de productie mase plastice, proiect care are drept scop principal cresterea vanzarilor pe piata interna si extinderea pe piete externe. Prezentarea rezultatelor a avut loc in cadrul conferintei de inchidere a ”Programului Romano-Elvetian pentru IMM-uri” si a programului ”Servicii integrate de export pentru IMM-urile din Romania”, derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA), in parteneriat cu CEC Bank, cu implicarea  Guvernului Confederatiei Elvetiene.

In urma cu un an, Iridex Group Plastic a primit un credit pentru inlocuirea unuia dintre extruderele existente. Echipamentul a fost livrat si instalat anul acesta, fiind actionat digital, cu service asigurat de la distanta. Aceasta investitie va aduce beneficii semnificative pentru mediul inconjurator, permitand o crestere a productiei de circa trei ori, cu un consum redus de energie electrica de circa 30%. In acelasi timp, acum se pot realiza o serie de produse noi, cum ar fi masoanele de protectie piese metalice si ceramice, cu plase tubulare cu grosimi si diametre mai mari. Prezentarea companiei Iridex Group Plastic a fost sustinuta de Adriana Mircea, Director de Dezvoltare in cadrul companiei.

La evenimentul de la Palatul CEC, pe langa ministrul de resort, dl. Stefan-Radu Oprea, au fost prezenti si E.S. Arthur Mattli, Ambasadorul Confederatiei Elvetiene la Bucuresti,  dl. Laurentiu Gabriel Mitrache, Presedintele Comitetului de Directie CEC Bank si dl. Valentin Tiberiu Mavrodin, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice. Cele doua programe au beneficiat de finantare elvetiana in cadrul Programului de Cooperare Elvetiano – Roman (PCER) pentru reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse.

Programul Romano-Elvetian pentru IMM-uri, a avut unul dintre cele mai mari bugete in cadrul Contributiei elvetiene pentru Romania. A sustinut aproximativ 600 de IMM-uri in realizarea de investitii si a contribuit la crearea a peste 1.600 de noi locuri de munca in 8 domenii prioritare (productie, servicii medicale, turism, comercializarea echipamentelor specifice economisirii de energie si a celor care utilizeaza resurse de energie regenerabile, IT si comunicatii, transporturi si depozitare, constructii, activitati profesionale, tehnice si stiintifice).

Bugetul intregului program a fost de circa 45 de milioane de franci elvetieni (CHF), din care 70% contributie elvetiana si 30% aport propriu CEC Bank, contribuind la acoperirea unui deficit de credite pe zona IMM-urilor existent la momentul lansarii pe piata financiara din Romania, in conditii financiare favorabile pentru beneficiari (dobanda preferentiala).

Programul de creditare a IMM-urilor a fost completat, in anul 2017 cu proiectul ”Servicii integrate de export pentru IMM-urile din Romania”. Cu un buget de 2,5 milioane CHF, principalul obiectiv a fost sprijinirea internationalizarii IMM-urilor, prin asigurarea unui cadru de pregatire in vederea patrunderii pe pietele externe, si sustinerea participarii beneficiarilor programului la evenimente de promovare internationala.

Mai multe detalii despre Iridex Group Plastic aflati de la: www.iridexplastic.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

Cavalleria Rusticana P. Mascaghi – Teatrul Naţional de Opera şi Balet

Publicat

pe

De

Teatrul Naţional de Opera şi Balet Oleg Danovski, Constantă, va invită, miercuri, 24 aprilie 2019 începând cu orele 19:00 să luaţi parte la un eveniment special de teatru numit” CAVALLERIA RUSTICANA P. MASCAGNI”, este un eveniment ce se desfăşoară cronologic, o partitura care cuprinde un şir de calităţi ale melodicii şi varietăţii ritmice care atrag atenţia prin dinamica şi profesionalism. De asemenea, este un prilej bun să vă relaxaţi prin vizionarea acestei piese de teatru, absolut spectaculoasă şi realizată de la cele mai mici detalii în parte. Durata spectacolului este de 3h, cu o pauză. Ţinem să menţionăm faptul că aceste bilete de teatru se vând ca pâinea caldă, aşadar, nu pierdeţi ocazia de a vă comanda aceste bilete la teatru din timp de pe entertix.ro.

Cavalleria rusticana, operă într-un act, a fost premiată de Editura Muzicală Sonzogno din Milano în anul 1890. Unul din cele mai aplaudate titluri ale curentului verist, „Cavalleria rusticana” justifică prezența să în repertoriul teatrelor din întreaga lume. Inspirația cu care compozitorul a găsit textul literar, corespondentul muzical, plasticitatea imaginilor și caracterul pasionat al melodiei, tipic italiene, justifică gloria acestui titlu, cu care nu a rivalizat nicio altă creație a lui Pietro Mascagni.

Premiera operei a avut loc la „Teatro Costanzi “din Roma, în ziua de 17 mai 1890. Muzica: Pietro Mascagni. Libretul: Giovanni Targioni-Tozzeti și Guido Menasci, după un roman de Giovanni Verga.

La ridicarea cortinei se aude o serenadă („Siciliana”), pe care Turiddu o cântă sub ferestrele Lolei, fosta sa iubită. Aceasta se măritase în timp ce Turiddu era în armată. Pentru a se consola, Turiddu și-a găsit o altă iubită, Santuzza, și a jurat să o ia de nevastă, dar uitându-și promisiunile, s-a întors la Lolă. În timp ce țăranii cântă bucuria primăverii, Santuzza cere noutăți despre Turiddu de la mama acestuia. Mai mulți îl văzuseră pe lângă casa Lolei. Întrebat de Santuzza unde și-a petrecut noaptea, Turiddu îi răspunde nepăsător apoi reacționează cu violență. Apariția Lolei o exasperează pe Santuzza și când îl întâlnește pe Alfio, soțul acesteia, îi povestește totul. Alfio jura să se răzbune. După un scurt Intermezzo orchestral, acțiunea se precipită. Abia încheiată petrecerea de Paște, Alfio și Turiddu își adresează cuvinte grele. Un ultim rămas bun al lui Turiddu către Mama Lucia precede înfruntarea dintre cei doi. O femeie aduce tragică veste: Turiddu a fost ucis.

Este un mic început, însă vă lăsam pe dumneavoastră să descoperiţi finalul miercuri 24 aprilie 2019. Bilete teatru pentru “Cavalleriana Risticana” le puteţi cumpăra de pe Entertix.ro, unde va trebui să plasaţi comanda, iar metoda de livrare o alegeţi dumneavoastră. Menţionăm că posibilităţile sunt multiple, astfel încât aveţi posibilitatea de a opta pentru livrarea la domiciliu, print at home, sau le puteţi ridica de la unul din punctele de lucru Entertix, costul livrării în acest caz fiind de 2 lei. Însă aveţi şi posibilitatea de a le ridica de la magazinele partenere, pe care le puteţi găsi afişate pe site-ul nostru.

Vă aşteptam cu drag!

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Maramureș

Eveniment5 ore inainte

Procuroarea activista, pupici cu lipici. Show total la volan! (Video)

Cotidianul a descoperit un nou exemplu de „asa nu” in randul procurorilor! Si Doamne fereste ce exemplu! Este vorba despre...

EvenimentO zi inainte

Procuror DNA, amenințat de șeful Poliției!

Nu ne vom referi in acest articol despre vizita celor de la DIICOT ST Ploiesti efectuata ieri la sediul Politiei...

Eveniment2 zile inainte

Un fost sef STS, sefi si politisti locali din Politia Locala Ploiesti sunt acuzati de inducere în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă

Nu ne vom referi in acest articol despre vizita celor de la DIICOT ST Ploiesti efectuata ieri la sediul Politiei...

Eveniment3 zile inainte

IN TENEBRELE JUSTITIEI „INDEPENDENTE”, DESFIINTATI DNA-ul!!!

In Octombrie 2014 am plecat la Paris, pentru un examen medical, la Spitalul American, precizeaza fostul sef SPP,Dumitru Iliescu. Doar...

Eveniment4 zile inainte

Editorial/Ne plîngem că Statul nu are autoritate. Din nefericire așa este

Cerem redeschiderea dosarului minorelor,  eleve de liceu, din Drobeta Turnu Severin,  care a fost musamalizat de DIICOT Craiova, în care...

Eveniment5 zile inainte

Iridex Group Plastic anunta receptia la finalizarea lucrarilor de canalizare in judetul Giurgiu, localitatea Toporu

Comuna Toporu din judetul Giurgiu, mai aproape de Europa, prin implementarea acestui proiect de canalizare cu bani europeni Iridex Group...

Eveniment5 zile inainte

“Aţi fost şi sunteţi mână în mână cu clanurile interlope”/”Eu nu-i înghit gulgutele lui ca toţi proştii din presă”

GRUPUL DE CRIMA ORGANIZATA DIN PRAHOVA COORDONAT DE DNA ST PLOIESTI era compus din urmatorii: procurorul NEGULESCU MIRCEA procurorul Onea...

Eveniment6 zile inainte

Dorinta statului paralel si a a campului tactic de control global a intregii populatii a Romaniei prin intermediul comunicatiilor electronice!

GRUPUL DE CRIMA ORGANIZATA DIN PRAHOVA COORDONAT DE DNA ST PLOIESTI era compus din urmatorii: procurorul NEGULESCU MIRCEA procurorul Onea...

EvenimentO săptămână inainte

GRUPUL DE CRIMA ORGANIZATA DIN PRAHOVA COORDONAT DE DNA ST PLOIESTI SI “ORORILE” COMISE (III)

GRUPUL DE CRIMA ORGANIZATA DIN PRAHOVA COORDONAT DE DNA ST PLOIESTI era compus din urmatorii: procurorul NEGULESCU MIRCEA procurorul Onea...

EvenimentO săptămână inainte

DGPI a dat ”Caracal”-ul acum 7 luni!

(PRELUARE INPOLITICS.RO): O știre candidînd la titlul de mega-bombă a explodat azi în media: unul dintre cei mai reputați manageri...

AfaceriO săptămână inainte

Texte de promovare a produselor

Concentrarea unei campanii de marketing pe un produs, pe produse sau pe o categorie de produse poate fi foarte utilă....

EvenimentO săptămână inainte

Galaxy Note10: Smartphone-ul puternic creat pentru a aduce pasiunile la viață

  Cel mai puternic Galaxy Note este special gândit pentru productivitate, dar și creativitate, datorită noului S Pen și a...

EvenimentO săptămână inainte

Incisiv de Prahova a avut din nou dreptate/Instanta confirma abuzurile si incompetenta conducerii Politiei Locale Ploiesti

(PRELUARE INPOLITICS.RO): O știre candidînd la titlul de mega-bombă a explodat azi în media: unul dintre cei mai reputați manageri...

Eveniment2 săptămâni inainte

Noutati Allview AVI

Allview continua dezvoltarea asistentului personal in limba romana AVI si publica un nou teaser legat de acesta, din care putem...

Eveniment2 săptămâni inainte

GRUPUL DE CRIMA ORGANIZATA DIN PRAHOVA COORDONAT DE DNA ST PLOIESTI SI “ORORILE” COMISE (II)

procurorul NEGULESCU MIRCEA procurorul Onea Lucian procurorul RAILEANU CERASELA, procurorul DEACONU GILUELA, etc procurorul  SAVU ALFRED Procurorul Topală Teodor-Bogdan de...

Eveniment2 săptămâni inainte

Un interviu in premiera, cu președintele ZIVAC ROMANIA, Dr. Leliana Pârvulescu/Există trăsături specifice ale criminalului din Caracal care se regăsesc în profilul unui criminal în serie?

Interviu obtinut in exclusivitate de Directorul General al ziarului Incisiv de Prahova: In primul rând dorim să vă mulțumim pentru...

Trending