Connect with us

Afaceri

Vanzare teren intravilan in Zalau – Extras publicatie imobiliara, din data de 02. 04. 2018

Publicat

pe

Noi, Societatea Civila Profesionala de Executori Judecatoresti Morari si Asociatii cu sediul/domiciliul in loc. Baia Mare, str. George Cosbuc, nr. 25A, ap. 10, jud. Maramures, prin executor judecatoresc asociat Iosif-Nicolae POPAN, in temeiul art. 838(1) Cod. Pr. Civila, se publica spre cunostinta generala ca in ziua de 02 luna 05 anul 2018 ora 10,00 se va vinde la licitatie publica (locul vanzarii): Baia Mare, str. George Cosbuc, nr. 25A, ap. 10, jud Maramures, imobilul descris in documentul de mai jos:

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Diferența dintre sticla acrilică (plexiglas) vs policarbonat (Lexan)

Publicat

pe

Diferența dintre sticla acrilică (plexiglas) vs policarbonat (Lexan)

Acrilic (de asemenea, cunoscut sub numele de plexiglas) și policarbonat (de asemenea, cunoscut sub numele de Lexan) sunt materiale plastice clare populare de top, care sunt considerate ca soluții eminente pentru o gamă largă de aplicații vizuale. Lexan și plexiglas nu sunt nume specifice pentru a generaliza acrilic și policarbonat. Pentru a fi mai specific pe nume, plexiglas este un nume de marcă de acrilic, produs de către „Evonik” corporation și Lexan este un nume de marcă de policarbonat, produs de către „Sabic” corporation.

Ambele materiale plastice au o mulțime de caracteristici comune în aparență și se ciocnesc unul de celălalt în timp ce efectuează aceeași lucrare. Cu toate acestea, aceste două foi de plastic au unele caracteristici cheie diferite în chimia lor pe care ar trebui să recunoască în timp ce alegeți materialul potrivit între acrilic și policarbonat pentru următorul proiect. Probabil ai folosit multe produse cu plexiglas acrilic și policarbonat în timpul vieții tale, fără să-ți dai seama de diferența dintre ele.

Deci, mai întâi, să identificăm câteva proprietăți reale care sunt unice pentru fiecare material.

Plexiglas acrilic este popular ca un material termoplastic strălucitor transparent, care nu conține substanțe nocive, cum ar fi bisfenol-A (BPA). Datorită rezistenței sale, rezistenței la zgârieturi, rigidității și aspectului asemănător sticlei, este folosit ca o alternativă mai ușoară la sticlă. În comparație cu multe alte materiale plastice transparente, foile de plexiglas acrilic se leagă bine cu adezivi și au proprietăți superioare de intemperii. Este folosit pentru fabricarea afișajelor POP, a panourilor de iluminat cu LED-uri, a distribuitoarelor transparente etc.

Iată câteva caracteristici principale ale plexiglasului acrilic.

 • Mai puțin costisitoare
 • Ușor de termoformat
 • Claritate ridicată decât sticla
 • De 17 ori mai multă rezistență la impact
 • 92% transmisie a luminii
 • Insensibil la decolorare
 • Durabil împotriva zgârieturilor
 • Reciclabil

Ce este policarbonatul sau Lexan?

Policarbonatul este un material termoplastic puternic, dur, care conține 2 grupuri de carbonat în structura lor chimică. Acești policarbonați au o claritate optică bună și un nivel mai ridicat de rezistență la căldură. Datorită caracteristicilor unice, cum ar fi un nivel scăzut de inflamabilitate, durabilitate, pot fi forate fără cracare; este ideal pentru a face semne, ochelari de vedere, corpuri de iluminat, apărători de mașini etc. Policarbonatul costă cu aproximativ 35% mai mult decât materialul acrilic.

Iată câteva caracteristici principale ale plasticului din policarbonat.

 • De 30 de ori mai puternic decât acrilic
 • 88% transmisie a luminii
 • Nivel scăzut de inflamabilitate
 • Durabil împotriva cipurilor și fisurilor
 • Clase rezistente la glonț
 • Ușor de fabricat
 • Izolație electrică bună

Acum, este timpul să identificăm diferența dintre materialele acrilice și cele din policarbonat.

 

Diferența în producție

În procesul de realizare a foilor de plastic acrilice, monomerul și catalizatorul sunt turnate într-o matriță sigilată, încălzită pentru a forma polimerul de plastic acrilic. În mod normal, foile acrilice subțiri durează 10 până la 12 ore pentru a se vindeca, în timp ce foile groase durează câteva zile pentru a se vindeca. Polimerizarea continuă în vrac și metodele de celule lot sunt utilizate pentru fabricarea plasticului acrilic.

Pentru a obține forma dorită a foilor de policarbonat, policarbonatul topit este turnat într-o matriță de înaltă presiune și uscându-l timp de 2-4 ore la 120 ° C. Turnarea prin injecție și extrudarea sunt principalele tehnici utilizate în procesul de fabricare a foilor de policarbonat.

Diferența de aspect

Acrilicul are o suprafață lucioasă asemănătoare sticlei și încăieră ușor suprafața. Este mai transparent și poate fi înmuiat pentru a forma orice fel de formă. Dacă suprafața este dură, stabilă, clară și mai ușoară în greutate decât foile acrilice, este din policarbonat.

Diferența de muchii

Acrilicul are margini perfect de sticlă clare, care pot fi lustruite complet clar. Cu toate acestea, marginile foii de policarbonat nu pot fi lustruite.

Diferența de flexibilitate

Ambele materiale sunt destul de flexibile. În funcție de grosimea acrilicului, acesta poate fi rupt și crăpat după atingerea limitelor. Cu toate acestea, policarbonatul nu crapă sau cip, chiar dacă l-ați forat mai aproape de marginile PC-ului.

Diferența de claritate

Acrilice au o mai bună claritate (capacitatea de difuzie a luminii) decât policarbonat. Transmite 92% din lumină chiar și în cele mai groase dimensiuni, spre deosebire de policarbonat, care transmite 88% din lumină. De asemenea, acrilic poate fi lustruit netedă și strălucitoare pentru a restabili claritatea sa, în timp ce policarbonat nu poate fi lustruit.

Diferența în ceea ce privește protecția împotriva incendiilor

În conformitate cu standardele europene de testare la foc, policarbonatul are un nivel de certificare b1, care este cel mai înalt grad de certificare a incendiilor. Acrilicul are o certificare b2 care nu este același nivel. Deci, foaia de policarbonat oferă o protecție ridicată împotriva incendiilor față de foile acrilice.

Diferența de lipire și fixare pe cadru

Multe tipuri de adezivi pot fi folosite pentru a face structura acestor materiale plastice stabile. Foile acrilice sau plexiglas au o lipire mai bună a lipiciului, deoarece dau o îmbinare mai curată a adezivului peste foile de policarbonat.

Diferența de versatilitate a culorilor

Foile acrilice sunt disponibile într-o gamă foarte largă de palete de culori. Foile din policarbonat au o gamă mult mai limitată de culori disponibile, deși vin cu culorile largi standard. Spre deosebire de foile de plexiglas, claritatea culorii Lexan scade în timp și va da o nuanță galbenă în timp.

Diferența de putere

Ambele produse sunt foarte puternice în comparație cu sticla. Acrilicul este de 10 ori mai puternic decât sticla și în aceeași grosime, policarbonatul este de 100 de ori mai puternic decât sticla. Chiar dacă rezistența policarbonatului este mai mare decât acrilicul, plexiglasul este de obicei excelent pentru majoritatea cerințelor de geamuri.

Diferența de rezistență la UV

Plexiglas acrilic este cunoscut ca o filtrare UV și transmiterea de plastic cu 3% degradare în aer liber pe o perioadă de 10 ani de timp. Cu toate acestea, policarbonatul nu este rezistent la UV. Razele UV vor decolora culoarea suprafeței foilor de policarbonat.

Diferența de preț

Acrilic întotdeauna iese mai ieftin decât policarbonat. Policarbonatul poate costa cu aproximativ 35% mai mult decât plexiglas acrilic. Acrilic întotdeauna iese mai ieftin decât policarbonat. Policarbonatul poate costa cu aproximativ 35% mai mult decât plexiglas acrilic. Dacă sunteți interesat de plexiglas sau policarbonat, faceți ca această dorință să devină realitate vizitând Fab Glass and Mirror, cea mai de încredere sursă pentru produsele din plexiglas și policarbonat. Fab Glass and Mirror este un producător și distribuitor de top de produse din sticlă și oglinzi. Cu calitatea de top fiind prioritatea lor primordială, compania surse de cele mai bune produse din plexiglas și policarbonat de pe piață și la cele mai competitive prețuri!

Care dintre ele este mai ușor de utilizat?

Când vine vorba de capacitatea de lucru a acestor două materiale plastice, acrilic este mult mai ușor, mai puțin vizibile, și ușor de gestionat pentru a reduce cu instrumente convenționale. De asemenea, ambele produse sunt ușor de curățat cu apă și săpun obișnuite, dar plexiglasul acrilic este mai puțin rezistent la substanțe chimice dure decât policarbonatul. Deci, acrilic este mult mai ușor de utilizat decât policarbonat.

Care dintre ele este recomandată?

Chiar și plexiglasul și policarbonatul au multe caracteristici comune la valoarea nominală, puteți alege un produs care se potrivește proiectului dvs., lovindu-vă de fiecare produs în timp ce performați. Daca iti doresti un material plastic mai stralucitor, mai putin costisitor, rezistent la zgarieturi, indoit termic, claritate ridicata si material reciclabil, plasticul acrilic este ideal pentru nevoile tale. Dacă sunteți o persoană care dorește să aibă o sticlă rezistentă la impact, care este de 30 de ori mai puternică decât acrilicul, rezistent la substanțe chimice sau foile care pot fi forate fără crăpare, plasticul din policarbonat este ceea ce se potrivește nevoilor dvs.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Administrație locală

Serviciile profesionale de dezinsectie și deratizare: solutia eficienta pentru controlul daunatorilor

Publicat

pe

Serviciile profesionale de dezinsectie reprezinta o solutie eficienta pentru controlul daunatorilor din locuinte și birouri. Acestea sunt realizate de catre companii specializate, care au personal calificat si echipamente moderne pentru a elimina daunatorii din interiorul si exteriorul proprietatii. Aceste servicii dezinsectie si deratizare trebuie sa fie autorizate si substanțele folosite trebuia sa fie aprobate la nivel national.

Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta proprietarii de locuinte si afaceri este prezenta insectelor. Acestea pot fi daunatoare atat din punct de vedere al sanatatii, cat si al esteticii. De exemplu, gandacii si furnicile pot transmite boli, in timp ce tantarii si plosnitele pot cauza mancarimi si iritatii ale pielii. In plus, prezenta lor poate afecta negativ imaginea afacerii si poate determina pierderea clientilor.

Serviciile profesionale de dezinsectie pot ajuta la eliminarea acestor probleme, prin utilizarea unor metode si produse specifice pentru fiecare tip de daunator. De exemplu, gandacii pot fi eliminati prin tratarea zonei cu solutii chimice sau prin plasarea de capcane, in timp ce tantarii si plosnitele pot fi tinuti la distanta prin utilizarea solutiilor repelente si a spray-urilor speciale.

Echipa de dezinsectie profesionala de la Compania DDD va evalua in primul rand gradul de infestare si va recomanda cele mai bune metode de tratament. Expertii vor identifica si sursa problemelor si vor recomanda modalitati de prevenire a reaparitiei daunatorilor.

In plus, serviciile profesionale de dezinsectie sunt eficiente si sigure pentru oameni si animale de companie. Echipele de dezinsectie au experienta si cunostinte pentru a utiliza produse chimice in siguranta si eficient. In general, acestea sunt non-toxice si nu prezinta riscuri pentru sanatatea oamenilor sau a animalelor domestice.

In concluzie, serviciile profesionale de dezinsectie sunt o solutie eficienta pentru controlul daunatorilor din locuinte si afaceri. Acestea pot elimina problemele cauzate de insecte si pot preveni reaparitia lor, fiind in acelasi timp sigure pentru oameni si animale de companie. Proprietarii de locuinte si cladiri de birouri ar trebui sa ia in considerare utilizarea acestor servicii pentru a-si proteja proprietatile si a-si pastra un mediu curat si sanatos.

In plus, serviciile profesionale de dezinsectie pot ajuta la protejarea marfurilor si echipamentelor clientilor. Vedeti mai multe detalii aici! De exemplu, insectele cum ar fi gandacii pot manca si distruge produse alimentare si ambalaje. In industrii precum hoteluri si restaurante, prezenta daunatorilor poate duce la pierderea clientilor si la daune de imagine. Serviciile de dezinsectie profesionale pot ajuta la prevenirea acestor probleme prin tratarea zonei si prin recomandarea de masuri preventive.

O alta problema comuna cu care se confrunta proprietarii de locuinte si afaceri este prezenta rozatoarelor. Pentru asta, trebuie sa apelati la servicii de deratizare, pe care vi le poate pune la dispozitie tot Compania DDD. Sobolanii si soarecii pot distruge materiale de constructie si pot transmite boli prin contactul direct sau prin intermediul excrementelor. Serviciile de deratizare profesionale pot ajuta la eliminarea acestor daunatori prin utilizarea capcanelor si a alte metode de control.

Serviciile de dezinsectie profesionale pot ajuta si la prevenirea infestarilor cu purici si capuse. Acestea pot fi periculoase pentru sanatatea umana si pot cauza iritatii ale pielii si chiar probleme de sanatate mai grave. Echipele de dezinsectie profesionale pot aplica tratamente pentru a elimina puricii si capusele si pot recomanda masuri preventive pentru a preveni infestarile viitoare.

In concluzie, serviciile profesionale de dezinsectie și deratizare sunt esentiale pentru controlul si prevenirea daunatorilor din locuinte si afaceri. Acestea ofera solutii eficiente pentru eliminarea insectelor, rozatoarelor, puricilor si altor daunatori, in acelasi timp fiind sigure pentru oameni si animale de companie.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Microfinanțarea – mai utilă decât oricând

Publicat

pe

De când a intrat în centrul atenției la începutul anilor 1980, microfinanțarea s-a dezvoltat incontestabil. Astfel, azi a devenit o adevărată industrie globală, estimată a depăși 180 de miliarde USD, ce deservește aproximativ 200 de milioane de clienți. Pe parcursul acestui traseu lung de decenii, instituțiile de microfinanțare au atins sustenabilitatea financiară; și-au diversificat oferta dincolo de credit, în timp ce deservesc multe segmente de clienți, încorporând toate îmbunătățirile erei digitale.

Ce beneficii aduce microfinanțarea asupra clienților săi?

Microfinanțarea a început inițial cu microcreditul – practica de a oferi împrumuturi mici celor care nu au o sursă constantă de venit, garanții sau orice istoric de credit. De asemenea, aceasta își propunea să sprijine și să dea un impuls de început antreprenorilor care nu au sprijin financiar pentru a începe o afacere mică sau a valorifica o idee.

Obiectivul microfinanțării este similar cu cel al microcreditului; scopul său este de a oferi servicii financiare pentru a ajuta antreprenorii din națiunile sărace să acționeze pe baza ideilor lor și să obțină instrumentele financiare disponibile pentru a face acest lucru și, în cele din urmă, să devină autosustenabili. Încă câteva dintre obiectivele sale generale includ promovarea dezvoltării economice, reducerea șomajului și stimularea întreprinderilor mici.

În plus, unele instituții de microfinanțare oferă educație financiară și de afaceri pentru a-și poziționa cel mai bine clienții pentru a înființa o afacere mică sau pentru a acționa eficient ca antreprenor.

Astfel, mulți oameni susțin că microfinanțarea este foarte benefică, deoarece oferă oportunități financiare celor din țările sărace sau celor cu medii socio-economice mai scăzute. Un alt beneficiu al microfinanțării este că încurajează oamenii să fie independenți financiar și le oferă rezistență financiară pentru a putea acoperi orice cheltuieli mari neprevăzute.

În plus, microfinanțarea ajută la furnizarea de servicii financiare celor din locații îndepărtate, unde instituțiile financiare tradiționale nu au operațiuni. Oferă și educație. În cele din urmă, microfinanțarea poate încuraja activitatea antreprenorială și dezvoltarea afacerilor în zonele afectate de sărăcie.

Adesea vom găsi rapoarte privind efectele pozitive ale acestor soluții financiare venite din partea instituțiilor nebancare.

Alege soluțiile de linii de credit RoCredit IFN SA, aici!

Cei 15 ani de experiență în piața din România, numeroasele sedii locale și parteneriate europene, atestă profesionalismul și seriozitatea companiei românești. Aceasta oferă produse și servicii precum:

 • Acordare microcredite – credit pe obiect, credit de trezorerie, credit ipotecar/imobiliar de investiții
 • operațiuni de schimb valutar în legătură cu activitatea de creditare
 • activități auxiliare privind intermedierile financiare.

În plus, serviciile de consultanță financiară oferite de echipa RoCredit IFN SA respectă cele mai înalte standarde de calitate, la nivel european, aceasta fiind încă din anul 2011 membră a Centrului Regional de Resurse de Microfinanțare și Rețea “Microfinance Centre” CEE& NIS din Europa Centrală și Asia.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Maramureș

vestiare metalice vestiare metalice
Social16 ore inainte

Uzina Mecanică Vâlcea – vestiare metalice la comandă

Un vestiar reprezintă un spațiu de depozitare care ne permite să ne așezăm lucrurile personale și hainele de exterior (geci,...

Afaceri24 de ore inainte

Diferența dintre sticla acrilică (plexiglas) vs policarbonat (Lexan)

Diferența dintre sticla acrilică (plexiglas) vs policarbonat (Lexan) Acrilic (de asemenea, cunoscut sub numele de plexiglas) și policarbonat (de asemenea, cunoscut sub numele de...

ferestre din PVC ferestre din PVC
Social2 zile inainte

Alegerea de ferestre din PVC potrivite pentru casa ta

Sa alegi cele mai bune ferestre din PVC pentru casa ta reprezinta de multe ori o sarcina deloc placuta, mai...

seturi fitness seturi fitness
Sport3 zile inainte

Top 7 exerciții pentru creșterea masei musculare în zona fesierilor

Exercițiile fizice sunt adesea asociate cu îmbunătățirea imaginii corpului, menținerea greutății și reducerea anxietății și depresiei. Noi toate punem mare...

Motocultor Motocultor
Social3 zile inainte

Motocultor Rotakt – ajutorul de care ai nevoie

Un motocultor este foarte util oricărui mic fermier deoarece pregătirea solului este una din principalele sarcini efectuate înainte de plantarea...

ferestre PVC ferestre PVC
Social3 zile inainte

Usi si ferestre PVC realizate pe comanda – WindowMAG

Tipul de usi si ferestre PVC reprezinta una dintre cele mai populare optiuni pentru izolarea termica a locuintei. Acestea sunt...

sistem de securitate sistem de securitate
Social5 zile inainte

Ce este un sistem de securitate pentru locuință și cum funcționează

Avansul tehnologic, dar și vremurile pe care le trăim, sunt factori care ne determină să ne protejăm locuința, bunurile, iar...

Pachet cazare Pachet cazare
Turism5 zile inainte

Pachet cazare pentru sărbătorile Pascale 2023 la Hotel Izvoare – Căciulata

Știm cât de mult vă doriți să ieșiți din cotidianul de zi cu zi și să petreceți timp de calitate...

Timisoara Timisoara
Turism6 zile inainte

Timisoara – Ce poti vizita in orasul de pe Bega?

Dupa cum bine stii deja, Timisoara se numara printre cele mai frumoase orase ale tarii noastre. Ceea ce diferentiaza acest...

boiler cu acumulare boiler cu acumulare
Social6 zile inainte

Tot ce trebuie să știi despre boiler cu acumulare

Boiler cu acumulare este încă un produs extrem de răspândit menit să asigure producția de apă caldă în locuințe. Ușor...

masaj terapeutic masaj terapeutic
ExclusivO săptămână inainte

Descoperiți când terapia prin masaj devine o necesitate

Când vine vorba de bunăstarea fizică și mentală, terapia prin masaj poate fi un instrument de neprețuit. De la calmarea...

SocialO săptămână inainte

Ce să aleg – RCA ieftin sau scump?

În zilele noastre, o asigurare RCA este modalitatea prin care te pregătești pentru situațiile neașteptate. Din nefericire, accidentele pot să...

Uși de interior Uși de interior
SocialO săptămână inainte

Uși de interior în 2023: ce factori să iei în considerare

Când vine vorba de amenajarea locuinței, fiecare produs trebuie ales cu atenție, în special uși de interior. Elementele de design...

Administrație localăO săptămână inainte

Râureni este noul partener al Federației Române de Handbal

București, 20 ianuarie 2023 – Compania Annabella Fabrica de Conserve Râureni SA se alătură Federației Române de Handbal, în susținerea...

Eveniment2 săptămâni inainte

A transmis o petiție ministrului Lucian Bode cu aspectele pe care le-a perceput

Cine se mai afla in spatele”Bombei ecologice de la Pleasa”? Investigatia noastra a identificat un personaj de la DIICOT. Tatal...

Scule si unelte Scule si unelte
Social2 săptămâni inainte

Scule si unelte electrice profesionale la preturi de top

Uneltele de constructii sunt esentiale atat pentru profesionistii din domeniul constructiilor cat si pentru cei care doresc sa-si faca singuri...

Trending