Connect with us

Social

9 paşi să aerisești corect un calorifer

Publicat

pe

calorifer

A venit momentul acela din an în care pornim centrala termică din casă pentru asigurarea confortului termic. Nu de multe ori, în ciuda setării pe modul de iarnă a centralei, caloriferele rămân reci. Unul dintre principalele motive este formarea bulelor de aer în instalația radiatoarelor. Pentru această problemă există o soluție simplă, pe care o poți aplica chiar tu, și aceea este: aerisirea caloriferelor. Despre cum aerisim corect un calorifer vom discuta astăzi și te vom îndruma pas cu pas pentru a te bucura de căldura oferită de sistemul termic ales.

De ce nu mai încălzesc caloriferele?

Faptul că radiatorul rămâne rece poate avea la bază o serie de cauze: avarie la centrala termică, termostatul este defect, robineții sunt închiși sau caloriferele au în interior bule de aer. Dacă centrala nu te avertizează cu o eroare, atunci următoarea verificare pe care o poți efectua fără ajutorul unui instalator este aerisirea caloriferelor.

Pașii pentru aerisirea corectă a unui calorifer

Aerisirea caloriferului este un proces simplu de realizat, însă înainte a începe, asigură-te că ai instrumentele necesare la îndemână: șurubelniță, chei pentru robineții caloriferelor (tur și retur), dar și un vas pentru apa pe care o vei colecta. Ulterior, poți urma pașii de mai jos:

1. Verifică radiatoarele și manometrul.

Acestea trebuie să fie reci, iar presiunea trebuie să aibă o valoare cuprinsă între 1 și 2 bari. În cazul în care presiunea afișată este sub 1 bar, instalația trebuie încărcată până ajunge la o presiune cuprinsă în intervalul menționat anterior.

2. Închide centrala termică.

Dacă presiunea are o valoare optimă, poți opri centrala termică, iar următorul pas este să te îndrepți spre caloriferele din casă, începând de la cel mai apropiat de centrală.

3. Închide robineții de tur și retur.

Prima dată trebuie închis robinetul tur, cel montat în partea superioară, pentru a nu crește presiunea în calorifer. Ulterior, oprește robinetul retur, cel poziționat în partea inferioară a caloriferului. Închiderea celor doi robineți conduce la stoparea alimentării cu apă a radiatorului.

4. Așează un vas sub ștuțul aerisitorului.

Pentru a evita scurgerile nedorite pe parchet, înainte de a începe propriu-zis aerisirea unui radiator, plasează un vas în care să colectezi apa din fiecare calorifer.

5. Deschide robinetul de aerisire.

Cu ajutorul unei chei sau a unei șurubelnițe poți deschide ușor robinetul de aerisire, iar apa va începe să curgă. Vei observa că picură cu întreruperi, deoarece din radiator iese apa împreună cu bulele de aer.

6. Deschide ușor și robinetul de retur.

În momentul în care apa începe să curgă cu întreruperi, pornește robinetul de retur pentru a elibera presiunea din calorifer.

7. Închide robinetul de aerisire și deschide robinetul de tur.

În momentul în care apa curge lin, înseamnă că procesul de aerisire este complet.

9. Verifică manometrul centralei.

După ce ai terminat de aerisit fiecare calorifer din locuință, verifică dacă presiunea afișată este peste 1 bar. În caz contrar, deschide robinetul de umplere a centralei până ai din nou o valoarea între 1 și 2 bari.

9. Pornește centrala termică.

Aerisirea este făcută în mod corect atunci când caloriferele se încălzesc uniform, iar apa circulă prin ele.

În doar 9 pași ți-am prezentat modul corect de aerisire al caloriferelor. După efectuarea acestui proces, ar trebui să te bucuri de o căldura oferită de fiecare radiator. În cazul în care probleme de încălzire persistă și după aerisire, înseamnă că există o avarie la nivelul centralei sau al termostatului. În acest caz, îți recomandăm să apelezi la ajutorul unui instalator.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Social

Florin Gioga şi-a anunţat candidatura ca independent la Primăria Sinaia

Publicat

pe

De

florin gioga

Primarul oraşului Sinaia va avea un adversar dificil la alegerile locale din anul 2024 în persoana lui Florin Gioga. Acesta beneficiază de o susţinere importantă şi se anunţă a fi omul care să întrerupă seria de cinci mandate pe care o are actualul primar. Pe 1 decembrie, Florin Gioga şi-a anuntat oficial intenţia de a candida la primăria Sinaia şi a creat inclusiv un site pe care îşi va expune punctele de vedere şi proiectele pe care le are pentru oraş şi cetăţeni dacă va fi ales primar.

„În această zi de mare însemnătate, Ziua Naţională a României, vă doresc să aveți în suflet mândria şi determinarea strămoşilor noştri care au pus bazele acestei minunate patrii! Astăzi, într-un spirit al unității și al solidarității, să ne amintim cu recunoștință de istoria noastră și de drumul pe care l-am parcurs împreună ca națiune şi să ne îndreptăm atenţia către clădirea unui viitor mai bun de care înaintaşii noştri să fie mândri!

În ceas de sărbătoare, vreau să vă reamintesc faptul că voi candida la funcția de primar al orașului Sinaia în alegerile din 2024. Este un pas important pentru schimbare și dezvoltare, iar susținerea voastră este esențială în această călătorie. Voi candida ca independent, însă orice susţinere este binevenită, atât timp cât scopurile şi valorile noastre se află pe aceeaşi direcţie! Consider că oraşul Sinaia poate să se dezvolte mai mult şi cetăţenii acestui oraş să beneficieze de infrastructură mai bună, servicii mai bune şi să aibă un trai mai bun!

Oraşul nostru bate pasul pe loc de prea mult timp, iar în anumite domenii se află într-un regres constant, tocmai de aceea sunt de părere că Sinaia are nevoie de o schimbare la vârf. Este nevoie de o altă conducere care să aducă un suflu proaspăt şi să lucreze în slujba oamenilor, nu oamenii în slujba conducerii!

De acum înainte, vă invit să explorați și noul meu site, www.florin-gioga.ro. Aici veți găsi informații detaliate despre mine și despre proiectele mele dedicate prosperității Sinaiei, având în vedere nu doar renumele în cadrul României, ci și în rândul destinațiilor turistice din întreaga Europă!

Prin intermediul acestui site, mă angajez să vă mențin la curent cu toate detaliile planurilor mele de viitor într-un mod organizat și ușor de accesat pentru oricine dorește să se informeze direct de la sursă. Astfel, veți avea acces la informații verificate și evitați să vă bazați pe zvonuri nesigure lansate de cei care doresc să ne destabilizeze și să ne discrediteze.

Vă mulţumesc şi vă asigur că împreună putem face ca Sinaia să capete strălucirea pe care o merită!” – se arată într-un comunicat de presă.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Social

Beneficiile unei educații corecte de la vârste fragede și importanța prezenței părinților în dezvoltarea copiilor

Publicat

pe

De

Educația corectă și implicarea părinților în viața copiilor de la vârste fragede reprezintă pilonii fundamentali ai dezvoltării lor sănătoase și armonioase. Încă de la primele zile de viață, copiii sunt receptivi la învățare și la modelarea comportamentelor, iar prezența și sprijinul părinților au un impact profund asupra viitorului lor.

Descarcă ghidul pentru părinții, bunicii și aparținătorii copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale unei educații corecte de la vârste mici și rolul crucial pe care îl au părinții în această etapă vitală.

Dezvoltarea fizică și intelectuală

Primii ani de viață sunt critici pentru dezvoltarea fizică și intelectuală a unui copil. Prin intermediul stimulilor și interacțiunilor adecvate, părinții pot contribui semnificativ la dezvoltarea abilităților motorii, limbajului și a capacitaților cognitive ale copiilor lor. Jocurile interactive, cititul poveștilor și explorarea mediului înconjurător sub supravegherea atentă a părinților dezvoltă abilitățile cognitive și de comunicare.

Stimularea inteligenței emoționale

Educația corectă începe cu dezvoltarea inteligenței emoționale. Copiii învață să-și recunoască și să-și gestioneze emoțiile, precum și să dezvolte empatie și abilități sociale de bază. Părinții care își petrec timpul cu copiii lor, oferindu-le sprijin emoțional și învățându-i să-și exprime sentimentele, contribuie la dezvoltarea unei inteligențe emoționale sănătoase, care este esențială pentru relații interpersonale de succes pe termen lung.

Formarea valorilor și moralității

De la o vârstă fragedă, copiii încep să înțeleagă diferența dintre bine și rău. Părinții au o influență fundamentală în formarea valorilor și moralității copiilor lor. Prin modelarea comportamentului corect și discuțiile despre etică și respect, părinții pot contribui la dezvoltarea unui sistem de valori solid și la crearea unor adulți responsabili și conștienți de consecințele acțiunilor lor.

Dezvoltarea abilităților sociale

Relațiile sociale joacă un rol esențial în viața fiecărui individ. Prin interacțiunea cu părinții, copiii învață abilități sociale precum comunicarea, rezolvarea conflictelor și empatia. Educația corectă de la o vârstă fragedă înseamnă că părinții îi pot ajuta pe copii să dezvolte relațîi sănătoase și să înțeleagă importanța colaborării și a respectului reciproc.

Confidență și independență

Încurajarea copiilor să își exploreze lumea înconjurătoare și să își dezvolte abilitățile le oferă încredere în sine și independență. Părinții care îi susțin pe copiii lor să încerce lucruri noi și să-și asume responsabilități contribuie la formarea unor adulți siguri pe ei și capabili să facă alegeri informate.

Din păcate, există foarte multe situații în care copiii nu se pot bucura de toate aceste lucruri, din pricina faptului că unul sau chiar ambii părinți sunt plecați la muncă în străinătate. Acest lucru poate să îi fie exterm de dăunător unui copil care este lăsat în grija bunicilor de regulă, ori a unui tutore legal.

Pentru familiile aflate într-o astfel de situație și care își doresc să asigure copiilor un trai decent și o copilărie din care să poată avea ce învăța, există cei de la Proiect-proeducatie.ro.

Proiect-proeducatie.ro este un program care vine în ajutorul acestor familii, având scopul de a îi ajuta pe cei mici astfel încât să simță mai puțin greoaie plecarea părinților la muncă în străinătate, fiind un sprijin din punct de vedere emoțional, cât și din punct de vedere financiar. Se pot acordă burse iar cei mici au posibilitatea de a participa la diverse tabere sau tot felul de activități extracurriculare.

La numai un click distanță, puteți găsi toate detaliile și informațiile de care aveți nevoie și puteți descărca un ghid foarte important care este destinat părinților, precum și bunicilor sau tutorilor care îi îngrijesc pe cei mici în absența părinților. În acest ghid vă sunt puse la dispoziție sfaturi și resurse valoroase pentru a asigura o educație adecvată și sprijin pentru copiii aflați în această situație.

Educația corectă de la vârste fragede și implicarea părinților în viața copiilor reprezintă investițîi neprețuite în viitorul acestora. Prin oferirea de sprijin, dragoste, și modele de comportament adecvate, părinții pot contribui semnificativ la dezvoltarea fizică, intelectuală, emoțională și morală a copiilor lor. Aceste beneficii se reflectă pe termen lung, formând adulți sănătoși, conștienți și capabili să facă față provocărilor vieții. Educația corectă și prezența părinților în copilărie nu doar îmbunătățesc viața copiilor, ci contribuie și la construirea unei societăți mai armonioase și mai responsabile. În caz contrar, dacă situația este una delicată, profesioniștii de la Proiect-proeducatie.ro vă pot sării în ajutor.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Social

De ce ar trebui sa iti schimbi ferestrele: 3 indicii evidente

Publicat

pe

De

ferestrele

Cand vine vorba de confort, mereu acordam importanta fiecarui detaliu. De la dusumeaua pe care pasim, pana la materialul asternuturilor in care ne odihnim. Totusi, de cele mai multe ori uitam sa verificam unul dintre cele mai importante “accesorii” ale casei, cele care asigura o mare parte din acest confort: ferestrele termopan.

Alegerea unor ferestre de calitate, precum cele termoizolante din PVC, reprezinta un pas important pentru un mediu de viata optim. Totusi, ca in cazul fiecarui bun, amprenta timpului isi spune cuvantul. Cand stii ca ferestrele tale trebuie inlocuite? Ramai alaturi de noi, pentru ca in continuare iti vom dezvalui 3 semne subtile, dar semnificative, pe care ferestrele tale ti le transmit, semnale pe care nu ar trebui sa le ignori. Este timpul sa le asculti si sa iti asiguri ca spatiul tau ramane un refugiu de confort si siguranta.

1. Umiditatea peste masura

Un semn clar ca ferestrele tale sunt invechite si trebuie inlocuite este aparitia constanta a condensului si a umiditatii pe geamuri. Acest lucru se intampla atunci cand ferestrele nu mai reusesc sa ofere o izolatie termica adecvata. Condensul poate duce la dezvoltarea mucegaiului si a altor probleme, care pot afecta calitatea aerului din interior si iti pot afecta inclusiv sanatatea ta. Investitia in ferestre noi cu izolatie termica si umiditate eficienta poate ajuta la rezolvarea acestei probleme si la mentinerea unui mediu sanatos in locuinta ta.

2. Zgomotul este din nou excesiv

De multe ori, spunem ca ferestrele reprezinta ochii si urechile casei tale, nu doar niste accesorii. Ele au rolul de a te proteja nu doar de vremea nefavorabila, ci si de zgomotele nedorite din exterior. Daca ai inceput sa observi ca sunetele de afara par sa devina invazive, ca ploaia sau traficul par sa intre in casa cu tine, atunci ferestrele tale sunt poate vinovate pentru acest disconfort sonor.

De-a lungul anilor, garniturile de etansare ale ferestrelor tind sa sufere degradari. Astfel, capacitatea lor de a izola fonic interiorul de zgomotele din exterior se diminueaza treptat. Imagineaza-ti ferestrele ca niste bariere de sunet. Atunci cand aceste bariere sunt uzate sau deteriorate, sunetele devin infiltrate, tulburand linistea si confortul casei tale.

Efectul nu este doar psihologic, ci si fizic. Sunetele prea intense pot perturba somnul, pot afecta concentrarea si, in timp, pot conduce chiar la stres. Din fericire, remedierea acestei probleme este simpla si eficienta: inlocuirea ferestrelor uzate cu unele noi si eficiente din punct de vedere fonic. Astfel, vei redobandi linistea ta pretioasa si vei putea sa te bucuri din nou de serile tale relaxante sau de noptile de somn odihnitor.

3. Facturile de utilitati crescute

Ferestrele invechite pentru conditiile actuale de eficienta energetica permit pierderi semnificative de caldura in timpul sezonului rece si de aer rece in timpul verii. Aceste scurgeri termice si intruziunile nedorite de aer exterior fac ca sistemul tau de incalzire si de racire sa lucreze la capacitate maxima, incercand disperat sa mentina temperatura interioara la nivelul dorit. Efectul asupra portofelului tau este evident: facturile de energie cresc constant.

Investitia in ferestre noi cu izolatie termica de calitate poate inversa aceasta tendinta. Ferestre moderne sunt proiectate pentru a pastra temperatura confortabila in interior, eliminand pierderile de caldura iarna si blocand intrarea aerului fierbinte vara. Cu fiecare zi care trece, economiile pe facturile de utilitati devin din ce in ce mai tangibile. Astfel, nu numai ca iti mentii casa confortabila, dar ai si bugetul mai fericit. Este o investitie in eficienta energetica pe termen lung si intr-un mediu mai sustenabil.

Concluzie

In concluzie, ferestrele termopan sunt o alegere de incredere pentru locuinta ta, dar pentru a le mentine in cea mai buna forma, trebuie sa le acorzi atentia cuvenita si sa eviti erorile care le pot afecta durabilitatea. Cu toate acestea, trebuie sa recunoastem ca trecerea timpului lasa inevitabil amprenta sa, iar atunci cand observi semne de uzura, nu ezita sa iei masuri.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Maramureș

florin gioga florin gioga
SocialO zi inainte

Florin Gioga şi-a anunţat candidatura ca independent la Primăria Sinaia

Primarul oraşului Sinaia va avea un adversar dificil la alegerile locale din anul 2024 în persoana lui Florin Gioga. Acesta...

Eveniment5 zile inainte

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului – Ziarul Incisiv de Prahova

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Afaceri6 zile inainte

Servicii SEO: Cum să îți îmbunătățești prezența online

este esențial ca orice tip de companie să aibă o prezență puternică online. Un factor important în creșterea vizibilității site-ului...

Judetele din Romania in care iarna isi face simtita prezenta inca din luna decembrie Judetele din Romania in care iarna isi face simtita prezenta inca din luna decembrie
Știri din județO săptămână inainte

Judetele din Romania in care iarna isi face simtita prezenta inca din luna decembrie

In Romania, venirea iernii este adesea asteptata cu nerabdare de catre unii si privita cu melancolie de catre altii. Cu...

UncategorizedO săptămână inainte

Sinonim cu Pionieratul

O Istorie prin Inovație În peisajul dinamic al dezvoltării imobiliare comerciale, Genesis Property se distinge ca un pionier, un vizionar...

UncategorizedO săptămână inainte

Premieră în peisajul imobiliar românesc

Peste 20 milioane de Euro investite pentru Faza II a proiectului YUNITY Park: pădure urbană, promenadă etajată și energie regenerabilă...

Eveniment2 săptămâni inainte

NAVITEL RE 5 DUAL: Inovația ce transformă fiecare călătorie într-o experiență de navigație și supraveghere deosebită

NAVITEL®, liderul incontestabil în tehnologia dispozitivelor auto, anunță cu mândrie lansarea celei mai recente inovații din portofoliul său de produse, NAVITEL...

Eveniment2 săptămâni inainte

Black Friday cu TCL: Explorează divertismentul care te captivează și îți îmbunătățește viața de zi cu zi

România, 21 noiembrie 2023: Fiind un brand de top în domeniul electronicelor, TCL înțelege importanța unui mediu de acasă confortabil...

Uncategorized2 săptămâni inainte

Iluminatul public al unui oraș din Maramureș va folosi energia verde produsă de centrala fotovoltaică construită de Allview și Waldevar Joint Venture

Brașov, 14 noiembrie 2023 – Asocierea de tip Joint Venture dintre Visual Fan S.A. și Waldevar Energy S.R.L., a fost desemnată...

Administrație locală2 săptămâni inainte

Kingston Digital este lider la vânzările de SSD-uri

O cotă de piață de 28% Poziția solidă a activității continuă și în 2023 București, România – 20 noiembrie 2023 –...

Uncategorized2 săptămâni inainte

Comisia Europeană premiază Social Innovation Solutions pentru promovarea spiritului antreprenorial

Social Innovation Solutions, organizație activă în sustenabilitate și educație antreprenorială, a câștigat marele premiu pentru promovarea spiritului antreprenorial din partea...

Afaceri2 săptămâni inainte

Reciclarea Hârtiei și Cartonului: Salvarea Mediului și Protejarea Informațiilor

În lumea modernă, conștientizarea cu privire la reciclarea hârtiei și cartonului este mai importantă ca niciodată. Pe măsură ce preocupările...

Sport2 săptămâni inainte

Cum Să Alegi Echipamentul Potrivit Pentru Exerciții Fizice la Domiciliu

Cu ritmul agitat al vieții moderne, exercițiile fizice la domiciliu au devenit o opțiune tot mai atractivă pentru mulți oameni....

Turism2 săptămâni inainte

Destinații de vacanță exotice pentru o vacanță reușită

Călătoriile exotice sunt o oportunitate extraordinară de a evada din rutina zilnică și de a descoperi locuri noi, culturi fascinante...

Administrație locală3 săptămâni inainte

Synology® lansează VS600HD, un sistem de monitorizare și gestionare pentru Surveillance Station

București, România – 13 noiembrie 2023-Synology a anunțat astăzi lansarea VisualStation VS600HD, o stație de monitorizare și gestionare pentru Synology Surveillance...

Administrație locală3 săptămâni inainte

Ministerul Mediului investește resurse în gestionarea situațiilor de urgență 

Aflat în derulare încă din 2019, proiectul SIPOCA 596 a avut conferința de încheiere pe data de 8 noiembrie 2023....

Trending