Connect with us

Uncategorized

Continental Hotels sărbătorește 30 de ani pe piața turistică din România. Care sunt previziunile pentru anii următori.

Publicat

pe

  • În 2021, lanțul hotelier a investit aproximativ 7 milioane de euro în România.
  • 2021, un an mai bun comparativ cu 2020, din punctul de vedere al business-ului, dar cu o cifră de afaceri la jumătatea celei din 2019.

București, 21 decembrie 2021 – Continental Hotels, cel mai mare lanț hotelier românesc, a împlinit anul acesta 30 de ani de activitate în România, ocazie cu care dorește să le mulțumească tuturor partenerilor de business, colaboratorilor, angajaților și oaspeților săi. În plus, compania oferă vouchere de vacanță clienților și potențialilor clienți pentru anul 2022, prin intermediul influencerilor implicați în campanie, în semn de recunoștință pentru suportul din ultimii ani și pentru cei care vor urma.

radu enache

Continental Hotels  are o tradiție de 30 de ani pe piața turistică din România. Încă de la început, obiectivele companiei au avut în vedere furnizarea de servicii hoteliere pentru segmentul turismului de afaceri. Astfel, în prezent, Continental Hotels este cel mai mare lanț hotelier românesc cu 12 hoteluri ce acoperă piața de business (prin cele 10 hoteluri în 8 orașe), dar și piața de lux (Grand Hotel Continental în București) și economy (Hello Hotels tot în București), oferind, în același timp, o gamă completă de servicii și pentru segmentul MICE.

MyContinental Sibiu

“30 de ani înseamnă mult. Înseamnă implicare, un efort extraordinar și susținut, multe provocări, pasiune pentru industrie, multă muncă și perseverență și, nu în ultimul rând, o echipă extraordinară.”, declară Radu Enache, Președinte – Director General Continental Hotels. “Vreau să mulțumesc tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: întregii echipe, partenerilor și colaboratorilor noștri, fără de care nu am fi dus experiența turistică la un alt nivel, cât și clienților noștri, care au fost acolo chiar și în cele mai grele momente.”, continuă acesta.

Portofoliul Continental Hotels cuprinde următoarele branduri hoteliere proprii: Grand Hotel Continental (5 stele), Continental Forum (4 stele), Continental (3 stele), Hello Hotels (2 stele), MyContinental (3 stele) precum și cele de food & beverage: Concerto Restaurant, Balkan Bistro, Bistro Continental, MyBistro, Mondo Restaurant, Victoria Club, Tekaffe, Cofetăria Continental.

Rezultate financiare în 2021 și previziuni pentru 2022

În 2021, investițiile companiei s-au ridicat la aproximativ 7 milioane de euro, iar cifra de afaceri estimată este la jumătatea celei din 2019, însă o depășește pe cea din 2020.

În anul 2022, compania anunță că se va observa o erodare a marjelor de profit operațional ca urmare a majorărilor de costuri – utilități, salarii, materii prime și materiale, precum și costurile cu dobânzile – și imposibilitatea regăsirii acestor costuri în tarifele hoteliere.

„Considerăm posibilă o similitudine cu anul 2021, ceea ce va duce la impunerea a două seturi de restricții, similare cu cele aplicate în acest an. Ca urmare, nu vom vedea o dezghețare completă a circulației internaționale și nici a circulației de business sau reluarea completă a evenimentelor de business. Iar aici mă refer la conferințe și training-uri la nivelul pre-pandemic sau a evenimentelor culturale.”, declară Radu Enache, Președinte – Director General Continental Hotels.

Ca urmare a celor doi ani de restricții și limitări – 2020 și 2021 – reprezentanții companiei vorbesc de o efervescență tot mai mare în perioadele tipice pentru turism individual, de leisure, pentru orașele clasice în preferințele clienților, dar care ar putea include și anumite preferințe atipice, cum ar fi city-break-uri interne.

2022 se estimează a fi un an financiar mai bun în industria HORECA, anticipând o creștere de câteva procente, ponderată totuși de anumite elemente macroeconomice. „Această creștere este însă ponderată de anumite elemente macroeconomice, printre care amintesc de creșterea nefirească, prea „liberă” a costurilor cu energia, creșterea salariului minim (ceea ce va duce și la alte creșteri salariale în cascadă), nivelul inflației, identificarea de resursă umană care să poată fi angajată în hoteluri, anul viitor avem în vedere inclusiv recrutarea de personal de peste hotare.  Pe de altă parte, efecte pozitive vor fi generate de reintroducerea tichetelor de vacanță pentru bugetari și nu numai, de oportunitățile de afaceri identificate de investitori internaționali, care vor decide să vină în România și de lipsa întreruperilor în lanțurile de distribuție ale firmelor prezente pe piața românească.”

Planuri pentru 2022

Anul acesta, Continental Hotels a renovat și reamenajat patru hoteluri: Continental Forum București, Continental Forum Constanța, MyContinental Sibiu și MyContinental București. Investiția s-a ridicat la suma de 7 de milioane de euro.

Ca o continuare a planurilor de expansiunea, 2022 va include și finalizarea investiției în MyContinental București și redeschiderea acestuia, cât și începerea proiectului de la Brașov.

În acelați timp, având în vedere poziția de contribuabil important, Continental Hotels va începe să raporteze din luna ianuarie a 2022 conform SAF-T (Fișierul Standard de Control Fiscal) și va continua  optimizarea anumitor procese financiare în vederea eficientizării activității de suport.

Despre Continental Hotels:

Continental Hotels SA are o tradiție de peste 30 de ani pe piața turistică din România. Încă de la început, obiectivele companiei au avut în vedere furnizarea de servicii hoteliere pentru segmentul turismului de afaceri. Astfel, în prezent, Continental Hotels este cel mai mare lanț hotelier românesc ce acoperă piața de lux, business și economy, oferind, în același timp, o gamă completă de servicii și pentru segmentul MICE.

Portofoliul Continental Hotels cuprinde următoarele branduri hoteliere proprii: Grand Hotel Continental (5 stele – în București), Continental Forum (4 stele- în Arad, București, Constanța, Oradea, Sibiu și Tîrgu Mureș), Continental (3 stele – în Drobeta Turnu Severin și Suceava), Hello Hotels (2 stele – în București), MyContinental (3 stele – în Sibiu și București)) precum și cele de food & beverage: Concerto Restaurant, Balkan Bistro, Bistro Continental, MyBistro, Mondo Restaurant, Victoria Club, Tekaffe, Cofetăria Continental.

Orașele în care Continental Hotels este prezent sunt: București, Arad, Oradea, Sibiu, Constanța, Tîrgu Mureș, Drobeta Turnu Severin și Suceava, totalizând 1.722 de camere în 12 unități hoteliere.

Pentru mai multe informații, vizitați: www.continentalhotels.ro. 

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized

Descoperiți Serviciile Noastre de Acoperișuri și Renovări!

Publicat

pe

De

Acoperișuri Durabile și Estetice

Echipa noastră de profesioniști calificați îți oferă soluții personalizate pentru acoperișuri, utilizând materiale de cea mai înaltă calitate. De la țigle tradiționale la acoperișuri metalice sau din șindrilă, suntem specializați în instalarea și repararea tuturor tipurilor de acoperișuri.

Renovări Complete și Parțiale

Indiferent dacă dorești să îți renovezi complet locuința sau doar să faci anumite îmbunătățiri, suntem aici pentru tine. De la renovări interioare la exteriorul casei tale, ne asigurăm că fiecare detaliu este tratat cu atenție și profesionalism.

Montare Profesională și Vopsire

Echipa noastră experimentată oferă servicii de montare și vopsire, garantând un rezultat impecabil și durabil. Fie că este vorba de montarea unor elemente noi sau de revigorarea aspectului actual, suntem alegerea ideală pentru proiectul tău.

Tinichigerie de Calitate

Cu o atenție deosebită pentru detalii, efectuăm lucrări de tinichigerie pentru a asigura integritatea și durabilitatea acoperișului tău. Fie că este vorba de repararea unor zone afectate sau de instalarea unor elemente noi, ne asigurăm că fiecare lucrare este executată cu precizie și atenție.

Jgheaburi și Burlane Eficiente

Pentru un sistem complet funcțional al acoperișului, oferim servicii de instalare și reparații pentru jgheaburi și burlane. Echipa noastră se asigură că apa este direcționată eficient departe de locuința ta, prevenind astfel problemele cauzate de umezeală și infiltrări.

Izolații de Încredere

Oferim soluții de izolare termică și fonică de înaltă calitate, pentru a-ți asigura confortul termic și liniștea în propria ta casă. Cu materiale moderne și tehnici avansate, ne asigurăm că locuința ta este protejată împotriva pierderilor de căldură și zgomotului exterior.

Mansarde Personalizate și Funcționale

Transformă spațiul nefolosit din mansardă într-o zonă utilă și confortabilă, cu ajutorul serviciilor noastre de amenajare și renovare a mansardelor. De la planificare la execuție, suntem alături de tine în fiecare etapă a proiectului, pentru a-ți oferi rezultate care să îți depășească așteptările.

Contactează-ne pentru o Consultație Gratuită

Dacă ești în căutarea unei echipe profesioniste și dedicate pentru proiectul tău de acoperișuri, renovări sau montări, Acoperisuri Premium este alegerea ideală. Vizitează site-ul nostru pentru a afla mai multe despre serviciile noastre și pentru a ne contacta pentru o consultație gratuită. O casă nouă sau renovată te așteaptă, iar noi suntem aici pentru a-ți transforma visul în realitate.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Uncategorized

Infinix Mobility intră pe piața din România

Publicat

pe

De

București, România – Infinix Mobility, brand emergent care proiectează, produce și comercializează un portofoliu generos de produse sub brandul Infinix, a ajuns și în România. Fondată în 2013, compania se concentrează pe dezvoltarea de tehnologii de ultimă generație, în special telefoane mobile, proiectate cu meticulozitate pentru a oferi clienților performanță și stil.

Infinix a reușit să ofere an de an produse și soluții cu adevărat interesante. În anul 2022, compania a lansat primul telefon din industrie cu încărcare la 180W Thunder Charge, iar în anul 2021 au lansat primul telefon din industrie cu încărcare la 160W. În anul 2019, Infinix a ocupat locul 26 în Top 100 Most Admired Brand in Africa și a deschis primul concept store Infinix Park în Maroc.

Infinix activează deja în 8 regiuni și peste 70 de tări din toată lumea: Brazilia, Columbia, Indonezia, Filipine, Thailanda, Egipt, Pakistan, Tunisia, Maroc, Algeria, Nigeria, Kenya, Uganza, Tanzania și multe altele. În 2023 s-au vandut 40 de milioane de telefoane la nivel global, inclusiv la operatorii de telefoane mobilă.

Infinix se angajează să ofere clienților acces la tehnologie de vârf la prețuri accesibile, completate de un design contemporan și vibrant. Inovația constantă, împreună cu politica de prețuri competitive, design-ulatrăgător și specificațiile de încredere au fost pilonii esențiali ai succesului său pe piețele emergente.

Infinix Mobility produce o gamă variată de smartphone-uri, inclusiv modele de buget, modele mid-range și modele high-end, pentru a satisface diferite nevoie și preferințe ale utilizatorilor. Telefoanele Infinix se impart în patru categorii: Zero Series, Note Series, Hot Series și Smart Series.

De asemenea, în portofoliul lor se regăsesc și căști, ceasuri inteligente, televizoare, laptop-uri, accesorii pentru telefoane și multe altele.

Cu o orientare puternică către inovație și feedback-ul activ al clienților, Infinix continuă să dezvolte produse care să satisfacă nevoile și dorințele în continuă schimbare ale pieței, consolidându-și reputația ca unul dintre liderii în domeniul tehnologiei mobile pe piețele emergente.

Infinix introduce astazi în România cinci modele: Infinix Smart 8, Infinix Hot 40i, Infinix Hot 40 Pro , Infinix Note 40 si Note 40 Pro .

Infinix Smart 8 Dual SIM costă 449 RON și se evidențiază prin designul său atrăgător și disponibilitatea în patru culori vibrante: Timber Black, Galaxy White, Shiny Gold și Crystal Green. Cu un ecran generos de 6.6 inch și rezoluție HD, te vei bucura de o experiență vizuală captivantă, fie că navighezi pe internet sau urmărești conținut multimedia, iar opțiunile de rată de refresh de 90Hz garantează o fluiditate fără compromisuri în interacțiunea cu telefonul.

Infinix Smart 8 este echipat cu o baterie masivă de 5000mAh, care asigură o autonomie impresionantă și se încarcă la 10W folosind încărcătorul oferit în pachet. De asemenea, telefonul este echipat cu o cameră foto de 13MP, ca să surprinzi cele mai importante momente din viața ta.

Infinix Hot 40i este un smartphone dual-SIM 4G cu un preț de pornire de 599 lei pentru versiunea de 4GB RAM si 128GB de stocare sau 749 lei pentru versiunea cu 8GB RAM si 256GB stocare. Este oferit în culorile Palm Blue, Starlit Black, Horizon Gold și Starfall Green.

Partea hardware este compusă dintr-un SoC UNISOC T606 alături de 4GB/8GB RAM și 128GB/256GB de stocare, un ecran IPS de 6.56 inch HD+ cu 90Hz și spectru de culoare DCI-P3.

Infinix Hot 40i iese în evidență în acest segment de preț prin camera foto de 50MP cu AI și camera frontală de 32MP, bateria de 5000mAh cu încărcare rapidă la 18W, dar și prin jack-ul audio, slotul de card microSD până la 1TB și NFC-ul integrat.

Infinix Hot 40 Pro este un smartphone de 999 RON disponibil în culorile Palm Blue, Horizon Gold, Starlit Black și Starfall Green.

Cu un procesor puternic MediaTek Helio G99 și GPU Mali-G57 MC2, Infinix Hot 40 Pro oferă performanțe avansate pentru o experiență fluidă și fără întreruperi. Cu o arhitectură de 6nm și un CPU octa-core cu o viteză de până la 2.2GHz, acest telefon este pregătit să facă față oricăror cerințe, de la jocuri intense la multitasking rapid.

Camera principala de 108MP este acompaniată de un senzor macro de 2MP, astfel că poți fotografia momente importante din viată și să te distrezi cu camera macro.

Cu o capacitate generoasă de 5000mAh, bateria oferă o autonomie suficientă pentru a rămâne conectat o zi întreagă cu telefonul, iar încărcarea rapidă la 33W va reduce timpul petrecut la priză.

De asemenea, ecranul IPS LTPS de 6.78 inch și rezoluție FHD+ 1080×2460, oferă imagini clare și vibrante, cu un raport ecran-corp de 90.7% și o luminozitate de 500nit standard sau 1300 peak. Spațiul de stocare este de 128GB sau 256GB alături de 8GB RAM ce se pot extinde până la 16GB RAM, iar stocarea poate fi extinsă prin utilizarea unui card microSD de maxim 1TB.

Infinix Hot 40 Pro rulează interfața XOS 13.5, intuitivă și personalizabilă pentru o experiență de utilizare îmbunătățită.

Infinix Note 40 Pro Dual SIM este cel mai puternic telefon disponibil oficial în România cu un preț de 1499 LEI și este oferit în culorile Obsidian Black și Titan Gold.

Performanțele telefonului sunt date de platforma Dimensity 7020 cu procesor octa-core, ecranul AMOLED cu rezoluție HD+ și 120Hz pentru gaming la superlativ, dar și de camera foto de 108MP cu senzor 1/1.67inch cu OIS.

Camera foto este formată din senzorul principal de 108MP cu dimensiunea de 1/1.67 inch, 6 lentile cu f/1.75, OIS și AF, dar și alți doi senzori de 2MP fiecare. Camera frontală este o unitate 32MP cu senzor de 1/3.1 inch, 5 lentile cu f/2.2 și filmare Full HD.

Spațiul de stocare de 256GB nu este doar generos ci si rapid, fiind utilizate memorii UFS 2.2, iar cei 8GB RAM sunt de tipul LPDDR4X.

In plus, AMOLED de 6.78 inch și rezoluție FHD+ 1080×2436 oferă imagini clare și vibrante, cu un raport ecran-corp de 89.8% și o luminozitate de 500nit standard și 1300nits peak.

Un derivat mai accesibil este Infinix Note 40 oferit la prețul de 1199 RON, păstrând o parte din caracteristicile inovatoare ale modelului Note 40 Pro. Ecranul AMOLED de 6.78 inch cu un raport corp-ecran de 89.9% oferă un spațiu generos de vizualizare, dar și imagini vibrante cu un negru profund și 120Hz pentru o experiență în jocuri premium.

Fiind un telefon orientat către performanțe generale în gaming deosebite, Note 40 este proiectat în jurul platformei Mediatek Helio G99 Ultimate cu până la 8GB RAM și până la 256GB de stocare UFS 2.2.

Infinix Note 40 păstrează de la versiunea Pro inclusiv camera foto, difuzoarele JBL stereo și protecția pentru apă și praf de tipul IP54.

De asemenea, seria Note conține în pachet o husă specială cu MagCharge din piele sintetică, dar și un încărcător wireless dedicat la 20W, special conceput pentru telefoanele Infinix, pe lângă încărcătorul de rețea clasic.

Telefoanele Infinix pot fi găsite evomag, eMAG, PC Garage și cel.ro

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Uncategorized

Cooperarea Internațională și Interinstituțională în Combaterea Traficului Ilicit de Mărfuri 22 aprilie 2024, București, România

Publicat

pe

De

  • Țigaretele și bunurile contrafăcute se numără printre cele mai traficate produse la frontierele țării.
  • Contrabanda şi comercializarea produselor contrafăcute sunt percepute de segmente importante ale populaţiei ca activităţi ilicite lipsite de pericol social.  
  • Parteneriatul public-privat reprezintă cheia combaterii eficiente a traficului ilicit de mărfuri. Acesta creează cadrul necesar de colaborare a tuturor factorilor interesați în lupta împotriva comerțului ilicit și a criminalității transfrontaliere.
  • Conferința a constituit un bun prilej de abordare a cooperării și colaborării în ceea ce privește activitățile de prevenire și combatere a traficului ilicit de mărfuri, in special cu țigarete și produse din tutun, din România, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria și Serbia.

 

(București, 23 aprilie 2022)

Asociația ACTIV, ONG din România dedicat prevenirii și combaterii comerțului ilegal, a organizat, luni, 22 aprilie, în parteneriat cu Autoritatea Vamală Română și Poliția de Frontieră Română, conferința „Cooperarea Internațională și Interinstituțională în Combaterea Traficului Ilicit de Mărfuri”.

Conferința internațională, aflată la cea de-a treia ediție, și-a  propus să reunească toți actorii implicați în prevenirea și combaterea traficului ilicit de mărfuri având ca scop stimularea dialogului și consolidarea colaborării între instituțiile de aplicare a legii, decidenții politici, industriile afectate de criminalitatea transnațională, societatea civilă.

S-au reunit, la București, cu această ocazie, reprezentanți ai unor importante organizații internaționale cu competențe în prevenirea și combaterea comerțului ilicit (OLAF, FRONTEX,  SELEC, EUAM, EUBAM, ICMPD), precum și reprezentanți ai structurilor Vamale, de Poliție de Frontieră și Poliție, din Ucraina, Moldova, Bulgaria, Ungaria, Serbia, România. De asemenea, printre invitați s-au numărat membri ai Parlamentului României, reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, ambasadori, atașați vamali, reprezentanți ai mediului de afaceri.

Astfel, prin colaborarea la nivel regional, utilizând exemplele de bune practici furnizate de organismele internaționale, vor fi analizate transformările importante în dinamica traficului ilicit de mărfuri în contextul regional actual, pe baza cărora se va putea anticipa evoluția fenomenului în perioada următoare.

„Ca reprezentanți ai societății civile, considerăm că  există două metode eficiente de luptă împotriva traficului ilicit de mărfuri: (1) Stimularea cooperării internaționale și a schimbului de bune practici și (2) Informarea și educarea publicului cu privire la riscurile și costurile generate de traficul ilicit de mărfuri.

În Romania, conform cercetărilor sociologice, contrabanda şi comercializarea produselor contrafăcute sunt percepute de segmente importante ale populaţiei ca activităţi ilicite lipsite de pericol social. Astfel, la inițiativa asociației noastre, în data de 21 aprilie, prin lege, marcam <Ziua naţională a luptei împotriva traficului ilicit de mărfuri>, prilej cu care încercăm să ajungem la cât mai mulți consumatori cu mesaje referitoare la riscurile la care se expun în momentul în care achiziționează produse fără proveniență legală. Și în acest an am lansat în mediul online o campanie de conștientizare, menită să schimbe percepția eronată asupra riscurilor generate de traficul ilicit de mărfuri”, declară Daniel MĂRĂCINEANU, coordonatorul ACTIV.

Țigaretele și bunurile contrafăcute se numără printre cele mai traficate produse la frontierele țării, iar contracararea acestor fenomene infracționale reprezintă un obiectiv prioritar al Poliției de Frontieră Române, atât prin demersuri instituționale proprii, cât și prin colaboare cu alte structuri ale statului sau cu reprezentanți ai societății civile.

„Având în vedere prejudiciul adus la bugetul de stat, dar și pericolul pentru consumatori, Poliția de Frontieră Română întrepinde permanent măsuri ferme în toate zonele de competență, în vederea depistării și sancționării persoanelor implicate în traficul cu mărfuri ilicite, precum și a reținerii, în vederea confiscării, a mărfurilor traficate. Rezultatele obținute pentru combaterea acestor fenomene sunt foarte bune. În anul 2023 avem 5,5 milioane pachete de țigări confiscate, cu o valoare de piață de aproximativ 100 milioane de lei. În timp ce, în primele trei luni ale acestui an, au fost confiscate aproximativ 600.000 de pachete cu țigări, în valoare de peste 13 milioane de lei. Pe linia dreptului de proprietate intelectuală, traficul ilicit cu produse contrafăcute a cunoscut în anul 2023 o altă dimensiune, la nivelul Poliției de Frontieră fiind constatate independent, sau în colaborare cu lucrătorii vamali, 1.222 fapte de natură infracţională, de 3,1 ori mai mult comparativ cu anul 2022, când au fost depistate 397 fapte infracționale. Valoarea bunurilor ridicate, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, este de aproximativ 300 milioane de lei, majoritatea dintre acestea fiind reprezentată de articole vestimentare și parfumuri” – precizează Chestor de Poliție Cornel-Laurian STOICA, Inspector General desemnat al Poliţiei de Frontieră Române.

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova salută colaborarea la nivel regional și schimbul calitativ de bune practici cu partenerii internaționali.

„Luând în considerare situația instabilă din Ucraina, care generează noi și noi provocări pentru Republica Moldova, printre care și traversări ilegale ale Frontierei de Stat, organizarea migrației ilegale, dar și contrabanda cu arme, muniții, produse din tutungerie, produse de larg consum și alte infracțiuni conexe, în vederea asigurării unei frontiere sigure și în vederea asigurării unei protecții mai bune pentru cetățeni, împreună cu autoritățile naționale și internaționale ne propunem să anticipăm, să gestionăm și să combatem fenomenele infracționale cu care ne confruntam în prezent, dar și evoluția continua a acestora”, a declarat Andrei TROFIMOV, Șef Adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din Republicii Moldova.

Conferința din 22 aprilie 2024 a constituit un bun prilej de abordare a cooperării și colaborării în ceea ce privește activitățile de prevenire și combatere a traficului ilicit de țigarete și produse din tutun pe care autoritățile vamale din România, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria și Serbia  le desfășoară în această zonă a Europei.

„Cu această ocazie, în cadrul discuțiilor și schimbului de bune practici în domeniul antifraudă vamală, am subliniat că, pe lângă eforturile susținute proprii ale Autorității Vamale și ale celorlalte instituții competente din România, în legătură cu prevenirea și combaterea acestui fenomen, fapt dovedit și de înregistrarea unui nivel scăzut al consumului de țigarete provenite din contrabandă, un factor determinant îl reprezintă dezvoltarea cooperării între autorități, inclusiv prin crearea unor grupuri de lucru operative interinstituționale, care să asigure o mai mare eficacitate combaterii manifestărilor de trafic ilicit și contrabandă la frontiera comună și care să faciliteze colaborarea cu instituțiile similare din aceste state. De asemenea, evenimentul a confirmat că parteneriatetele stabilite cu societatea civilă și mediul de afaceri onest reprezintă o soluție viabilă pentru o bună și corectă informare a cetățenilor privind pericolele reprezentate de consumul unor produse cu proveniență ilegală și necontrolată”, a declarat Alexandru Ioan DUDU, Vicepreședintele Autorității Vamale Române.

„Serviciul Vamal al Republicii Moldova întreprinde toate acțiunile necesare în scopul prevenirii și combaterii traficului ilicit de mărfuri prin aplicarea eficientă a măsurilor legale. Sunt ferm convins că, împreună, prin schimbul de informații și acordare a asistenței prompte în procesul de investigare, vom aduce beneficii atât pentru instituțiile noastre, cât și pentru formarea unei comunicări mai viabile internaționale.” – adaugă

Ilie TOLOCENCO – Șef al Direcției Investigare Fraude Vamale, Departamentul Antifraudă și Conformare, Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

Parteneriatul public-privat reprezintă cheia combaterii eficiente a traficului ilicit de mărfuri. Acesta creează cadrul necesar de colaborare a tuturor factorilor interesați în lupta împotriva comerțului ilicit și a criminalității transfrontaliere. Tradițional, contrabanda cu țigări a reprezentat cea mai mare provocare pentru instituțiile de aplicare a legii din România și multe din țările vecine.

„Nivelul de sub 10% al pieței ilicite din ultimii patru ani înseamnă că, față de valoarea de 16,5% din 2018, circa 8 miliarde de țigarete au rămas în piața legală și un plus de 17 miliarde de lei au fost încasați de bugetul de stat din comerțul legitim sub forma de taxe. Conform datelor centralizate pe stopcontrabanda.ro, în primele 3 luni ale anului 2024 autoritățile au capturat peste 14 milioane de țigarete în valoare de circa 15 milioane de lei pe piața neagră. 85% dintre capturi (12 milioane de țigarete de contrabandă) au fost înregistrate în zona de sud a țării, ceea ce reflectă tendința de creștere a traficului ilicit de produse din tutun din statele din sud (Bulgaria, Turcia), unde prețul țigaretelor este semnificativ mai mic. Contrabanda reprezintă un risc major la adresa dezvoltării economice, a comunităților și a mediului legitim de business, iar ponderea crescută a contrafacerii – 41,4% și a produselor legitime din Bulgaria – 20,5% în piața neagră din România reflectă interesul crescut al rețelelor infracționale pentru monetizarea acestui segment de piață. Este imperativ să susținem eforturile integrate ale autorităților și salutăm inițiativa Asociației ACTIV pentru organizarea acestui eveniment relevant, care facilitează dialogul instituțiilor din regiune și cooperarea transfrontalieră pentru combaterea traficului ilicit”, a declarat Ileana DUMITRU, Director pentru Relații Externe al Ariei Europa de Sud Est, BAT.

 „Această conferință internațională are loc în contextul unei creșteri record a contrabandei cu țigarete pentru ultimii zece ani, de la 7,7% în ianuarie la 9,8% în martie, majorare consemnată de studiul realizat de Novel Reasearch. O altă tendință îngrijorătoare semnalată în cercetarea Novel este majorarea ponderii produselor provenite din Bulgaria pe piața neagră din România. Sperăm ca reprezentanții autorităților reuniți la eveniment să fi pus bazele unor colaborări fructuoase, care să contribuie la reducerea comerțului ilegal. JTI va continua și pe viitor să fie un partener de nădejde al autorităților de aplicare a legii. JTI a fost prima companie de tutun care a semnat un Protocol pentru combaterea contrabandei în anul 2005, mai întâi cu Agenția Națională de Administrare Fiscală, apoi în 2008 cu Autoritatea Națională a Vămilor, respectiv în 2014 cu Direcția Generală a Vămilor. Peste 60 de câini special instruiți pentru depistarea produselor din tutun, drogurilor și a numerarului au fost donați de JTI în ultimii 14 ani Autorității Vamale. În 2013, am semnat un Protocol de Cooperare cu Poliția de Frontieră, iar în 2019  JTI a donat echipamente de ultimă generație necesare monitorizării frontierelor. Anul trecut, JTI a donat Gărzii de Coastă o dronă și alte echipamente.  De asemenea, JTI România derulează campanii publice anti-contrabandă în parteneriat cu autoritățile din anul 2010. Campaniile au fost extinse în ultimii doi ani și în Republica Moldova”, a precizat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications JTI România, Moldova și Bulgaria.

“Comerțul ilicit cu tutun rămâne o amenințare majoră în Europa, iar legislația eficientă, împreună cu sancțiunile aspre sunt unele dintre elementele esențiale pentru reducerea acestuia. Mai mult ca niciodată, parteneriatul public-privat continuă să joace un rol esențial în lupta împotriva traficului de bunuri ilicite. Philip Morris International a lansat programul PMI Impact în 2016 și a alocat un buget de 100 milioane USD pentru proiecte care au ca obiectiv lupta împotriva comerțului ilegal și a infracțiunilor conexe. În România, au fost până în prezent finanțate trei proiecte prin intermediul PMI Impact. Grație celei de a treia runde de finanțare, PMI a  furnizat recent două drone performante, în valoare de aproape 700.000 USD, iar rolul acestora este să ajute autoritățile române de aplicare a legii să obțină rezultate și mai bune în reducerea comerțului ilicit. Investițiile programului PMI Impact în Romania totalizează 3,3 milioane USD, iar eforturile noastre confirmă încă o dată că suntem alături de autorități în eliminarea comerțului ilicit, în toate formele sale. Pentru PMI, atât la nivel global, cât și aici, în România, lupta împotriva comerțului ilicit rămâne o prioritate.”, a declarat Klaus Berg, Director Illicit Trade Prevention Europe, Philip Morris International.  

Conferința „Cooperarea Internațională și Interinstituțională în Combaterea Traficului Ilicit de Mărfuri” a facilitat, astfel, un context colaborativ și acționabil pentru ca mediul public și privat să dezvolte, în continuare, proiecte comune care să conducă la prevenirea și combaterea eficientă a traficului ilicit de mărfuri.

DESPRE ASOCIAȚIA ACTIV

Asociația pentru Combaterea Traficului Ilicit „Viitorul”- ACTIV are drept scop promovarea, sprijinirea realizarea și coordonarea de activități care să contribuie la conștientizarea publicului și a autorităților cu privire la efectele negative ale traficului ilicit de mărfuri. ACTIV promovează următoarele valori: integritatea, responsabilitatea, respectul și cooperarea.

Contact:

Daniel Mărăcineanu

Președinte Asociația ACTIV

Telefon: 0728.220.498

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Maramureș

Eveniment2 zile inainte

Călătorii în siguranță cu NAVITEL – gadgeturi de top pentru mașina dumneavoastră

NAVITEL, lider în tehnologie auto, oferă o gamă largă de produse menite să vă ofere confort și siguranță în călătoriile...

parcare auto Otopeni parcare auto Otopeni
Turism3 zile inainte

De ce sa iti lasi masina in afara orasului atunci cand vii in Bucuresti?

Bucurestiul, capitala Romaniei, este cunoscut pentru traficul sau intens si pentru bataile de cap pe care le da soferilor. Daca...

Uncategorized3 zile inainte

Descoperiți Serviciile Noastre de Acoperișuri și Renovări!

Acoperișuri Durabile și Estetice Echipa noastră de profesioniști calificați îți oferă soluții personalizate pentru acoperișuri, utilizând materiale de cea mai...

Eveniment3 zile inainte

Mafia lui Portocala ajunge la alt nivel, procurori falși,  firme de paza, politisti corupti, totul în mijlocul „urbei lui Caragiale”/ Orasul acaparat de mafie (I) – Ziarul Incisiv de Prahova

Primăria Municipiului Ploiesti se află, oficial, în campanie electorală, deși acest lucru nu ar trebui să se întâmple. Cum nicio...

Uncategorized3 zile inainte

Infinix Mobility intră pe piața din România

București, România – Infinix Mobility, brand emergent care proiectează, produce și comercializează un portofoliu generos de produse sub brandul Infinix, a...

Eveniment3 zile inainte

Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare AI TV și inaugurează o nouă eră a televizoarelor cu inteligență artificială

Produsele din 2024 oferă o experiență de divertisment de nivel superior datorită procesoarelor avansate și funcțiilor performante, bazate pe inteligență...

Uncategorized3 zile inainte

Cooperarea Internațională și Interinstituțională în Combaterea Traficului Ilicit de Mărfuri 22 aprilie 2024, București, România

Țigaretele și bunurile contrafăcute se numără printre cele mai traficate produse la frontierele țării. Contrabanda şi comercializarea produselor contrafăcute sunt...

Eveniment4 zile inainte

PUMA PALERMO LANSEAZĂ O NOUĂ COLECȚIE

Herzogenaurach, Germania, 6 martie 2024 – Colecția PUMA Palermo se întoarce acasă în capitala Siciliană pentru un nou sezon. Noii...

Uncategorized5 zile inainte

Înainte de executarea silită băncile trebuie să-și ajute clienții să depășească situațiile care au generat neplata. Rolul CSALB va crește

24 aprilie, București. Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează...

Uncategorized5 zile inainte

TikTok sărbătorește Ziua Internațională a Cărții alături de comunitatea #BookTok din România

Cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, TikTok lansează un efect AR disponibil în aplicație, care să aducă împreună iubitorii de...

Uncategorized5 zile inainte

Studiu Reveal Marketing Research în parteneriat cu Up România despre comportamentul alimentar al românilor: 7 din 10 români intenționează să arunce mai puțină mâncare la gunoi

Cel mai recent studiu derulat de Reveal Marketing Research în parteneriat cu Up România și-a propus să identifice atitudinile și comportamentele...

Ce este psihoterapia și cum funcționează? Ce este psihoterapia și cum funcționează?
Viața în Maramureș6 zile inainte

Ce este psihoterapia și cum funcționează?

În societatea contemporană, grija față de sănătatea mentală a devenit o prioritate, reflectând o schimbare semnificativă în modul în care...

UncategorizedO săptămână inainte

Agenția de creație DDB România semnează prima campanie de imagine a grupului de companii PPC din România

București, 15 aprilie 2023 – Agenția de creație DDB România anunță semnarea primei campanii de imagine a Grupului Public Power...

UncategorizedO săptămână inainte

Mașini noi, cu livrare rapidă, direct de pe Autovit.ro.

Peste 1200 de oferte, 30 de mărci cu garanție de până la 7 ani și motorizări eligibile pentru Programul Rabla...

Administrație localăO săptămână inainte

B.D.G. Import își extinde portofoliul prin parteneriatul cu William Grant & Sons

D.G. Import a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri de 365 milioane lei Compania estimează că veniturile generate de...

Eveniment2 săptămâni inainte

Conexiuni adevărate: Heineken® și Bodega lansează “The Boring Phone”

Heineken® și brand-ul american și retailer-ul Bodega au lansat „The Boring Phone” care își propune să ajute oamenii să realizeze...

Trending