Connect with us

Social

Freza de Zăpadă Rotakt – Utilajul care-ţi face iarna mai uşoară

Publicat

pe

Pentru că iarna bate la uşă, iar fulgii de nea vor începe curând să se aşterne peste curţile noastre, va fi nevoie de îndepărtarea zăpezii de pe căile de acces. După ce se trece peste momentul iniţial de admiraţie a ninsorii, pentru persoanele care locuiesc la curte, în mod special, începe bătaia de cap cu eliberarea diverselor căi de acces de stratul gros de zăpadă. Cu siguranţă, acest lucru nu mai este atât de plăcut precum privirea fulgilor de zăpadă căzând pe pământ.

Pentru a face această activitate mai lejeră şi mai rapidă, vă puteţi achiziţiona o freză de zăpadă care va face din îndepărtarea zăpezii de pe trotuare, alei sau drumuri de acces o simplă joacă de copii. Freza de zăpadă Vâlcea FZ‑724‑C, pe care o puteţi achiziţiona de la Rotakt, este dotată cu un motor de 6.5 cai putere şi poate fi utilizată pentru îndepărtarea zăpezii de pe străzi sau alei ori drumuri de acces, însă trebuie să vă asiguraţi că nu sunt pietre proeminente, gunoi voluminos sau moloz în zonele unde folosiţi freza pentru a evita deterioarea.

Această freză de zăpadă este dotată cu motor LONCIN G200F de 6.5 cai putere şi are lăţime de lucru de 61 centimetri. Jgheabul de evacuare a zăpezii este confecţionat din oţel şi cuţitele frezei, la rândul lor din oţel ştanţat, sunt idependente între ele, astfel că în cazul în care se produce o deteriorare nu va fi nevoie să schimbaţi întregul ansamblu, ci doar cuţitul care a suferit daune. Freza de zăpadă FZ-724-C are patru viteze înainte şi două viteze înapoi, ceea ce o face foarte uşor de manevrat şi va face din îndepărtarea zăpezii o activitate plăcută şi uşoară.

Pentru alte detalii suplimentare şi achiziţie a acestei freze de zăpadă, puteţi intra pe site-ul rotakt.ro acolo unde veţi găsi toate specificaţiile tehnice ale utilajului şi îl veţi putea comanda simplu şi rapid, direct de pe site. De asemenea, în cazul în care doriţi să vedeţi produsul fizic înainte de a-l achiziţiona, pe site veţi găsi adresa tuturor magazinelor fizice din ţară unde partenerii Rotakt distribuie produsele. De asemenea, tot pe site, puteţi găsi reţeaua de service la care să apelaţi în cazul în care unul dintre produse a suferit deteriorări şi necesită reparaţii.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Plexiglas pentru perete pentru casă și local

Publicat

pe

Cum să reîmprospătezi rapid interiorul

Sticla acrilică, sau așa-numitul plexiglas, este un material cu multe avantaje. Datorită faptului că este netoxic, ușor de prelucrat și nu își pierde culoarea originală, este din ce în ce mai utilizat nu numai în apartamente, ci și în diferite tipuri de spații comerciale. Plexiglasul decorativ poate fi o decorație extraordinară a unui punct de serviciu sau a unui spațiu de divertisment.

Plexiglas pe perete – o soluție nu numai pentru bucătărie sau baie

În spațiile rezidențiale, panourile din plexiglas sunt cel mai des utilizate în bucătării și băi. Acolo servesc ca așa-numitele panouri splashback. Acestea sunt de obicei instalate în imediata vecinătate a unei chiuvete, a unei căzi etc. Sarcina lor principală este de a proteja peretele împotriva stropilor și a daunelor rezultate din expunerea prelungită la umiditate.

Caracteristicile practice generale sunt apreciate, dar în cazul spațiilor comerciale, plexiglasul este din ce în ce mai utilizat ca element decorativ. Datorită procesării ușoare a plexiglasului, se pot obține forme foarte diferite. Tăierea cu laser a plexiglasului transparent permite crearea de decorațiuni sau ornamente cu adevărat fanteziste. Plexiglasul este, de asemenea, un material disponibil în mai multe culori. Datorită acestui fapt, decorațiunile din plexiglas proiectate pot fi, de asemenea, adaptate la interior în ceea ce privește culoarea.

Plexiglas decorativ pentru perete – câteva idei

Plexiglasul este un material care poate fi utilizat în mai multe spații diferite. Este o modalitate simplă și ieftină de a crea decorațiuni unice pentru un restaurant, club de noapte, pub, salon spa, salon de înfrumusețare etc. Pereții despărțitori ajuraţi tăiați dintr-un singur plexiglas mare pot fi folosiți, de exemplu, pentru a separa un lounge într-un club de noapte sau mese într-un restaurant. O placă de plexiglas cu găuri decorative poate fi folosită și ca un capac de radiator. Totuși, plexiglasul nu trebuie instalat în locuri expuse la temperaturi mai mari de 70 de grade Celsius.

Datorită tăierii cu laser a plexiglasului, se pot obține chiar și forme foarte sofisticate. Motivele florale complicate decupate din plexiglas pot fi un decor într-un salon SPA sau într-o cafenea plină de verdeață. De asemenea, se poate decupa logo-ul companiei într-un format mare din plexiglas. Poate decora biroul de recepție, sala de conferințe sau orice altă parte reprezentativă a companiei. Panourile decorative din plexiglas pot fi, de asemenea, combinate cu iluminarea ascunsă sub ele. În acest fel, poți pregăti decorațiuni de pereți cu adevărat eficiente și romantice pentru un club, pub sau restaurant.

Inscripții din plexiglas pe perete

O varietate interesantă de decorațiuni din plastic sunt și numerele și literele din plexiglas. Această soluție este mult mai durabilă decât autocolantele de perete din hârtie. Se pot comanda litere și cifre din plexiglas în orice stil și dimensiune. Cu ajutorul unor astfel de elemente, se poate crea, de exemplu, o frază interesantă pe peretele incintei sau pur și simplu numele companiei.

Decorațiuni din plexiglas – care sunt avantajele unei astfel de soluții?

  • Placa de plexiglas pentru perete este o soluție care are o mulțime de avantaje practice și funcționale:
  • Asamblare simplă – decorațiunile din plexiglas sunt relativ ușoare și rezistente. Pentru montaj, se pot lipi cu un adeziv adecvat sau pot fi înșurubate pe perete prin găurirea orificiilor de montare de pe ele.
  • Îngrijire ușoară – curățarea plexiglasului este foarte ușoară. Șterge suprafața cu o cârpă umedă sau folosește apă caldă cu săpun. Evită temperaturile ridicate și substanțele chimice în îngrijirea zilnică a panourilor decorative din plexiglas sau splashback.
  • Protecție împotriva umezelii – o placă de plexiglas este o acoperire omogenă, impermeabilă, care protejează un perete sau altă suprafață împotriva stropirilor ocazionale și a expunerii prelungite la umiditate. În unele situații, elementele decorative din plexiglas pot fi folosite și în practică.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar?

Publicat

pe

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar?

Alegerea de a începe o carieră ca bucătar este ceva ce oricine poate face în orice moment al vieții sale. Având în vedere că industria ospitalității continuă să crească de la an la an, există în continuare o cerere mare de bucătari calificați, iar cerințele pentru a începe s-ar putea să nu fie atât de dure pe cât ați anticipat.

În zilele noastre există atât de multe experiențe diferite de luat masa disponibile, de la experiențe fine dining, restaurante de stradă, restaurant take away , care acoperă tot felul de bucătării tradiționale și de fuziune. A deveni bucătar deschide multe căi diverse, nu te limitezi la un singur tip de bucătărie sau unitate. Acest lucru înseamnă că puteți fi maestru al propriei direcții de carieră, lucru care face apel la mulți bucătari în devenire!

Care sunt cerințele pentru a deveni bucătar?

Oricine poate deveni bucătar, dar dacă ești la început trebuie să ai parte de o experiență de lucru într-o bucătărie pentru a-ți pune CV-ul.

De asemenea, ar putea fi benefic pentru tine să obții o calificare. De exemplu, dacă doriți să vă specializați în unități franceze, fiind instruit clasic în stil și tehnici Cordon Bleu vă va oferi cunoștințele de care aveți nevoie.

Vestea bună este că există o mulțime de moduri în care puteți face acest lucru:

Locul de muncă – Multe instituții sunt dispuși să ia pe abandon școlar. V-ar începe calea de formare ca asistent de bucătărie sau stagiar și locul de muncă ți de drum până în ierarhia bucătărie.

Ucenicii – De asemenea, puteți lucra și învăța în același timp. O ucenicie va începe, de obicei, la un nivel intermediar sau avansat. Va trebui să aveți unele calificări pentru a obține o ucenicie, de obicei, cel puțin engleză și matematică, precum și alte studii.

Colegiul – Dacă aveți școala profesională și doriți să studiați gătitul profesionale- de asemenea, numit Arte Culinare – există cursuri speciale unde vă puteți înscrie.

Scoala culinara – Există numeroase școli puteți participa pentru a obține o calificare. Școala culinară va preda tehnici de gătit de la maeștri, adesea folosind cele mai noi echipamente și metode de înaltă tehnologie. Ele pot fi, de asemenea, de neprețuit în furnizarea de contacte și o rețea de sprijin.

Dacă aplicați pentru un rol mai înalt, toate unitățile vor dori să vadă că aveți experiență de lucru în bucătării. În cazul în care CV-ul dumneavoastră este un pic bazat pe calificările relevante, având o experiență de bună calitate și expertiză într-o bucătărie poate compensa pentru el.

Lucrul într-o bucătărie poate fi pe cât de provocator, pe atât de plin de satisfacții și trebuie să fii pregătit să muncești din greu. Demonstrarea faptului că sunteți fericit să lucrați la locurile de muncă banale, cum ar fi spălarea sau golirea gunoiului, va dovedi că sunteți devotați acestei cariere și sunteți dispuși să munciți din greu pentru a ajunge acolo unde doriți să fiți. Atunci când ești mai stabilit în carieră, aceste experiențe te vor ajuta să mentorezi și să gestionezi noi starturi.

Pentru cei care sunt dornici să progreseze la roluri de conducere, sau poate au vise de a rula o afacere, precum și de a fi un bucătar-șef, unele înțelegere a managementului de afaceri, conturi, precum și modul de utilizare a mass-media sociale pentru a pieței afacerea dumneavoastră ar putea ajuta în continuare în cariera ta.

O bună înțelegere a siguranței bucătăriei, a igienei alimentare și a conștientizării alergenilor și a importanței lor în bucătărie ar fi, de asemenea, benefică, începând cu portul unei uniforme de bucătar.

Top 10 abilități necesare pentru a deveni bucătar

Fără îndoială, trebuie să poți găti, dar a fi bucătar înseamnă mai mult decât a pune mâncare pe o farfurie. De asemenea, trebuie să dezvoltați și să stăpâniți câteva abilități cheie. Am lucrat cu bucătari pentru a dezvolta o listă de abilități de top 10, care vă vor ajuta să vă pregătiți pentru o carieră de succes ca bucătar.

  1. Dorința de a învăța
    Să devii bucătar poate fi o experiență practică de învățare și, așa cum se spune, practica face perfect. Trebuie să stăpânești aromele și tehnicile diferitelor feluri de mâncare care pot dura timp și multă energie. Pentru a deveni un mare bucătar, va trebui să fii deschis la învățarea constantă.
  2. Pasiune autentică
    Viața unui bucătar este solicitantă, deoarece cele mai aglomerate zile de lucru sunt adesea cele în care alți oameni sărbătoresc – Crăciunul, Ziua Îndrăgostiților sau Duminica Mamei pentru a numi câteva. Prin urmare, trebuie să aveți o dorință reală de a fi persoana care face experiențele de luat masa ale altor oameni speciale. Protejarea și încurajarea pasiunii pentru toate lucrurile culinare vă va menține flerul artistic viu și vă va ajuta să vă bucurați de munca voastră.
  3. Organizare
    Știm că bucătăriile pot fi un mediu foarte aglomerat pentru a-l lucra și, prin urmare, este esențial să aveți capacitatea de a lucra întotdeauna curat și ordonat. Această abilitate este cheia pentru Chef Seán Hughes:

”Lucrați curat și ordonat. Vedeți o mulțime de bucătari care sunt bucătari punct de vedere tehnic foarte bun, dar de îndată ce acesta devine ocupat, secțiunea lor devine murdar și ei într-adevăr lupta. În cazul în care secțiunea dumneavoastră este o mizerie, atunci creierul tău va fi prea încărcat.”

Seán Hughes, Sous Chef la Shears Yard, Leeds.

Fă-ți timp să faci ordine în timp ce mergi, astfel încât să nu fii copleșit în secțiunea ta, șterge-ți suprafețele și pune totul înapoi acolo unde îi este locul. Rămâi organizat pentru a rămâne în control. Pe măsură ce avansezi în carieră, abilitățile organizaționale excelente te vor asigura că gestionezi eficient personalul și te vor ajuta să controlezi fiecare aspect al bucătăriei, de la fluxul de lucru până la placarea vaselor.

  1. Abilitatea de a lucre multitask
    Pot exista multe elemente de alimente pe o farfurie pentru a face un fel de mâncare complet. Acum gândiți-vă, acea placă aparține pe o masă cu alte trei tipuri de alimentare, plus laturi. În cazul în care masa a avut starters, de asemenea, că este posibil alte patru feluri de mâncare anterioare care au nevoie de factoring în modul în care și atunci când acest fel de mâncare unul vine împreună. A fi capabil să te gândești la totul dintr-o dată și să înțelegi și să știi la ce lucrează fiecare secțiune a bucătăriei, este o abilitate care este foarte greu de stăpânit. Un Head Chef va putea face acest lucru foarte bine, va înțelege și va ști și ce experimentează clienții și ce face echipa din fața casei în orice moment în timpul serviciului.
  2. Creativitatea
    A deveni bucătar implică mai mult decât a urma o rețetă. Un bucătar va fi creativ în ceea ce privește punerea unui meniu împreună, modul în care felul de mâncare arată în farfurie și modul în care are gust pentru clienți. Ei vor fi, de asemenea, creativi în planificarea modului în care funcționează bucătăria. Unii bucătari se vor ocupa chiar și de decor, veselă și aranjamente de scaune în restaurant. Reputația creativă a unui bucătar este adesea ceea ce aduce clienții pe ușă, așa că nu-ți fie teamă să experimentezi cu creativitatea ta!
  3. Time Management
    A șasea noastră abilitate vine de la Victor, care are o experiență de peste cincisprezece ani ca bucătar cu pregătire clasică înainte de a-și înființa propria afacere în design comercial de bucătărie. Victor subliniază importanța gestionării timpului; el spune că această abilitate a fost în plus benefică pentru el în afara bucătăriei.

”Una dintre cele mai mari abilități pe care le folosesc astăzi este aceeași abilitate sau proces pe care un bucătar l-ar folosi, [și anume] capacitatea de a vă planifica cu precizie munca în mod eficient în timp ce planificați pentru situații neprevăzute, gestionarea eficientă a timpului pentru mine și echipa mea”.

Victor Cardamone, proprietarul Mise Designs, Pennysylvania.

  1. Munca în echipă
    Bucătăria profesională poate fi o combinație de diferite categorii oameni, care se reunesc printr-o dragoste comună pentru gătit. Posibilitatea de a lucra și de a merge mai departe cu echipa ta este o abilitate esențială pentru o carieră de bucătar fără probleme. A fi bucătar într-o bucătărie este ca și cum ai fi o rotița într-o mașină, fiecare persoană are un rol de jucat pentru succesul serviciului. Tu și restul echipei tale trebuie să lucrați bine împreună pentru a realiza acest lucru.
  2. Abilități de conducere

Pe lângă faptul că sunt un jucător de echipă, bucătarii cu experiență ar trebui să știe cum să conducă echipa și să obțină tot ce este mai bun din ele. Head Chef are responsabilitatea pentru bucătărie, așa că trebuie să fie în măsură să dea direcție și să o urmeze imediat. În același timp, trebuie să mențină o atmosferă optimistă în bucătărie. De asemenea, este posibil să fie nevoie să îndrume și să antreneze membrii personalului junior în timpul serviciului, asigurându-se în același timp că totul se desfășoară fără probleme.

  1. Bucătarii rezilienți vor primi frecvent feedback de la alți bucătari, colegi și clienți cu privire la alimentele pe care le produc și nu toate feedback-urile vor fi pozitive. Trebuie să fii capabil să gestionezi critica, să o privești cinstit și să decizi dacă este sau nu valabilă. Bucătarul și proprietarul afacerii, Ira, își amintește când și-a început cariera:

” Trebuie să ai o piele groasă. Când am început a fost greu, deoarece nu au fost multe bucătari de sex feminin. Este, evident, îmbunătățită de atunci […] Din fericire, eu sunt destul de natural rezistente.”

Ira Silverman, proprietar al Ira B’s Snack Bar & Catering Service,Leeds.

  1. Stamina
    Această abilitate s-ar putea surprinde, dar bucătarii trebuie să aibă un nivel excelent de fitness fizic și mental. Lucrul într-o bucătărie poate fi foarte solicitant din punct de vedere fizic – lucrul în schimburi lungi pe picioare la temperaturi caniculare și fără multe pauze – este dificil. Pe deasupra, energia mentală necesară pentru a face față presiunii și a fi pe partea de sus a jocului, secțiunea și bucătăria ta, poate fi imensă. Un bucătar cu experiență va avea o rezistență excelentă pentru a rămâne concentrat și de a produce în mod constant feluri de mâncare pentru clienți.

Amintiți-vă, abilități ca acestea pot dura o viață pentru a perfecta asa ca nu vă faceți griji în cazul în care această listă nu suna ca tine … totusi! A fi conștient de abilitățile cheie necesare pentru a fi bucătar este un pas în direcția cea bună. Lista noastră și sfaturile prietenilor noștri bucătari ar trebui să vă dea de gândit atunci când vă gândiți la propriile sentimente și acțiuni în bucătărie. Așa că luați-vă uniforma de bucătar și treceți la treabă!

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Care este importanța unei uniforme de bucătar în ospitalitate?

Publicat

pe

Multe locuri de muncă aleg să adopte o uniformă de personal, inclusiv retail, asistență medicală și medii de producție. Chiar și acele locuri de muncă care nu urmează o uniformă strictă încă tind să ofere unele îndrumări cu privire la un cod vestimentar adecvat. De exemplu, solicitarea unei ținute „profesionale” în mediile educaționale și de birou.

În industria ospitalității, purtarea unei uniforme este deosebit de importantă și benefică atât pentru personal, cât și pentru clienți. Pentru personalul din fața casei, purtarea uniformei le face ușor de identificat și menține o imagine profesională. Pentru personalul care se află mai mult în culise, cum ar fi bucătarii, uniforma este importantă pentru sănătate, siguranță și igienă. Dacă lucrezi în ospitalitate, este important să porți uniforma corectă și să înțelegi de ce ar trebui.

De ce este important ca bucătarii să poarte uniformă?

În conformitate cu legislația privind igiena alimentară, inclusiv Legea privind siguranța alimentară, orice persoană care lucrează cu alimente are responsabilitatea de a se asigura că alimentele pe care le prepară sunt sigure. Deși acest lucru înseamnă că alimentele trebuie depozitate și pregătite în siguranță, înseamnă, de asemenea, că trebuie să înțelegeți importanța purtării uniformei de bucătar pentru a susține siguranța alimentelor. De fapt, există trei motive principale pentru care bucătarii ar trebui să poarte uniformă:

Igiena alimentelor

Purtarea uniformei corespunzătoare este doar un pas pozitiv pe care îl puteți face în direcția asigurării siguranței alimentare. Bucătarii trebuie să poarte îmbrăcămintea de protecție corectă în zonele alimentare în orice moment, deoarece acest lucru va ajuta la asigurarea faptului că orice contaminanți purtați pe haine normale, cum ar fi firele de păr de companie sau murdăria, care pot contamina alimentele.

Pe lângă faptul că poartă tunica, bucătarul trebuie să poarte și boneta, bandana,  toca, în timp ce se agită în zonele de preparare a alimentelor. De exemplu, purtarea pălăriilor pentru a acoperi părul și barba pentru a acoperi orice păr facial va ajuta la prevenirea firelor de păr de la care se încadrează în alimente. Mai mult, atunci când ai alte cerințe pe langă uniforme, cum ar fi faptul să nu purtați bijuterii la locul de muncă, veți ajuta la prevenirea contaminării ulterioare. De exemplu, veți împiedica orice bacterie care poate fi prinsă în crăpăturile bijuteriilor sau orice pietre fizice care pot cădea din bijuterii să intre în contact cu alimentele. La rândul său, acest lucru va duce la alimente și beneficii mai sigure, inclusiv la clienți mai fericiți și la o reputație de afaceri mai bună.

Confort personal

Mai multe cuptoare, plite și alte echipamente de încălzire fac, fără îndoială, bucătării comerciale medii fierbinți. Pentru bucătari, căldura poate deveni foarte inconfortabilă, mai ales dacă lucrează o tură lungă. Prin urmare, purtarea uniformei corespunzătoare este crucială pentru confortul personal.

Pentru a fi confortabili și a rămâne răcoroși, bucătarii ar trebui să poarte uniformă care este dimensiunea potrivită pentru ei și încă mai are loc pentru a permite fluxul de aer și respirabilitatea. Ar trebui să fie fabricat dintr-un material confortabil și să nu irite pielea în timpul utilizării. Bucătarii trebuie să spună cuiva dacă uniforma lor este incomodă sau nepotrivită, deoarece acest lucru le va afecta confortul, capacitatea de muncă și performanța pe termen lung.

Profesionalism

În timp ce uniforma de bucătar este importantă pentru siguranța alimentelor, precum și pentru confortul personalului, are, de asemenea, un scop în ceea ce privește aparențele. Este posibil să aveți o bucătărie deschisă în restaurantul dvs., unde oamenii își pot vedea mâncarea pregătită sau poate fi cazul ca bucătarii de la unitatea dumneavoastră să nu fie în general văzuți de public. Cu toate acestea, oricare dintre acestea este, nu există nici o îndoială că uniforma de bucătar dă un aspect de profesionalism. Dacă un client observă un bucătar purtând propriile haine, este posibil să aibă întrebări despre cât de sigură este mâncarea pe care o pregătește.

În plus, există beneficii în cazul în care angajații poartă uniformă în afara bucătăriei, inclusiv personalul din fața casei. Clienții vor putea să vă identifice personalul mai rapid, ceea ce va duce la reducerea timpilor de așteptare, la servicii pentru clienți mai rapide și mai bune și, în general, la clienți mai fericiți.

Care sunt diferitele componente ale unei uniforme chef?

Există multe componente diferite ale uniformei de bucătar, fiecare dintre ele joacă un rol important. Fiecare bucată de uniformă are un scop specific, de la protejarea alimentelor împotriva contaminării până la denotarea vechimii în ierarhia bucătarilor.

Diferitele componente ale uniformei de bucătar includ:

Jacheta

Acest lucru are mai multe caracteristici diferite care toate contribuie la funcționalitatea și caracterul său practic. Jacheta este de obicei cu două sâni, deoarece aceasta oferă un strat suplimentar de protecție împotriva căldurii sau a oricăror stropi fierbinți. Materialul este adesea realizat dintr-un amestec greu de bumbac sau poliester și bumbac, deoarece acest lucru permite respirabilitatea și, de asemenea, ajută la protejarea bucătarului de orice stropi fierbinți. Jacheta este în mod tradițional albă, deoarece acest lucru face ca petele să fie mai ușor de identificat, ceea ce ajută la menținerea igienei. Jacheta albă crocantă oferă, de asemenea, un aspect profesional și curat.

În cele din urmă, jacheta ar trebui să conțină un fel de mecanism pentru fixarea acesteia. Acest lucru poate fi fie Velcro, butoane stud, capse sau nasturi. Atât butoanele Velcro, cât și cele stud oferă posibilitatea de a îndepărta rapid jacheta în caz de urgență. Capsele sunt, în general, cu risc foarte scăzut, deoarece posibilitatea ca acestea să cadă și să intre în alimente este mult mai mică decât alte mecanisme de fixare.

Pantalonii

La fel ca jacheta bucătar, pantalonii bucătar ajută la prevenirea contaminanților din hainele de zi cu zi de la contaminarea alimentelor. Ele sunt, de asemenea, de montare în vrac pentru a ajuta la mișcare și respirabilitate și sunt realizate dintr-un material gros pentru a ajuta la minimizarea pericolelor de scurgeri la cald.

În mod tradițional, pantalonii chef sunt concepuți pentru a avea un model alb-negru, deși unii bucătari optează acum pentru pantaloni cu un design mai simplu.

Șorț

Deși nu este considerată o parte din uniforma unui bucătar tradițional, mulți bucătari aleg să poarte un șorț peste albul lor atunci când sunt în bucătărie. Un șorț oferă un strat suplimentar de protecție împotriva căldurii și a flăcărilor, precum și a petelor.

Șorțurile trebuie să fie fabricate dintr-un material ignifug și trebuie să fie legate și montate corect. Acest lucru va ajuta pentru a preveni orice piese în vrac de a fi înmuiate în alimente sau care intră în contact cu foc deschis.

Pantofi

Bucătarii stau pe picioare ore în șir, așa că este esențial să ai pantofi confortabili. Pentru confort, pantofii trebuie sa fie bine montati si sa aiba o buna absorbtie a socurilor. Acest lucru va scuti o parte din presiunea de pe partea de jos a picioarelor de la picioare pe podea tare.

Pentru siguranta, toti bucatari ar trebui sa poarte incaltaminte antiderapant si sa aiba toecap-uri din otel sau ranforsate. Acest lucru va limita riscul de rănire în cazul în care renunță la orice echipament greu sau lichide fierbinți. În plus, deși nu este obligatoriu, mulți bucătari poartă pantofi fără șireturi pentru a limita riscul de a se împiedica peste o dantelă neîngrijită.

Pălăria

Pălăria sau toque blanche-ul  (cunoscută în una dintre denumirile tocă, bonetă, bandană, șapcă), pentru a-și folosi numele tradițional francez, este o componentă bine recunoscută a uniformei unui bucătar. Cu toate acestea, o mulțime de bucătari aleg să nu mai poarte pălăria clasică înaltă. Din punct de vedere istoric, purtarea toque blanche-ului a indicat statutul unui bucătar în bucătărie. Cu cât pălăria bucătarului era mai mare, cu atât erau mai în vârstă. Mai mult, numărul de pliuri de pe pălărie a reprezentat numărul de rețete pe care bucătarul le stăpânise.

Acum, mulți bucătari aleg head-wear care este un pic mai puțin extravagant, inclusiv pălării mai mici, bonete și bandane. Unii chiar optează pentru pălării de unică folosință pentru a-și proteja capul și siguranța alimentelor, în schimb. Cerințele pentru tipul de uzură a capului depind de fiecare cerință individuală a restaurantului. Unele restaurante high-end fine dining încă alege toca pentru a semnifica calitatea și nivelul de stabilire

Este esențial să înțelegeți importanța unei uniforme de bucătar, deoarece nu numai că aduce beneficii siguranței alimentare, dar este benefică și pentru siguranța personală, confort și profesionalism. Purtarea uniformei în ospitalitate are multe beneficii atât pentru personalul din față, cât și pentru cel din spate și nu poate fi ignorată.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Maramureș

Eveniment3 ore inainte

Plexiglas pentru perete pentru casă și local

Cum să reîmprospătezi rapid interiorul Sticla acrilică, sau așa-numitul plexiglas, este un material cu multe avantaje. Datorită faptului că este netoxic,...

Exclusiv3 ore inainte

Plexiglas – cum îți va ușura munca de zi cu zi?

O poziție organizată corespunzător la locul de muncă, este una dintre bazele muncii eficiente. Această regulă se aplică practic oricărei activități,...

Exclusiv7 ore inainte

Plexiglas – cum îți va ușura munca de zi cu zi?

O poziție organizată corespunzător la locul de muncă, este una dintre bazele muncii eficiente. Această regulă se aplică practic oricărei activități,...

Exclusiv8 ore inainte

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar?

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar? Alegerea de a începe o carieră ca bucătar este ceva ce oricine...

Exclusiv2 zile inainte

Care este importanța unei uniforme de bucătar în ospitalitate?

Multe locuri de muncă aleg să adopte o uniformă de personal, inclusiv retail, asistență medicală și medii de producție. Chiar...

Eveniment2 zile inainte

Care este importanța unei uniforme de bucătar în ospitalitate?

Multe locuri de muncă aleg să adopte o uniformă de personal, inclusiv retail, asistență medicală și medii de producție. Chiar...

Cultură3 zile inainte

Ce poartă bucătarul șef în husa sa de tip roll ?

Având un set de cuțite pe care le cunoașteți și le iubiți vă va face întotdeauna să vă simțiți mai...

Exclusiv4 zile inainte

Izolarea termică a ferestrelor – o modalitate de a reduce facturile

În multe cazuri, izolarea întregii clădiri este fie imposibilă, fie foarte costisitoare. Dacă ai un apartament într-un bloc, de obicei nu...

Eveniment4 zile inainte

Izolarea termică a ferestrelor – o modalitate de a reduce facturile

În multe cazuri, izolarea întregii clădiri este fie imposibilă, fie foarte costisitoare. Dacă ai un apartament într-un bloc, de obicei nu...

Eveniment4 zile inainte

Evoluția șorțurilor de-a lungul istoriei

Evoluția șorțurilor de-a lungul istoriei Obiceiul de a purta un șorț a fost împrumutat de la est și de la...

Eveniment2 săptămâni inainte

Daca va intrebati cand va sosi momentul in care vor fi reduse bursele elevilor pentru a fi transferate sumele la interesele de grup reprezentate de achizitia testelor neconcludente de scuipati, sa stiti ca acel moment a sosit. – Ziarul Incisiv de Prahova

Ca urmare a ultimelor decizii ale CNSU luate în această dimineață, se reintroduce obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile...

Uncategorized2 săptămâni inainte

TCL prezintă la CES cel mai subțire televizor Mini LED TV 8K de 85 inch

TCL expune la CES prototipul celui mai subțire televizor Mini LED, cel mai performant monitor Mini LED e-sport, cele mai...

Știri din județ2 săptămâni inainte

Sacouri la modă – Decor și finisaj bogat

Tendințele actuale din acest an vizează exprimarea propriului stil și confortul. Designerii în colecțiile lor au prezentat un sortiment de sacouri...

Social3 săptămâni inainte

Ce trebuie să ştii înainte de a-ţi cumpăra un motocultor pentru grădina ta

Dacă te gândeşti să începi a cultiva una sau mai multe parcele de teren din curtea ta, primul lucru pe...

Turism3 săptămâni inainte

Yamaha FZ6: peformante si perspective

In lumea noastra moderna, suntem obisnuiti cu tot ceea ce ne inconjoara. Din aceasta cauza, adesea nu observam acele elemente...

Exclusiv4 săptămâni inainte

Avantajele si dezavantajaele locuitului la bloc

Fiecare om are o imagine clara asupra locului care este ” acasa”. Pentru multi, ” acasa ” este casa parintilor,...

Trending