
Cartonul ondulat este principalul material pentru ambalare, deoarece poate fi utilizat intr-o gama larga de produse din intreaga industrie. Unul dintre principalele sale avantaje este ca poate fi utilizat cu usurinta si expediat prin orice mijloc de transport terestru, maritim sau aerian. Gama de cutii transport sticle de la ipack.ro este un exemplu excelent al utilitatii acestui material!
In plus, unul dintre avantajele acestei versatilitati este ca permite combinarea diferitelor tipuri de materii prime. Acest lucru permite adaptarea si imbunatatirea calitatii ambalajelor din carton ondulat, facandu-l personalizat. Cu alte cuvinte, poate indeplini orice cerinta specifica si se poate adapta la fiecare sistem de distributie.
Exista doi parametri care determina grosimea unui carton ondulat:
-Numarul fetelor netede si ondulate;
-Inaltimea onduleului unei foi de carton.
Primul parametru poate fi gasit clar in orice cutie care este alcatuita dintr-unul sau mai multe straturi de hartie neteda si onduleuri sunt suprapuse unele cu altele cu un anumit tip de lipici. Diferitele combinatii care pot fi facute, duc la o prima clasificare a tipurilor de carton ondulat:
-Carton cu o singura fata: o fata neteda, o foaie ondulata. Este foarte usor si este folosit in special pentru a proteja, intari sau amortiza.
-Carton fata-verso: sunt doua fete netede si o foaie ondulata (este cea mai comuna dintre toate).
-Carton cu doua valuri: este format din 3 fete netede si 2 fete ondulate. Este destul de rezistent si este folosit pentru ambalarea produselor foarte grele sau fragile.
-Carton triplu: format din 4 fete netede si 3 fete ondulate, acest carton este cel mai rezistent. Ai putea spune ca este aproape la fel de puternic ca lemnul.
De asemenea, exista tipuri de carton determinate de grosime, care este derivata din inaltimea valului sau canalului foilor ondulate. Acest factor, impreuna cu calitatea foilor netede, vor influenta direct capacitatea de amortizare.
Cartonul ondulat este format din foi netede suprapuse pe foi ondulate. Si la fel cum influenteaza grosimea foii ondulate, la fel si grosimea cartonului. Deci, avem si parametri diferiti pentru a clasifica tipurile de carton in functie de rezistenta pe care o ofera:
-Carton din hartie;
-Carton din fibre virgine sau reciclate.
Greutatea hartiei
Este important sa retineti ca materialul si tipul de fibra merg mana in mana, deoarece, in functie de material si fibra utilizata pentru fabricarea sa, va rezulta nivelul de rezistenta pe care il poate avea cartonul. Cele mai utilizate materiale de hartie pentru stratul de carton sunt:
-Hartie Kraft: creata cu fibre virgine mult mai puternice;
-Hartie de testare: sunt fibre reciclate;
-Hartie in doua culori: este cea mai reciclata si, prin urmare, cea care ofera cea mai mica rezistenta.
Utilizarea cartonului ondulat ca material de ambalare este din ce in ce mai raspandita. Cifrele industriei hartiei il sustin, precum si principalele sale caracteristici:
-Usor si usor de manevrat. Cartonul ondulat este usor de asamblat, incarcat, transportat si manevrat. Cutiile din acest carton sunt usoare si pot fi usor utilizate pentru incarcare si descarcare.
-Economiseste spatiu, chiar si atunci cand este asamblat, pot fi stocate eficient si stivuit. Foile de carton ondulat, odata demontate cutiile, nu ocupa mult spatiu in depozit si pot fi usor reutilizate.
Alegeti ipack.ro ca furnizor pentru cutii transport!