Connect with us

Administrație locală

Tehnică inedită de pictură la o creşă din Baia Mare. Cum au reacţionat micuţii la noutatea propusă

Publicat

pe

O nouă tehnică de pictură, atractivă și interesantă, le-a fost prezentată copiilor de la Creșa 10, în cadrul unui atelier de creație, desfășurat la începutul acestei săptămâni. Sub atenta îndrumare a specialiștilor din cadrul Serviciului Public Asistență Socială, micuții au experimentat pictura pe folie de aluminiu, o tehnică inedită care le-a oferit copilașilor ocazia de a-și dezvolta imaginația și îndemânarea.

Folosind bețișoare speciale, copiii au pictat spirale, linii, onduleuri, compoziții de culori, rezultatul final fiind unul cu adevărat spectaculos. Tot în cadrul acestui atelier de creație, cei mici au învățat noțiuni esențiale despre lumini și umbre. La finalul activității, lucrările micilor artiști au fost expuse, pentru a putea fi admirate de părinți și bunici.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație locală

Thc.ro iti aduce servicii grozave de web hosting!

Publicat

pe

Este mai simplu ca niciodata sa apelezi la servicii profesionale de web hosting, deoarece clientii pot accesa site-ul https://www.thc.ro pentru a descoperi gama intreaga de servicii oferita de aceasta companie.

Thc.ro ofera urmatoarele servicii:

-Gazduire Web;

-Gazduire Magento;

-Gazduire Opencart;

-Gazduire Reseller;

-Gazduire Joomla;

-Gazduire Forum;

-Gazduire WordPress;

-Gazduire Drupal.

Click aici pentru a afla mai multe despre preturi, termeni si conditii!

Ce este serviciul de gazduire OpenCart?

OpenCart este o resursa online care a fost creata pentru a facilita interactiunea vietii pentru comercianti si clienti. Bazata intr-un mediu Open Source, aceasta solutie de Open Cart va ofera posibilitatea de a face ca afacerea dvs. sa fie prietenoasa cu motorul de cautare cu o interfata de utilizator care sa fie primitoare si  usor de utilizat. Daca sunteti un retailer online, veti avea nevoie probabil de functionalitati pentru cumparaturi pe site-ul dvs. web, iar OpenCart este o optiune pentru a va ajuta si dvs., si clientii sa finalizati usor sarcinile de cumparaturi. Indiferent daca aveti un mic boutique de bijuterii hand made, un expeditor care lucreaza din subsol sau un vanzator mare de incaltaminte din Capitala, OpenCart va poate satisface nevoile de vanzare online.

Iata cateva beneficii care provin din utilizarea OpenCart:

Plugin-uri. Sistemul OpenCart va ofera o mare varietate de pluginuri. Cea mai noua editie a versiunii gratuite va ofera aproximativ 1.500 de pluginuri, care va ajuta sa personalizati site-ul pentru a raspunde nevoilor afacerii dvs. si nevoilor clientilor dvs.

Comunitatea OpenCart este destul de substantiala. Veti avea acces la asistenta tehnica pentru acele intrebari importante la care, pur si simplu, nu vi se pare ca ati primit un raspuns. Exista forumuri comunitare in care alti utilizatori OpenCart si alti programatori calificati sunt intotdeauna fericiti sa va ofere informatii. Ati gasit o eroare? Exista o modalitate rapida si usoara de a o raporta pe site-ul OpenCart, astfel incat sa puteti trimite un bilet si sa va intoarceti la orice faceti in cel mai scurt timp.

Deoarece OpenCart nu are neaparat atatea caracteristici incorporate ca unii dintre concurentii sai, este mult mai putin intens asupra sistemelor server care il alimenteaza. Adaugarea doar a unor pluginuri nu ar trebui sa afecteze deloc viteza si eficienta site-ului dvs. OpenCart. Adaugarea unui numar mare de plugin-uri pe site-ul dvs. ar putea, in cele din urma, sa incetineasca viteza si eficienta pe care dvs. si utilizatorului dvs. Le experimentati. Insa faptul ca are doar cateva caracteristici de baza face totusi ca utilizarea OpenCart sa fie rapida si usoara.

Tablou de bord. Administrarea OpenCart este usor de inteles pentru utilizatorii noi. Panoul de administrare este ingrijit, clar si usor de inteles si de gestionat. Pentru principalii jucatori, acestia sunt toti factori importanti pentru ca site-ul dvs. de cumparaturi sa functioneze. Caracteristicile  usor de utilizat al acestui program se extind de la tabloul de bord la experienta consumatorilor.

Datorita platformei Open Source din care s-a nascut acest program, puteti descarca si utiliza OpenCart gratuit. Pentru majoritatea magazinelor on-line pentru afaceri mici, versiunea initiala va functiona bine, iar versiunea respectiva nu va va costa nimic! Pluginurile pe care probabil ca doriti sa le adaugati pentru ca site-ul dvs. vor avea totusi o taxa minima pentru majoritatea modificarilor.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Administrație locală

Atu Tech: Incidența defecțiunilor la sistemele de supraveghere crește cu 30% pe timpul iernii. Cele mai multe defecțiuni sunt cauzate de instalări necorespunzătoare

Publicat

pe

Incidența defecțiunilor la sistemele de supraveghere crește cu aproximativ 30% pe timpul iernii. Temperaturile foarte scăzute, umezeala ridicată, condensul, precipitațiile și depunerile de gheață și zăpadă pe camerele de supraveghere și pe cablurile acestora și, mai ales, instalările necorespunzătoare sunt cele mai frecvente cauze pentru defectarea sistemelor de supraveghere video în sezonul rece, potrivit Atu Tech (a2t.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, conform cifrei de afaceri.

Cel mai des întâlnite probleme apar la accesorii. Umezeala specifică sezonului rece poate oxida mufele de conexiune video sau de alimentare. O altă problemă specifică sezonului rece este condensul pe obiectivul camerei, care face ca imaginile redate să nu mai fie clare și care cauzează, în cele din urmă, deteriorarea camerelor. Folosirea surselor de alimentare necorespunzătoare și DVR-urile montate în încăperi cu temperaturi care scad sub 5 grade Celsius iarna reprezintă alte cauze care pot compromite integritatea sistemului de supraveghere video.

„De la alimentare, la mufele folosite și procesul de cablare, micile detalii fac diferența în performanța produsului și nu sunt puține cazurile în care am primit plângeri de la clienți despre calitatea unui produs, când, de fapt, acesta nu funcționa la parametri normali din cauză că nu a fost utilizată o sursă de alimentare corespunzătoare, sau cablul potrivit, sau pur și simplu nu s-au respectat recomandările de bază despre locul și modul în care ar trebui sa fie montate camerele”, spune Sorin Felea, director Atu Tech (a2t.ro).

În acest context, specialiștii Atu Tech (a2t.ro) au pregătit un ghid pentru întreținerea echipamentelor sistemelor de supraveghere video în sezonul rece.

Sfaturi utile:

  • Apelați întotdeauna la echipe de instalatori autorizați

Este foarte important ca specialiștii să se ocupe de partea de instalare și programare a unui sistem de supraveghere video. Instalarea echipamentelor trebuie făcută conform specificațiilor furnizate de producător. În caz contrar, nu doar că șansele ca echipamentele să se defecteze sunt mai mari, însă nu poate fi oferită nici garanția, în caz de defecțiuni.

  • Alegeți produse de calitate

Recomandarea specialiștilor este alegerea de camere de supraveghere de calitate, rezistente la intemperii și care să fie cotate cu un index de protecție de minim IP66. Acest tip de camere sunt închise ermetic în carcase metalice rezistente la intemperii, care protejează camerele împotriva vremii extreme.

  • Amplasați corespunzător componentele sistemului de supraveghere

Camerele de supraveghere să aibă un index de protecție mare și să fie amplasate corespunzător – sub streașina unui acoperiș, ferite de ploaie și ninsoare pe cât posibil. De asemenea, în unele situații, este util de luat în considerare construirea unei incinte dedicate pentru a limita expunerea la condițiile extreme.

DVR-ul trebuie montat numai în interior, iar temperatura minimă nu trebuie să scadă sub 5 grade Celsius. Aceeași recomandare se aplică și pentru sursa de alimentare a sistemului de supraveghere video.

  • Protejați cablurile camerelor de supraveghere

Cea mai bună modalitate de a proteja cablurile camerelor de supraveghere de expunerea la soare și de condițiile meteorologice din sezonul rece este utilizarea unui pat de cablu pentru interior sau a unor cabluri speciale de exterior.

  • Utilizați dozele pentru protecția tuturor conexiunilor

Accesoriile sunt cele care dau bătăi de cap cel mai des: este neapărat necesar ca izolarea mufelor să fie făcută corespunzător, iar conexiunile cablurilor (video și de alimentare) trebuie făcute într-o doză de legături, în așa fel încât apa/zăpada să nu pătrundă.

  • Faceți o lucrare de mentenanță a sistemului de supraveghere înainte de sezonul rece

Este recomandat ca înainte de sezonul rece să fie efectuată o lucrare de mentenanță care să urmărească dacă mufele sunt oxidate sau dacă conexiunile sunt în continuare funcționale, daca dozele se închid etanș si apa nu poate pătrunde înăuntru (datorită căldurii de pe timpul verii este posibil ca plasticul să devină casant sau să apară fisuri).

  • Luați în calcul o sursă alternativă de energie

Este recomandată reducerea dependenței de sursele de energie tradiționale, care pot să nu facă față cu ușurință în timpul lunilor de iarnă. Pot fi utilizate soluții de energie solară, spre exemplu, ca sursă de rezervă pentru a asigura funcționarea continuă.

Pentru a preveni sau a rezolva problemele care pot apărea în sezonul rece la sistemele de supraveghere video, specialiștii în sisteme de securitate Atu Tech (a2t.ro) oferă prin telefon consiliere și suport tehnic post-achiziție, iar atunci când e necesară prezența unei echipe în locație, pot pune la dispoziție rețeaua de instalatori parteneri care pot prelua astfel de lucrări. AtuTech dispune de o rețea de peste 600 de instalatori parteneri, prin care poate oferi astfel de servicii la nivel național, fiind compania cu una dintre cele mai mari rețele de instalatori din România. Fie că vorbim de instalare sau mentenanță, oricare din aceste servicii poate fi solicitat printr-o simplă completare a unui formular pe site-ul www.a2t.ro.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Administrație locală

Transport decedati legal si decent

Publicat

pe

Trebuie sa va spun cat sunt de stresata, cand ma intorc din excursii de departe  cu mijloacele de transport in comun si am bagaje multe si grele. De cateva ori am ramas in autogara, fiindca persoanele care au venit dupa mine s-au miscat mai repede, au umplut spatiul de bagaje, au ocupat toate locurile si pe mine nu m-a mai luat soferul in picioare, in plus, nu mai era loc pentru bagajele mele.

Ma simt mult mai linistita, cand pot sa comand un taxi, fiindca stiu de la inceput ca aceasta masina este exclusiv pentru mine si bagajele mele.

Cand calatoresc cu microbuzul, imi place sa citesc reguli de transport in comun afisate la vedere. Exista soferi care interzic consumul de bautura si mancare in masina, de ceai sau de cafea si bine fac. Am vazut in troleibuz, cum la prima frana, o “doamna” care se urcase cu paharul plin de cafea in masina a varsat-o pe camasa alba a domnului din fata ei, care statea pe scaun.

Calatorii trebuie sa stie ca oamenii nu au voie sa se urce cu: substante inflamabile sau urat mirositoare si alte bagaje nedorite la bord.

Aducerea in tara a unui decedat in sicriele sale (transportul funerar international inseamna doua sicrie in mod obligatoriu) este unul dintre cele mai dificile, fiindca  nu se poate face cu orice mijloc de transport si nu poate conduce oricine masina respectiva.

Transport decedati legal si decent se face numai cu ajutorul firmelor de servicii funerare de top, care respecta apartinatorii si decedatii in aceeasi masura.

Respectul este foarte important si garanteaza servicii de calitate premium, dar importanta este si logistica implicata in transport si pregatirile necesare.

Mai intai este nevoie de personal suficient si numeros cu experienta si calificare, care sa duca toate lucrurile la capat in termenul necesar. Echipa de la servicii funerare imparte sarcinile atent si este coordonata cu pricepere, fiindca sunt multe de facut si nimic nu este usor.

Pornind de la legislatia funerara europeana, echipa firmei alese isi inscrie intreaga activitate in coordonatele cadrului legal.

Transportul funerar poate avea loc daca si numai daca:

-decedatul spalat, aranjat si imbalsamat este asezat in cele doua sicrie, iar capacul este sigilat.

-transportul este insotit de actele necesare

Repatrierea se realizeaza cu masini autorizate si curate, prevazute cu loc special de asezare a sicriului, spatiu in care pot fi setate temperaturi foarte joase, in cazul in care afara este cuptor.

Nu orice sofer poate sa faca un astfel de transport. In primul rand, trebuie sa fie un om curajos, empatic, politicos si sa conduca responsabil pe distantele asa de mari, plus sa aiba amabilitatea sa tina la curent familia cu felul in care decurge transportul.

Un astfel de transport decedati pana in locul unde sicriul va fi depus multumeste si pe cel mai exigent apartinator. Familia indurerata  se linisteste numai dupa ce stie ca inmormantarea decenta a avut loc si ca si-a facut datoria fata de cel drag in spiritul credintei si al traditiilor.

Consider ca oamenii care au pus la punct astfel de firme dau dovada de multa omenie si merita sa nu ii uitam niciodata pentru ajutorul de nadejde oferit la momentul potrivit.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Maramureș

Eveniment2 zile inainte

Cititi si va minunati de emanatiile normative ale guvernantilor!/ Iata lucrul bine facut, pe jumatate doar!

Este nu numai opinia mea. Ci și a altor analiști. Poate chiar mai competenți. Examenul crucial al celor două runde...

Exclusiv2 zile inainte

Dănuț Pop, președintele PER: „Dacă Poliția Română fraternizează cu scandalagii din localități, atunci Vela trebuie să demisioneze!”

Pare că lucrurile au scăpat de sub control la Poliția Română! Desele manifestări ale clanurilor din țară ne arată că...

Eveniment2 zile inainte

HUAWEI, pe locul 45 în topul celor mai valoroase brand-uri din lume, primește și recunoașteri importante pentru cele mai recente dispozitive din segmentele PC și tabletă

Compania ajunge pe locul 50 în Top 100 Most Valuable Brands pentru al cincilea an consecutiv. HUAWEI obține premii cheie...

Exclusiv3 zile inainte

Marius Necula a fost numit Prim-vicepreşedinte al PER pe Comunicare şi Imagine

Ca urmare a ultimei şedinţe a Biroului Permanent Naţional al PER, Marius NECULA a fost numit Prim-Vicepreşedinte pe Comunicare şi...

Eveniment3 zile inainte

Microsoft își extinde prezența în România cu un centru de dezvoltare tehnologică în Iași

Microsoft a anunțat astăzi finalizarea unei tranzacții cu Movial, o companie de servicii de inginerie și design software specializată în...

Eveniment3 zile inainte

Cetatenii trebuie sa se trezeasca din starile induse de guvernantii de azi si sa evalueze calitatea mentala a politicienilor puterii actuale, dar si a celor ce mimeaza opozitia virtuala fata de abuzurile institutionale din aceasta perioada trista a Romaniei

Dumneavoastră de ce credeți că Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, cel care a favorizat amenzi neconstituționale de 600 de milioane...

Exclusiv3 zile inainte

Partidul Ecologist solicită demisia ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor

  Comisia Europeana a trimis României scrisoarea prin care anunţă ţara noastră ca va fi trimisă...

Exclusiv3 zile inainte

Ecologiștii, atac la Traian Basescu: „Distruge șansa unei resetări necesare a clasei politice, pe care românii o așteaptă!”

Turnătorul Petrov este ca o durere de cap care nu dispare! Există și face rău: vrea să încurce calculele pentru...

Eveniment5 zile inainte

Doar in mintea lui exista aceste restrangeri de drepturi constitutionale prin norme infralegale!

Revoltați că nu au avut niciun control asupra procesului de numire a noului CNATDCU, o parte din rectorii de universități...

Eveniment6 zile inainte

Microsoft ajută 25 de milioane de oameni din întreaga lume să dobândească abilități digitale necesare economiei COVID-19

Microsoft Corp. a anunțat ieri o nouă inițiativă globală care vizează dezvoltarea abilităților digitale pentru 25 de milioane de oameni...

Eveniment6 zile inainte

Certificare ISO 9001 pentru Fabrica Nokian Tyres din America de Nord

Noua fabrică Nokian Tyres din Dayton, SUA, a primit certificarea ISO 9001. Pentru a obține această certificare, companiile trebuie să...

Eveniment6 zile inainte

Huawei Next Image 2020 așteaptă în continuare înscrieri: Peste 20 de mii de pasionați de fotografie din Europa și-au înregistrat deja lucrările în competiție

Huawei Consumer Business Group invită pasionații de fotografie din România să se înscrie în competiția globală Huawei Next Image 2020...

Exclusiv6 zile inainte

Care sunt principalele avantaje ale sistemelor descentralizate de ventilatie?

Din ce in ce mai multi oameni apeleaza la sisteme de ventilatie  descentralizate, pe care le folosesc...

Eveniment6 zile inainte

Experiența TV de acasă, la superlativ: TCL aduce în România seria X91 de televizoare QLED 8K

TCL, unul dintre cei mai mari producători de dispozitive electronice de consum la nivel modial, recunoscut pentru vasta activitate de...

Exclusiv6 zile inainte

PER cere poziționarea lui Costel Alexe pe construirea de hidrocentrale în arii naturale protejate în raport cu Green Deal

Partidul Ecologist Roman se declară îngrijorat de modificările aduse în Parlament la Legea nr. 33/1994 privind exproprierea pentru cauză de...

Eveniment6 zile inainte

Ma uimeste pasivitatea autoritatilor, altele decat politia, precum si a societatii civice, cu privire la abuzurile politiei locale/nationale fata de cetateni care nu “respecta” masurile instituite de starea de alerta si nu numai!

Revoltați că nu au avut niciun control asupra procesului de numire a noului CNATDCU, o parte din rectorii de universități...

Trending