Connect with us

Știri din județ

Cele mai importante 5 articole pe care le poți folosi ȋmpotriva acarienilor

Publicat

pe

Acarienii sunt microorganisme care se gӑsesc peste tot ȋn casa ta, ȋn special ȋn dormitor sau alte locuri care pot colecta praf sau care intrӑ ȋn contact cu pielea ta. Iatӑ cele mai importante 5 produse sau articole pe care le poți folosi ȋmpotriva acarienilor:

 1. Husa pentru pernӑ este un ajutor real pentru momentul ȋn care dormi

Husa pentru pernӑ este una dintre cele mai importante articole pe care le poți cumpӑra pentru a reduce simptomele alergiei la acarieni. Aceasta este importantӑ deoarece te ajutӑ sӑ nu mai inspiri acarienii ȋn timp ce dormi.

 1. Husa de saltea te poate ajuta sӑ ȋndepӑrtezi pericolul de a te confrunta cu acarienii ȋn timpul somnului

Acarienii obișnuiesc sӑ doarmӑ ȋn timpul zilei, atunci cȃnd este soare, ȋn mijlocul saltelei sau ȋn alte locuri ȋntunecate. Atunci cȃnd vine momentul serii, aceștia ies la suprafațӑ și vin spre tine pentru a se hrӑni cu mici reziduuri din pielea ta. Este important sӑ ai o husӑ de saltea care sӑ ȋi ținӑ la distanțӑ și care sӑ te protejeze ȋn timp ce dormi. Somnul tau va fi mai odihnitor dacӑ faci acest lucru. Cumpӑrӑ husa pentru saltea de la Allergyzen și bucurӑ-te de mai puține simptome și un somn mult mai bun.

 1. Husa de plapumӑ te poate ajuta sӑ ții acarienii la distanțӑ ȋn perioada iernii, atunci cȃnd dormitorul tӑu este un mediu propice pentru ȋnmulțirea acestora

Perioada iernii este perfectӑ pentru ȋnmulțirea acarienilor. Acest lucru se ȋntȃmplӑ pentru cӑ iarna ai o temperaturӑ mai ridicatӑ ȋn camera ȋn care stai și pentru cӑ soarele se aratӑ mai puțin. De aceea, acarienii se ȋnmulțesc rapid și se simt bine la ȋntuneric și la umezeala specificӑ. Tot ȋn timpul iernii nici nu obișnuiești sӑ aerisești la fel de mult timp și de aceea le oferi un mediu propice pentru a trӑi. Este important sӑ cumperi o husӑ pentru plapumӑ și sӑ elimini pericolul de a dezvolta sau de a agrava alergiile pe care le ai. Este bine sӑ poți alege cele mai bune huse de plapumӑ, care sunt delicate cu pielea și care te vor proteja toatӑ perioada rece a anului.

 1. Sacul de dormit antialergic este ideal pentru orice vacanțӑ

Dacӑ ai planificat urmӑtoarea vacanțӑ, ȋnsӑ ȋți este fricӑ sӑ atingi paturile ȋn care vei dormi, atunci poți sӑ cumperi un sac de dormit special realizat pentru aceste situații. El este conceput astfel ȋncȃt sӑ aibӑ dimensiuni reduse și sӑ nu ocupe mult spațiu ȋn bagajul tӑu. Este bine sӑ știi cӑ poate fi folosit și de cӑtre adulți, dar și de cӑtre copii. Poți sӑ protejezi astfel fiecare membru al familiei.

 1. Spray-ul pentru ținerea la distanțӑ a acarienilor este important

Camera ta va fi mai curatӑ și lipsitӑ de acarieni dacӑ alegi sӑ cumperi și sӑ folosești un spray conceput pentru acest scop. Poți sӑ ȋl folosești ȋn dormitor sau în oricare altӑ camerӑ, pe canapele, covoare, saltele. Efectul lui va ține câteva luni.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri din județ

Ce etape nu trebuie omise înainte de văruirea pereților?

Publicat

pe

Văruirea pereților reprezintă o modalitate rapidă și accesibilă prin care vă puteți împrospăta aspectul locuinței. Deși necesită puțin efort și deranj, rezultatele se vor merita. O cameră proaspăt văruită arată mult mai primitoare și mai confortabilă, doar că finisajul perfect pe care îl vedem în revistele și pe site-urile de specialitate necesită îndeplinirea câtorva etape prealabile, printre care șlefuirea pereților, curățarea lor și utilizarea unei amorse de calitate.

Șlefuirea pereților

Pentru a obține un finisaj perfect, este esențial să șlefuiți pereții înainte de a începe orice proiect de văruire. Acesta este un pas important, indiferent de modul în care au fost tratați anterior pereții. De asemenea, este necesar să acordați atenție texturii anterioare a varului. Dacă pereții au fost vopsiți cu o vopsea sau un var lucios, șlefuirea va permite o aderență mai bună înainte de văruire. În timp ce un bloc sau o hârtie de șlefuit ar trebui să fie suficientă, un șlefuitor electric va simplifica foarte mult sarcina. Încercați să utilizați o hârtie cu granulație de 120, după care să o schimbați în mod regulat sau ori de câte ori granulația se înfundă cu praf. Deplasați-vă de la partea superioară a pereților în jos și luați în considerare modul în care abordați tavanul, deoarece acesta poate necesita o hârtie cu o granulație diferită. Veți găsi toate echipamentele și accesoriile necesare în magazinul online ingco, alături de alte dispozitive recomandate pentru construcții, renovări și amenajări interioare.

Curățarea pereților

Îndepărtarea tuturor reziduurilor și a murdăriei este o altă etapă necesară pentru a obține un finisaj mai profesionist. Varul nu ar adera corect dacă pereții ar fi murdari. În funcție de situație, puteți fie pur și simplu să ștergeți pereții, să îi curățați cu un degresant sau să îi ștergeți cu o cârpă umedă și cu apă cu săpun. Totuși, în cazul pereților foarte murdari, este recomandată curățarea lor cu o soluție de săpun concentrat înainte de a-i șterge cu apă curată. Această etapă este cu atât mai necesară și mai eficientă atunci când aveți de-a face cu pereți care au fost supuși mai multor luni de renovare intensă caracterizate de praf.

Amorsarea pereților

Utilizarea unei amorse va permite un finisaj neted și o aplicare uniformă a varului. Cu o amorsă de calitate, veți profita la maximum de proprietățile varului ales, mai ales dacă pereții sunt poroși sau prezintă pete de suprafață care trebuie acoperite. Dacă pereții prezintă daune anterioare cauzate de apă sau alte probleme similare, puteți lua în considerare utilizarea unui grund dedicat pentru această sarcină.

Nu folosiți amorsa în ideea de a acoperi petele de mucegai netratate, igrasia sau alte probleme cauzate de apă. În schimb, investigați cauza problemei și tratați în consecință. După rezolvarea problemelor, puteți folosi o amorsă pentru a acoperi eventualele imperfecțiuni rămase. O amorsă de înaltă calitate va poate asigura pereți netezi, lipsiți de resturi de culoare și gata pentru a fi văruiți. Aplicați primul strat de amorsă și lăsați-l să se usuce timp de două ore, după care aplicați al doilea strat și lăsați-l din nou două ore să se usuce înainte de a începe să dați cu var.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Știri din județ

Avantajele foliei cu bule

Publicat

pe

Pe lângă faptul că sunt compacte, rolele de folie cu bule oferă și benzi mari, oferind utilizatorului posibilitatea de a tăia cantitatea care i se potrivește.

Reține că bucățile de folie cu bule care sunt îndepărtate sunt flexibile și ușoare și pot fi folosite imediat. După cum probabil știi, acest ambalaj este din polietilenă, ceea ce garantează o mare protecție și o bună etanșare în timpul transportului pe vreme ploioasă a diverselor obiecte.

Dacă te muți și dorești să protejezi cât mai bine anumite piese de mobilier precum scaune, canapele și mese, ai grijă să te informezi în prealabil despre modelele care sunt disponibile.

Pe lângă câștigul pe care îl oferă la tăiere, aceste folii au și avantajul de a putea fi refolosite.  Pe de altă parte, dacă vrei să trimiți un colet prin poștă și dorești să economiseși la poștă, poți pur și simplu să profiți de greutatea redusă a bulelor. Pe https://www.foliecubule.ro/ găsești o gamă variată de folie cu bule.

Folia cu bule are, de asemenea, următoarele avantaje:

 • Protejează eficient împotriva luminii;
 • Protejează împotriva prafului;
 • Datorită efectului său protector de saltea, reuseste sa absoarbă șocurile;
 • Este potrivită pentru unghiuri proeminente;
 • Nu se poate rupe ușor;
 • Este foarte ușoară.

Criterii de alegere a foliei cu bule

La fel ca multe alte produse, nu este întotdeauna ușor să alegi cea mai bună folie cu bule. Pentru a face o alegere potrivită a acestui ambalaj, este indicat să iei în considerare diverse criterii printre care vom aminti:

 • Diametrul bulelor;
 • Ambalare;
 • Utilizarea prevăzută a acestuia.

Diametrul bulelor

Spre deosebire de ceea ce cred mulți oameni, folia cu bule are diferite diametre de bule de aer:

 • Diametrul de 10 mm care este considerat formatul clasic. Acest tip de diametru este perfect potrivit pentru protejarea obiectelor care sunt ușoare și fragile. Aceasta va include mobilier sau oglinzi lăcuite;
 • Diametrul de 18 mm care este potrivit pentru protejarea obiectelor ușoare sau grele care au colțuri ascuțite sau proeminente;
 • Diametrul de 30 mm care este perfect pentru protejarea obiectelor foarte grele, fragile sau chiar voluminoase. Acest tip de folie poate fi folosit și pentru a fixa obiecte atunci când există un gol în cutia în care au fost plasate.

Ambalare

De cele mai multe ori, folia cu bule este ambalată sub formă de rulouri de câțiva centimetri lățime și câțiva metri lungime. În general, lățimea este între 1,6 m și 50 cm. Lungimea unei role de folie cu bule este între 10 și 150 m lungime.

Utilizarea prevăzută a acestuia

În funcție de tipul de obiecte pe care dorești să le împachetezi, formatul foliei cu bule poate varia. Iată câteva exemple de folie cu bule la care poți apela:

 • Rola de 0,5 x 50 m: este mai mult decât suficientă dacă dorești să împachetezi vasele.
 • Rola de 1 x 50 m: este ideală pentru a împacheta un computer sau un televizor.
 • Rola de 1 x 100 m pentru depozitarea sau mutarea unei statui mici sau a unui tablou;
 • Rola de 1,5 x 50 m: aceasta ar trebui să fie mai mult decât suficientă pentru a proteja mobilierul destul de voluminos.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Știri din județ

4 cele mai importante ustensile dintr-o bucatarie

Publicat

pe

Atunci cand intram intr-o bucatarie, aceasta trebuie sa aiba toate accesoriile cat si spatiul necesar, pentru o buna desfasurare. Mobilierul, cat si electrocasnicele trebuie sa fie cat mai eficient pozitionate pentru a va putea misca usor si a avea acces imediat la diversele accesorii. Dar o bucatarie nu poate fi completa doar cu mobila si electrocasnicele. Trebuie sa aveti in vedere vase de gatit, vesele pentru servit mancarea, pahare, tacamuri, si alte mici accesorii pentru a va ajuta sa preparati tot ceea ce va doriti pentru familia dumneavoastra si nu numai.

Cele mai importante accesorii pe care trebuie sa le aveti intr-o bucatarie sunt:

Set cratite inox

Un astfel de set cratite inox va va fi de mare ajutor pentru a completa sau a schimba vasele de gatit existente. De regula un set contine: oala mare cu capac, cratite antiaderente, tigaie etc. Puteti gatii absolut orice in acestea, de la supe la mancaruri cu sos, dar si anumite dulciuri sau creme, care se pot face la aragaz.

Exista multe astfel de seturi, unele cu mai multe piese decat altele, fiind alegerea dumneavoastra in privinta numarului pe care il doriti de la acesta. Important este ca toate oalele sa fie insotite de capace, care va vor ajuta foarte mult atunci cand gatiti. Si culoarea este importanta, fiind un aspect decisiv in alegerea acestora. Noile seturi au un aspect modern, dar si o calitate foarte buna a materialelor folosite. Inoxul este prima alegere a unui bucatar, fiind usor de curat dar si retine mai multa caldura, datorita bazei duble.

Cutite pentru tocat

Cutitele intr-o bucatarie sunt ca pensula pentru un pictor. Nu puteti gati nimic fara aceste ustensile de mare ajutor. Cutitul bucatarului este cel mai folosit accesoriu dintr-o bucatarie. Puteti toca toate legumele, cat si taia anumite bucati de carne. Nu este bine sa va limitati doar la un singur cutit. In magazinele de specialitate puteti vedea ca exista cutite pentru transat, dezosat si pentru feliat paine. Veti mai avea nevoie de un aparat de ascutit cutite pentru ca acestea sa fie mereu in cea mai buna stare, pentru a evita accidentele.

 • Tavi

Este recomandat sa aveti minim trei tavi care sunt considerate obligatorii intr-o bucatarie.

 • tava pentru copt

Tava pentru copt este buna la toate. Puteti face placinte, fripturi si legume la coptor, fiind un mod rapid si sanatos de a gati. Acestea le puteti achizitiona in diverse marimi, mai joase sau inalte dupa preferinta.

 • tava briose

Cui nu ii plac briosele? Astfel, o tava speciala pentru briose va va salva atunci cand cei mici si mari vor avea pofta de ceva bun. Aceste tavi le puteti gasi in diferite dimensiuni, cea mai mica avand 6 locasuri pentru briose, iar cea mare pana la 12 bucati. In functie de cati membri ai familiei sunteti, puteti opta pentru tava care va trebuie.

 • tava cu pereti detasabili

Aceasta tava este perfecta pentru a crea torturile preferate ale celor mici sau mari. Vara a venit, iar fructele incep sa isi faca aparitia. Pandispanurile cu diverse fructe sezoniere revin in forta, pentru a ne bucura de ceva dulce si proaspat. Datorita peretilor detasabili, aceasta tava este perfecta pentru a sustine diversele prajituri pentru a creste conform retetelor.

 • set tigai

Un ultim punct important sunt tigaile. Cel putin doua tigai va vor salva atunci cand gatiti.

 • tigaie pentru prajit

Tigaia pentru prajit este una dintre cele mai folosite tigai. Pe langa cartofii prajiti, puteti sota in tigaie legume sau chiar si un mix cu orez. Avand in vedere ca sunt antiaderente, puteti gati si carne cu foarte putin ulei, fiind ideale pentru a va mentine greutatea ideala.

 • tigaie clatite

Desertul copilariei il puteti readuce in viata dumneavoastra cu aceasta tigaie. Nu se lipesc, avand 3 straturi marmorate fiind ideale pentru a gati clatitele preferate care le puteti consuma cu dulceturi, ciocolata sau cu branza.

Astfel o bucatarie poate functiona bine cu aceste ustensile de mai sus. Fiecare are rolul sau bine stabilit, iar fara una dintre acestea nu ati putea realiza cele mai bune mancaruri pentru familia dumneavoastra.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Maramureș

Exclusiv5 ore inainte

Cum prelungești durată de viață a componentelor mașinii tale? Despre rulmenți auto, plăcuțe de frână și baterii

Atunci când vorbim despre mijloace de transport eficiente, mașinile se regăsesc în topul listei pentru că ne sunt cele mai...

Exclusiv14 ore inainte

Samsung prezintă Galaxy Z Flip4 și Galaxy Z Fold4: Cele mai versatile dispozitive ce schimbă modul de interacțiune cu smartphone-urile

Samsung depășește așteptările cu cea de-a patra generație de pliabile aducând productivitate crescută, noi opțiuni de personalizare și experiențe FlexCam...

Exclusiv19 ore inainte

Cum să ai grădina perfectă. Sfaturi și trucuri utile

Perioada de lockdown de la începutul pandemiei a afectat, iremediabil, viețile tuturor, schimbând percepția asupra locuințelor radical. Dacă până în...

Exclusiv24 de ore inainte

Cea mai bună soluție pentru a călătorii în destinații greu de ajuns

Odată cu schimbarea tendinței, opțiunea de închiriere de mașini începe să fie cea mai folosită...

ExclusivO zi inainte

Beneficiile foliei de protecție temporare Protectapeel. Tot ce trebuie să știi

Foliile de protecție Protectapeel reprezintă una dintre cele mai noi tehnologii, despre care trebuie să afli neapărat acum, pentru că...

vestiar metalic vestiar metalic
SocialO zi inainte

Optiuni atunci cand alegi un vestiar metalic – cu sau fara picioare, cu usi „normale“ sau usi Z!

Domeniile in care angajatii au nevoie sa isi schimbe hainele la locul de munca sunt numeroase si, in fiecare dintre...

ExclusivO zi inainte

5 articole pe care poți să le achiziționezi de pe acum pentru a fi în trend la toamnă

Există un principiu strămoșesc că românii își fac vara sanie și iarna car. De aceea poți să investești de pe...

Exclusiv2 zile inainte

Vrei să te apuci de agricultură, dar nu știi de unde să începi ? Iată 3 idei ce-ți vor veni în ajutor pentru a consolida, și a păstra, o grădină de vis

Agricultura, pe lângă practicabilitatea sa, și roadele evidente pe care ni le oferă, poate însuma, pentru o anumită categorie de...

Bijuteria Mataranga Bijuteria Mataranga
Afaceri2 zile inainte

Bijuterii veți dori să le purtați mereu

Aurul este unul dintre cele mai vechi metale și a fost folosit în bijuterii încă din cele mai vechi timpuri....

Exclusiv2 zile inainte

TOP 4 lucruri pe care ar trebui să le faci până la finalul anului

Am trecut de mijlocul verii și asta înseamnă că finalul anului se apropie cu pași repezi. Cu toții ne-am făcut...

Exclusiv2 zile inainte

Pasionat de literatură și vrei să studiezi în Cluj-Napoca? Iată cum să te pregătești pentru primul tău an!

Poate că cel mai iubit oraș de către studenții din întreaga țară și nu numai este Cluj-Napoca. Aici se află...

Exclusiv2 zile inainte

Cum să te asiguri că sănătatea familiei tale este pusă la adăpost? Ia hotărârile potrivite la momentul potrivit!

Sănătatea este cea mai importantă avere a fiecărui individ, dar de multe ori, acest lucru este înțeles abia în momentul...

Exclusiv2 zile inainte

Adevarul despre Stirile false RTT DISTRIBUTION SRL si Tuningro

stiri false rtt distribution srl familia afloarei Jurnalistul Andrei Tudor de la Cancan.ro a fost invitat de administratorul firmei RTT...

Exclusiv3 zile inainte

3 lucruri pe care trebuie să le pui la punct în ceea ce privește casa ta atunci când urmează să pleci într-o vacanță

Urmează să pleci în vacanță și deja ți-ai stabilit toate ținutele pe care vrei să le porți de-a lungul acesteia?...

Exclusiv4 zile inainte

Case de vanzare in Sibiu – oferte imobiliare pentru toate gusturile si toate bugetele

Incepe calatoria in viata alaturi de New Concept Living. Efectuarea unei tranzactii imobiliare este una dintre cele mai importante calatorii...

Exclusiv4 zile inainte

Apartamente de vanzare Bucuresti – Ziarul Nationalul

Dacă ești în căutarea unui apartament de lux în București, compania imobiliară ANG Luxury Properties te așteaptă cu o ofertă...

Trending