Connect with us

Afaceri

Cum se cultivă trandafirii în ghiveci

Publicat

pe

Famous Roses

Dacă nu te consideri un începător, dar nici un grădinar avansat, încearcă grădinăritul în vase sau ghivece cu trandafiri. Trandafirii în ghiveci pot fi savurați în orice loc însorit și pot prospera într-un ghiveci ani de zile. Cerințele suplimentare de îngrijire ale trandafirilor cultivați într-un recipient sunt udarea și fertilizarea suplimentară.

Totuși, nu toți trandafirii cresc bine în vase, așa că evitați trandafirii cățărători și tipurile de arbuști mari. Alegeți soiuri parfumate, compacte, rezistente la boli, cu înflorire continuă, cum ar fi trandafiri miniaturali precum Peter Pan, Striped Delight sau Galaxy; trandafiri de curte precum Irresistable, Dancing Flame sau Daddy’s Little Girl; sau trandafiri arbusti precum Saratoga, The Prince sau Angel Face.

Considerații speciale de îngrijire

Trandafirul teahibrid necesită o tăiere atentă primăvara, când este încă latent. Tunderea creează o bună circulație a aerului prin plantă și încurajează dezvoltarea unor tulpini viguroase și sănătoase. Trebuie să crească în plin soare cu sol bine drenat, fertil. Deoarece are înfloriri repetate, acești trandafiri teahibrizi sunt avizi după hrană. Aplicați îngrășăminte pentru trandafiri de cel puțin trei ori pe sezon permite înflorirea abundentă pentru tăiere. În funcție de îngrășământul folosit, hrănirea poate fi săptămânală sau o dată la două săptămâni.

Cel mai bun sol pentru acest tip de trandafir este ușor acid (6,0-6,5 pH). Dacă frunzele devin galbene cu vene verzi, completați cu fier. Înseamnă că pH-ul este prea mare. Se presupune că sulfatul de magneziu intensifică culoarea și înflorirea.

Cu parfumul lor îmbătător, petalele catifelate și culorile superbe, trandafirii merită să fie savurați de la distanta, într-un pat îndepărtat de grădină. Plantarea trandafirilor în recipiente – indiferent dacă sunt ghivece, cutii de lemn sau coșuri suspendate – vă permite să creșteți o mică grădină de trandafiri pe o terasă însorită, un balcon, o punte sau un pervaz, unde puteți aprecia cel mai mult aceste flori minunate.

Ca bonus, poți controla și condițiile de creștere ale plantelor tale, un mare plus dacă grădina ta are prea multă umbră, sol infertil sau drenaj slab. Deși trandafirii din containere sunt ușor de cultivat, chiar și pentru un grădinar începător, ar trebui să urmați aceste sfaturi importante pentru a vă asigura că aveți plante sănătoase și înfloriri frumoase, non-stop.

1. Cultivați trandafirii potriviți

Aproape orice tip de trandafir poate fi cultivat într-un recipient, dar cei ideali includ trandafiri miniaturali, polyanthas, miniflore și trandafiri mici arbuști. Chiar și trandafirii de acoperire a solului funcționează bine în containere, în special coșuri suspendate și cutii de lemn, unde se pot vărsa peste o terasă sau alt spațiu de locuit în aer liber.

Dacă doriți să creați un punct de interes vertical, încercați să creșteți un trandafir copac (numit și „standard”), un tufă compact de trandafiri altoit pe un trunchi pentru a da aspectul unui copac mic.

Pentru cea mai bună expunere florală, alegeți soiuri de trandafiri care înfloresc repetat, comparativ cu tipurile care înfloresc doar o dată pe sezon. Multe soiuri de trandafiri mai noi vor înflori continuu de la începutul verii până în toamnă.

2. Alegeți vasul corect

Alegeți un recipient proporțional cu dimensiunea trandafirului dvs. – unul suficient de mare pentru a găzdui rădăcina, oferind în același timp spațiu suficient pentru creștere. În general, cu cât vasul este mai mare, cu atât mai bine, deoarece rădăcinile pot merge mai adânc, temperaturile solului vor rămâne mai reci, iar solul se va usca mai lent. Dezavantajul vaselor mari este că sunt grele, așa că cel mai bine este să le plasați acolo unde vor rămâne pentru sezon sau pe suporturi cu roți care vă vor permite să le mutați cu ușurință.

Pentru a menține rădăcinile răcoroase și confortabile, evitați ghivecele de culoare închisă, care absorb mai multă căldură și plantați trandafirii în recipiente mai mari, care vor ține mai mult pământ.

Există o serie de tipuri de recipiente din care puteți alege, de la butoaie vechi până la jardiniere ușoare din fibră de sticlă. Indiferent de tipul de ghiveci pe care îl alegeți, asigurați-vă că are găuri de drenaj sau adăugați singuri câteva găuri cu un burghiu. Vasele fără un drenaj suficient pot duce la putrezirea rădăcinilor.

3. Replantați la timp

Dacă intenționați să vă păstrați trandafirii în recipiente pe termen lung, în cele din urmă vor trebui să fie replantați în ghivece mai mari pentru a oferi rădăcinilor mai mult spațiu de creștere. Chiar dacă nu depășesc containerele, ar trebui să reumpleți solul la fiecare câțiva ani pentru a vă menține plantele sănătoase. Deoarece trandafirii sunt hrănitori avizi, ei vor epuiza solul de nutrienți în timp. Cel mai bun moment al anului pentru replantarea trandafirilor este iarna sau primăvara devreme, când plantele sunt latente.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Top 3 situatii in care o firma de paza te poate ajuta

Publicat

pe

firma de paza | Niru Guard

Nevoia de siguranta este una pe care fiecare om o resimte. De altfel, nevoia de securitate este una dintre cele de baza pe care le avem cu totii. Indiferent de sex, varsta, statut social sau nationalitate, cu totii simtim nevoia sa fim in siguranta la locul de munca, la sediul afacerii pe care o conducem, precum si la noi acasa. Intr-o perioada in care metodele raufacatorilor evolueaza de la o zi la alta, este necesar sa iti iei masuri de precautie foarte inteligente si moderne, pentru a face fata provocarilor care ar putea aparea.

O firma de paza este exact ceea ce iti trebuie pentru a avea garantia ca beneficiezi de protectie la cele mai inalte standarde, chiar si in situatii dintre cele mai dificile. Cu ajutorul unor profesionisti din acest domeniu, ai garantia ca te bucuri de liniste la orice pas. De asemenea, tot prin intermediul unei astfel de companii poti avea parte si de ajutor in situatii neprevazute. Iata care sunt cele mai importante trei situatii in care o companie de securitate iti poate sari in ajutor!

Top 3 situatii cheie in care firma de paza te poate salva

Cu siguranta ai observat ca majoritatea institutiilor si afacerilor particulare apeleaza la serviciile companiilor de securitate. Acest lucru este unul perfect explicabil, deoarece pericolele care pandesc la tot pasul nu sunt deloc usor de neglijat. Jafurile, furturile si atacurile sunt delicte de care cu totii dorim sa ne pastram la o distanta cat mai mare.

De acestea, si nu numai, te pot proteja foarte bine agentii unei firme de paza si tehnologiile pe care aceasta ti le poate pune la dispozitie. Iata care sunt cele mai importante trei situatii in care o astfel de companie iti poate sari in ajutor si te poate ajuta sa reduci la minimum orice potentiala neplacere:

  • Daca iti este atacata locuinta – mai ales in situatia in care ai o casa sau un apartament foarte modern, hotii pot fi atrasi de ceea ce se gaseste in interiorul locuintei tale. Daca decizi sa apelezi la o firma de paza, poti beneficia de protectia unor agenti special pregatiti pentru a face fata oricarui atac. Totodata, poti alege sa iti dotezi casa cu sisteme de supraveghere video sau sisteme de alarma oferite tot de catre o firma de paza. Aceste mecanisme de protectie au loc de preventie, dar pot ajuta si la identificarea rapida a oricarui faptas.
  • Daca ai o afacere – si in situatia in care detii o afacere, sediul acesteia trebuie sa fie bine protejat. Atat in timp ce se desfasoara activitatile cotidiene, cat si pe parcursul orelor in care afacerea ta este inchisa, este necesar ca bunurile si resursele tale sa fie protejate. Si in acest caz, supravegherea video si sistemele de alarma pot fi completate cu paza umana.
  • In caz de dezastru natural – cutremurele sau incendiile sunt incidente neprevazute, dar care pot aparea oricand. Daca apelezi la serviciile unei firme de paza, poti beneficia de sprijinul agentilor in cazul producerii evenimentelor nedorite. Acestia iti vor acorda primul ajutor si vor putea alerta si autoritatile imediat.

Acceseaza NiruGuard.ro si descopera cele mai bune servicii de securitate la care poti apela. Ai acces inclusiv la servicii personalizate, disponibile la preturi foarte convenabile!

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Tot ce trebuie să ştii despre centrale termice

Publicat

pe

În România se utilizează o mare varietate de combustibili pentru încălzirea locuințelor. Combustibilii solizi se referă atât la combustibilii din biomasă, cât și la cărbune. Cel mai frecvent combustibil utilizat pentru încălzire este lemnul, urmat de alți combustibili solizi, cum ar fi cărbunele, brichetele, rumegușul, peleții, reziduurile agricole și, uneori, chiar frunzele și iarba. Printre combustibilii moderni se numără gazul petrolier lichefiat (GPL), kerosenul și electricitatea. În continuare vom prezenta principalele tipuri de centrale termice și vom analiza avantajele și dezavantajele fiecăreia.

Centralele termice pe bază de lemn

Centralele termice pe bază de lemn utilizează lemnul ca sursă pentru a genera căldură. Acestea sunt potrivite pentru locuințele spațioase, în special duplexuri și case rezidențiale care oferă spațiu destul pentru amplasarea centralei și depozitarea lemnelor necesare pentru încălzire. Totodată, acestea sunt preferatele persoanelor care locuiesc în mediul rural, unde racordarea la gaze sau alte utilități este inexistentă sau destul de costisitoare. Centralele pe lemne sunt destul de avantajoase ca preț, având un preț mic, comparativ cu alte centrale ce folosesc diferite surse de combustibil.

Centrale termice pe bază de lemn cu ardere tip lumânare vs gazeificare

Centralele termice care folosesc lemnul drept combustibil principal pot fi clasificate în centrale cu ardere tip lumânare și centrale cu gazeificare. Care este diferența dintre acestea? Primul model de centrală, cel cu arderea tip lumânare are o autonomie ridicată datorită structurii sale. Gura de alimentare este situată deasupra cazanului ce permite alimentarea eficientă cu orice tip de combustibil fosil. În cazul centralelor bazate pe gazeificare, acestea ard complet lemnul fără a lăsa reziduuri, însă au o autonomie cu 5% mai mică decât cele pe ardere tip lumânare.

Centralele termice pe peleți

Centralele termice pe peleți funcționează pe același principiu ca cele pe bază de lemn, însă prezintă câteva avantaje în plus. Dată fiind sursa principală de ardere, și anume peleții, aceste centrale sunt potrivite pentru orice tip de locuință deoarece nu necesită un spațiu foarte  mare de depozitare pentru materia primă. Astfel, pot fi folosite și de proprietarii de case din mediul urban, dar și de cei de case din mediul rural. Însă, acest tip de centrală nu este foarte popular în rândul proprietarilor de apartamente.

Centralele termice pe gaz

Acest tip de centrale termice, alimentate cu gaz, sunt cele mai populare în rândul proprietarilor români. Centralele pe gaz pot fi montate atât în apartamente, cât și case, duplexuri sau locuințe rezidențiale. Sunt favorite și pentru că au costuri destul de reduse de achiziție și oferă un randament destul de bun. Centralele pe gaz pot fi conectate direct la conductele de gaz ale localității sau la rezervoare de gaz din cadrul locuințelor.

Centrale termice electrice

Centrale termice electrice folosesc energia electrică și sunt convenabile pentru orice tip de locuință, indiferent de mediu, rural sau urban. Acestea au costuri mai mari ale materiei prime, însă prezintă avantaje pentru proprietari, având dimensiuni mai mici, nefiind necesare racordări la țevi, avize sau lucrul cu materiale inflamabile. Însă proprietarii trebuie să acorde atenție capacității rețelei electrice a apartamentului care ar trebui să suporte și energia electrică consumată de un astfel de tip de centrală.

Dacă îți dorești să afli mai multe detalii despre avantajele și dezavantajele fiecărui tip de centrală, dar și care ar fi modelul potrivit pentru nevoile locuinței tale, mag-instal.ro e la dispoziția ta.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Cum organizați spațiul în care vă păstrați sticlele cu vin

Publicat

pe

De

Leuk Home

Este o problemă comună: primești o sticlă de vin cadou și apoi alta, se adună din ce în ce mai multe sticle și vrei să te asiguri că le păstrezi în condiții bune. Dar nu sunteți sigur cum să le depozitați în siguranță sau unde să le puneți astfel încât să ocupe cât mai puțin spațiu posibil.

Suporturi elegante pentru sticlele de vin

Dacă sunteți un iubitor de vin, știți cât de important este să aveți o modalitate elegantă și ușoară de a vă depozita sticlele. Folosind un suport sticle de vin poate fi varianta ideală. În primul rând, măsurați lățimea suportului de sticle pe care doriți să îl folosiți. Acest lucru vă va da o idee despre câte sticle pot fi expuse deodată. Nu vă faceți griji cu privire la înălțime; majoritatea suporturilor sunt suficient de înalte pentru ca o sticlă să încapă confortabil în ele.

Apoi, luați în considerare ce tip de lemn sau material metalic s-ar potrivi cel mai bine gusturilor și stilului dvs. de decorare. De asemenea, puteți alege dacă doriți să folosiți dulapuri cu uși de sticlă în partea din față, astfel încât oamenii să poată vedea ce se află înăuntru fără să fie nevoie să o deschidă mai întâi!

În cele din urmă, alegeți între un design deschis sau închis (deschis înseamnă că nu există deloc uși). Dacă aveți copii în casă care ar putea sparge lucruri din greșeală, atunci ar fi mai bine să nu optați pentru un design deschis, deoarece aceștia ar putea ajunge cu ușurință înăuntru și ar putea sparge ceva fără să realizeze ce fac decât după ce au făcut-o deja!

Depozitați sticlele pe un raft

Dacă aveți ceva spațiu liber pe un raft sau un dulap, puteți depozita cu ușurință sticlele de vin acolo. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să le așezați pe verticală în loc de orizontală – depozitarea verticală va ocupa mai puțin spațiu decât cea orizontală, ceea ce înseamnă că veți avea mai mult loc pentru alte lucruri în casa dumneavoastră! De asemenea, poți stivui sticlele una peste alta, dacă nu sunt prea mari. În acest fel, vor ocupa mai puțin spațiu și tot vor arăta bine pe raft.

Folosiți un raft pentru vinuri

Există multe tipuri diferite de rafturi care pot fi folosite pentru a expune sticlele de vin. Primul lucru pe care trebuie să îl decideți este dacă doriți sau nu ca rafturile să fie vizibile. Dacă sunt vizibile, atunci ar trebui să fie plasate pe un perete unde nu vor fi văzute atunci când luminile sunt diminuate. Al doilea lucru de care trebuie să țineți cont este ce fel de iluminare aveți la dispoziție în camera în care intenționați să expuneți sticlele de vin. De asemenea, va trebui să țineți cont de câte sticle de vin trebuie să fie expuse, precum și de mărimea și forma lor.

Luați în considerare și forma sticlelor. Dacă sticla este cilindrică, așa cum sunt majoritatea sticlelor de vin, atunci sunt șanse mari să le puteți stivui una peste alta. Acest lucru este util mai ales dacă aveți un spațiu limitat acasă!

Totuși, dacă sticlele dvs. au baze mai late sau au o formă neregulată, atunci luați în considerare posibilitatea de a le plasa în cutii de plastic concepute pentru depozitare. Aceste containere permit accesul ușor la sticlele dvs. și, în același timp, le țin la vedere atunci când nu sunt folosite.

Dacă sunteți un cunoscător de vinuri, probabil că aveți o pivniță destul de bine aprovizionată. Dar dacă doriți să adăugați un plus de clasă barului dvs. de acasă, luați în considerare adăugarea unui raft special conceput special pentru expunerea sticlelor de vin.

-Un raft care poate fi montat pe perete și care poate ține mai multe sticle deodată

-Un raft reglabil care se potrivește deasupra unui raft obișnuit sau a unui dulap obișnuit

-O unitate de sine stătătoare cu uși

Și dacă toate celelalte eșuează… țineți-le la vedere! Nu știi niciodată cine ar putea veni pe neașteptate și astfel puteți împărți vinul tău preferat!

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Maramureș

firma de paza | Niru Guard firma de paza | Niru Guard
Afaceri10 ore inainte

Top 3 situatii in care o firma de paza te poate ajuta

Nevoia de siguranta este una pe care fiecare om o resimte. De altfel, nevoia de securitate este una dintre cele...

Social2 zile inainte

Ce trebuie să știi despre sistemul de încălzire în pardoseală

Considerat de toți a fi o noutate din ultima vreme, sistemul de încălzire în pardoseală datează de fapt din anii 1950. Chiar...

Exclusiv2 zile inainte

RTT DISTRIBUTION SRL despre Stirile false din BZI.RO

RTT DISTRINBUTION SRL -Stiri False In mediu Online Bzi.ro publica stiri false la adresa lor Un site no name din...

Exclusiv2 zile inainte

RTT DISTRIBUTION SRL nominalizat la Premium Soimii Engross

Compania Romaneasca RTT Distribution srl  este nominalizata la premium soimiii engross pentru performatele de care...

Cabinet Avocat Varzaru Ion Cabinet Avocat Varzaru Ion
Social2 zile inainte

Cine datorează despăgubiri în cazul unui accident auto?

Țara noastră este pe un loc fruntaș în Uniunea Europeană în ceea ce înseamnă producerea accidentelor auto. Din această cauză...

Eveniment3 zile inainte

Fenomenul Luis Gabriel a lansat o piesă nouă numită „Vagabond”!

Industria muzicală din România şi-a descoperit o nouă stea. Luis Gabriel este un tânăr foarte talentat care a luat România...

Social4 zile inainte

De ce să alegi încălzire în pardoseală pentru casa ta

Confort de utilizare, discreție a echipamentului, economie de energie… Sistemele de încălzire în pardoseală sunt atractive datorită avantajelor pe care le oferă...

Social4 zile inainte

Trendurile si avantajele usilor si ferestrelor cu profile PVC in anul 2022

Cererea tot mai mare pentru tamplarie bine proiectata cu profile PVC a dus la progrese in calitatea, functionalitatea si textura...

Social4 zile inainte

Avantajele creării unui magazin online

Având în vedere evoluția tehnologiei din ultimii ani, majoritatea antreprenorilor și-au dezvoltat afacerile și în sfera digitală. Primul pas către...

Social5 zile inainte

Ralflo și Simona Nae colaborează după opt ani pentru „Ca Va”! Cum a învățat Simona Nae franceza de la Ralflo!

În urmă cu opt ani, Ralflo şi Simona Nae colaborau pentru prima oară, înregistrând piesa „Doar Tu” care s-a bucurat...

Știri din județ6 zile inainte

Cele mai importante 5 articole pe care le poți folosi ȋmpotriva acarienilor

Acarienii sunt microorganisme care se gӑsesc peste tot ȋn casa ta, ȋn special ȋn dormitor sau alte locuri care pot...

Social6 zile inainte

Cornuleţele cu vişine de la Sânziene aduc fericire cu fiecare bucăţică

Știm cum câteodată ai poftă de ceva dulce și cum ți-ai dori să mănânci o delicatesă făcută în spirit românesc....

Social7 zile inainte

Cum alegi cel mai bun motocultor pentru grădina ta

Vrei să profiţi la maximum de grădina ta în această vară? Îţi doreşti ca buruienile să nu îţi mai sufoce...

TurismO săptămână inainte

Castrul Roman Arutela – un loc cu aer de legendă

Dacă vă aflați în judeţul Vâlcea şi doriţi să faceţi o incursiune în istoria judeţului şi a ţării, merită să...

TurismO săptămână inainte

Poiana Brasov, destinatia de vacanta ideala in 2022!

Turismul montan este in plina ascensiune in tara noastra, iar Poiana Brasov se numara printre statiunile cele mai apreciate din...

Famous Roses Famous Roses
AfaceriO săptămână inainte

Cum se cultivă trandafirii în ghiveci

Dacă nu te consideri un începător, dar nici un grădinar avansat, încearcă grădinăritul în vase sau ghivece cu trandafiri. Trandafirii...

Trending