Connect with us

Afaceri

Rolul designerilor florali în conceperea de buchete și aranjamente florale

Publicat

pe

Olla

Designul floral este o formă de artă frumoasă care poate adăuga o notă de eleganță și frumusețe oricărui eveniment. Designerii florali folosesc o varietate de tehnici și stiluri pentru a crea aranjamente unice pentru nunți, zile de naștere și alte ocazii speciale. Există mai multe principii pe care designerii florali le urmează atunci când creează un aranjament.

Principiile designului floral sunt aceleași ca și cele ale oricărei alte forme de artă. Scopul este de a crea o compoziție frumoasă, echilibrată, care să fie plăcută atât ochiului, cât și minții. Designerii florali trebuie să fie capabili să vizualizeze modul în care diferite plante vor arăta împreună și trebuie să știe cum contribuie fiecare plantă la efectul general.

Designerii florali folosesc multe tehnici diferite pentru a crea un aranjament estetic plăcut

– Teoria culorilor

Designerii florali folosesc adesea teoria culorilor pentru a crea aranjamente atractive din punct de vedere vizual. Aceasta implică alegerea culorilor care se completează reciproc și le sporesc frumusețea, punând în valoare în același timp frumusețea naturală a plantelor în sine.

– Echilibrul

Designerii florali folosesc echilibrul în două moduri: în primul rând prin crearea de aranjamente simetrice care sunt plăcute la vedere, iar în al doilea rând prin crearea de aranjamente asimetrice care sparg monotonia, dar se simt totuși echilibrate.

– Textura

Designerii florali aleg adesea flori cu texturi diferite (cum ar fi petale moi vs. tulpini înțepătoare), astfel încât aranjamentul lor să fie mai tactil, ceea ce adaugă o altă dimensiune de interes vizual.

Designul floral este arta de a crea aranjamente cu flori

Designerii florali folosesc flori și alte materiale pentru a crea buchete, coroane, centre de masă și alte piese decorative pentru evenimente precum nunți și înmormântări sau pentru a le expune în magazine sau acasă. Principiile Olla Art, de exemplu, sunt echilibrul, proporționalitatea, unitatea, armonia, ritmul, selecția paletei de culori și armonia culorilor.

Pentru a obține echilibrul într-un aranjament floral, trebuie să creați un echilibru între elementele sale individuale. În unele cazuri, acest lucru înseamnă crearea unei simetrii; în altele, poate însemna utilizarea elementelor asimetrice într-un mod care să creeze interes vizual. De asemenea, puteți obține echilibru asigurându-vă că fiecare element are o pondere egală în ceea ce privește dimensiunea sau volumul (sau ambele).

Proporționalitatea se referă la cât de bine se potrivește un aranjament în spațiul sau recipientul său dat. De exemplu: dacă aveți prea multe flori sau dacă acestea sunt prea mari în raport cu recipientul lor, atunci pot părea dezechilibrate, chiar dacă ar putea fi de fapt perfect echilibrate ca elemente individuale; în timp ce dacă sunt prea puține flori, atunci acestea nu vor umple spațiul, astfel încât nu va exista un contrast de culoare suficient între ele și fundal (ceea ce le poate face să pară șterse).

Un alt principiu este repetiția, care se referă la repetarea anumitor elemente pe parcursul întregului aranjament, astfel încât acesta să arate mai coerent ca întreg. De exemplu, dacă doriți ca aranjamentele florale să aibă un aspect similar, ați putea dori ca toate aranjamentele să fie compuse din aceeași temă de culoare sau stil de flori, astfel încât să se potrivească frumos unele cu altele.

De asemenea, designerii florali încearcă să nu supraaglomereze aranjamentele folosind prea multe tipuri diferite de flori deodată; în schimb, ei rămân la un singur tip sau la o singură paletă de culori, astfel încât să nu existe confuzie cu privire la ce tip de floare se potrivește unde (cum ar fi trandafirii galbeni sau lalelele roșii). Este important ca fiecare floare să aibă propriul său spațiu în cadrul designului general, astfel încât să nu se piardă printre alte flori sau frunze.”

Ultimul principiu este spațiul negativ: acesta se referă pur și simplu la cât de mult spațiu există între diverse elemente în cadrul schemei generale de design; acesta poate fi folosit în mod foarte creativ atunci când se proiectează un aspect general / o senzație pentru un eveniment, cum ar fi decorațiunile pentru ceremonia de nuntă / recepția la locul de desfășurare a nunții sau chiar și o singură floare.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Cum se cultivă trandafirii în ghiveci

Publicat

pe

De

Famous Roses

Dacă nu te consideri un începător, dar nici un grădinar avansat, încearcă grădinăritul în vase sau ghivece cu trandafiri. Trandafirii în ghiveci pot fi savurați în orice loc însorit și pot prospera într-un ghiveci ani de zile. Cerințele suplimentare de îngrijire ale trandafirilor cultivați într-un recipient sunt udarea și fertilizarea suplimentară.

Totuși, nu toți trandafirii cresc bine în vase, așa că evitați trandafirii cățărători și tipurile de arbuști mari. Alegeți soiuri parfumate, compacte, rezistente la boli, cu înflorire continuă, cum ar fi trandafiri miniaturali precum Peter Pan, Striped Delight sau Galaxy; trandafiri de curte precum Irresistable, Dancing Flame sau Daddy’s Little Girl; sau trandafiri arbusti precum Saratoga, The Prince sau Angel Face.

Considerații speciale de îngrijire

Trandafirul teahibrid necesită o tăiere atentă primăvara, când este încă latent. Tunderea creează o bună circulație a aerului prin plantă și încurajează dezvoltarea unor tulpini viguroase și sănătoase. Trebuie să crească în plin soare cu sol bine drenat, fertil. Deoarece are înfloriri repetate, acești trandafiri teahibrizi sunt avizi după hrană. Aplicați îngrășăminte pentru trandafiri de cel puțin trei ori pe sezon permite înflorirea abundentă pentru tăiere. În funcție de îngrășământul folosit, hrănirea poate fi săptămânală sau o dată la două săptămâni.

Cel mai bun sol pentru acest tip de trandafir este ușor acid (6,0-6,5 pH). Dacă frunzele devin galbene cu vene verzi, completați cu fier. Înseamnă că pH-ul este prea mare. Se presupune că sulfatul de magneziu intensifică culoarea și înflorirea.

Cu parfumul lor îmbătător, petalele catifelate și culorile superbe, trandafirii merită să fie savurați de la distanta, într-un pat îndepărtat de grădină. Plantarea trandafirilor în recipiente – indiferent dacă sunt ghivece, cutii de lemn sau coșuri suspendate – vă permite să creșteți o mică grădină de trandafiri pe o terasă însorită, un balcon, o punte sau un pervaz, unde puteți aprecia cel mai mult aceste flori minunate.

Ca bonus, poți controla și condițiile de creștere ale plantelor tale, un mare plus dacă grădina ta are prea multă umbră, sol infertil sau drenaj slab. Deși trandafirii din containere sunt ușor de cultivat, chiar și pentru un grădinar începător, ar trebui să urmați aceste sfaturi importante pentru a vă asigura că aveți plante sănătoase și înfloriri frumoase, non-stop.

1. Cultivați trandafirii potriviți

Aproape orice tip de trandafir poate fi cultivat într-un recipient, dar cei ideali includ trandafiri miniaturali, polyanthas, miniflore și trandafiri mici arbuști. Chiar și trandafirii de acoperire a solului funcționează bine în containere, în special coșuri suspendate și cutii de lemn, unde se pot vărsa peste o terasă sau alt spațiu de locuit în aer liber.

Dacă doriți să creați un punct de interes vertical, încercați să creșteți un trandafir copac (numit și „standard”), un tufă compact de trandafiri altoit pe un trunchi pentru a da aspectul unui copac mic.

Pentru cea mai bună expunere florală, alegeți soiuri de trandafiri care înfloresc repetat, comparativ cu tipurile care înfloresc doar o dată pe sezon. Multe soiuri de trandafiri mai noi vor înflori continuu de la începutul verii până în toamnă.

2. Alegeți vasul corect

Alegeți un recipient proporțional cu dimensiunea trandafirului dvs. – unul suficient de mare pentru a găzdui rădăcina, oferind în același timp spațiu suficient pentru creștere. În general, cu cât vasul este mai mare, cu atât mai bine, deoarece rădăcinile pot merge mai adânc, temperaturile solului vor rămâne mai reci, iar solul se va usca mai lent. Dezavantajul vaselor mari este că sunt grele, așa că cel mai bine este să le plasați acolo unde vor rămâne pentru sezon sau pe suporturi cu roți care vă vor permite să le mutați cu ușurință.

Pentru a menține rădăcinile răcoroase și confortabile, evitați ghivecele de culoare închisă, care absorb mai multă căldură și plantați trandafirii în recipiente mai mari, care vor ține mai mult pământ.

Există o serie de tipuri de recipiente din care puteți alege, de la butoaie vechi până la jardiniere ușoare din fibră de sticlă. Indiferent de tipul de ghiveci pe care îl alegeți, asigurați-vă că are găuri de drenaj sau adăugați singuri câteva găuri cu un burghiu. Vasele fără un drenaj suficient pot duce la putrezirea rădăcinilor.

3. Replantați la timp

Dacă intenționați să vă păstrați trandafirii în recipiente pe termen lung, în cele din urmă vor trebui să fie replantați în ghivece mai mari pentru a oferi rădăcinilor mai mult spațiu de creștere. Chiar dacă nu depășesc containerele, ar trebui să reumpleți solul la fiecare câțiva ani pentru a vă menține plantele sănătoase. Deoarece trandafirii sunt hrănitori avizi, ei vor epuiza solul de nutrienți în timp. Cel mai bun moment al anului pentru replantarea trandafirilor este iarna sau primăvara devreme, când plantele sunt latente.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

5 motive pentru care este important să înlocuiți piese utilaje la timp

Publicat

pe

De

Înlocuirea la timp a pieselor utilajului dvs. vă poate scuti de multă bătaie de cap. Indiferent ce echipament folosiți, principiul de bază este același.

De ce contează atât de mult să schimbați piesele uzate atunci când le descoperiți? Există multe motive, aflați 5 dintre acestea în articolul de mai jos.

Productivitate crescută

Atunci când descoperiți piese deteriorate ale utilajului dvs. dar nu acționați rapid, contribuiți la agravarea situației. Lăsând timpul să treacă vă faceți un mare deserviciu care vă va costa destul de scump.

De cele mai multe ori urmările sunt legate de reparații costisitoare, depășirea termenelor limită ale proiectelor, nervi și lista ar putea continua. Nu putem vorbi de productivitate atâta timp cât unele componente ale utilajului nu funcționează corect.

Altfel stă treaba însă dacă înlocuiți piese utilaje de îndată ce sesizați o neregulă. Atunci când vă ocupați constant de întreținerea echipamentului dvs. veți vedea că productivitatea începe să crească.

Sporirea eficienței

Orice fel de echipament, fie de construcții, industrial sau agricol va fi eficient atâta timp cât are componente ce funcționează corect. Acest aspect depinde de vigilența dumneavoastră!

Inspecțiile regulate vă ajută să fiți la curent cu starea de sănătate a utilajului și să descoperiți în timp util eventualele piese deteriorate. Dacă alegeți să folosiți în continuare echipamentul așa, problemele se vor agrava și vor deveni mai costisitoare. Însă, dacă luați măsuri imediat și înlocuiți componenta avariată, utilajul dvs. va fi tot mai eficient.

Reducerea cheltuielilor

Poate vă gândiți că schimbând o componentă ce nu a ajuns la finalul duratei de viață, veți ieși în pierdere. În realitate însă veți avea doar de câștigat!

Deși pare greu de crezut, puteți face economii dacă înlocuiți piesele la timp. Explicația este simplă: dacă o componentă este schimbată de la primele semne de uzură nu apucă să strice și alte piese. Astfel, nu veți fi nevoit să cheltuiți sume considerabile pe reparații inutile.

Mențineți valoarea utilajului

Nu se știe niciodată ce ne rezervă viitorul. Chiar dacă acum nici nu v-ați gândi să vă vindeți echipamentul, nu trebuie să excludeți niciodată această variantă.

Ați investit destul de mult atunci când ați achiziționat utilajul și îi puteți menține această valoare. Cum? Prin înlocuirea componentelor uzate înainte ca acestea să provoace daune. Este de la sine înțeles că doar produsele de calitate vă pot fi de folos.

O remediere minoră care nu este rezolvată atunci când trebuie se va transforma rapid într-o problemă majoră și mai departe va conduce la ineficiență și erori de funcționare. Un astfel de utilaj nu va fi dorit de niciun cumpărător.

Siguranța

Dacă există un motiv care să vă determine să faceți întotdeauna ceea ce trebuie acesta este siguranța. Atunci când un utilaj este pus în funcțiune deși are piese deteriorate poate cauza atât rănirea gravă a operatorului și a altor persoane aflate în imediata apropiere, cât și producerea de daune altor echipamente.

Unele situații pot fi chiar extrem de grave. De aceea, trebuie să fiți mereu atenți și pregătiți. De exemplu, un kit reparație plăcuțe de frână poate fi extrem de util și vă poate ajuta să reveniți liniștit la treabă.

Este o idee bună să înlocuiți la timp piesele deteriorate ale utilajelor pentru toate motivele enumerate mai sus dar mai ales pentru că echipamentul dvs. merită să fie bine îngrijit, iar dvs. meritați să fiți liniștit știind că ați făcut tot ce se poate!

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Avantajele unui centru de date conectat la o rețea globală

Publicat

pe

De

data center

O rețea globală de centre de date este un sistem de calculatoare și alte echipamente de telecomunicații care sunt dispersate geografic și interconectate. Acest tip de sistem oferă multe avantaje, inclusiv fiabilitate sporită, performanță mai mare și flexibilitate mai mare.

Acest sistem poate fi mai fiabil decât un singur centru de date, deoarece poate continua să funcționeze chiar dacă una sau mai multe componente eșuează. De exemplu, dacă un centru de date se deconectează din cauza unei pene de curent, celelalte centre de date din rețea pot continua. Această redundanță reduce riscul de întreruperi în serviciu.

Performanța mai mare este un alt avantaj al unei rețele globale de centre de date. Distribuind traficul în mai multe locații, acest tip de sistem poate gestiona mai mult trafic decât un singur centru de date. În plus, fiecare centru de date individual poate fi optimizat pentru anumite tipuri de trafic, ceea ce poate îmbunătăți și mai mult performanța.

De ce este importantă o rețea globală

O rețea globală de centre de date are multe avantaje. Ajută companiile să-și păstreze datele în siguranță, oferind în același timp redundanță în cazul unei întreruperi. O rețea globală permite, de asemenea, companiilor să partajeze date între locații, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea eficienței și a procesului decizional.

În lumea de astăzi din ce în ce mai conectată, este mai important ca niciodată pentru companii să aibă o rețea robustă și fiabilă. O rețea globală de centre de date oferă această fiabilitate și ajută la asigurarea faptului că companiile pot continua să funcționeze chiar și în fața unor evenimente neașteptate.

Care sunt beneficiile de a lucra cu un centru de date cu o rețea globală?

Există multe beneficii în a lucra cu un data center care are o rețea globală. În primul rând, poți fi sigur că datele tale sunt întotdeauna disponibile, indiferent unde te afli în lume. În plus, o rețea globală de centre de date oferă redundanță și scalabilitate, astfel încât să puteți fi sigur că datele dvs. sunt sigure și accesibile chiar și în perioadele de trafic intens sau evenimente neașteptate. În cele din urmă, o rețea globală de centre de date vă oferă posibilitatea de a vă conecta cu clienți și parteneri din întreaga lume, oferind o acoperire cu adevărat globală pentru afacerea dvs.

Conexiuni de peering direct

O conexiune de peering direct este o conexiune privată între doi furnizori de servicii de internet (ISP). Acest tip de conexiune permite ISP-urilor să facă schimb de trafic direct între ei, fără a fi nevoie să treacă printr-o terță parte.

Există multe avantaje ale utilizării conexiunilor de peering direct. Un avantaj este că poate ajuta la îmbunătățirea calității serviciilor pentru clienți. Când traficul nu trebuie să treacă printr-o terță parte, există mai puține șanse pentru întârzieri sau întreruperi.

Un alt avantaj al peering-ului direct este că poate ajuta la reducerea costurilor atât pentru ISP-uri, cât și pentru clienți. Prin schimbul direct de trafic, este eliminată nevoia de lățime de bandă de la o terță parte. Acest lucru poate duce la economii la costurile lățimii de bandă, care sunt de obicei transferate clienților sub formă de prețuri mai mici.

În general, conexiunile de peering direct oferă o serie de beneficii atât pentru ISP-uri, cât și pentru clienți.

Carrier Neutral data center

Acestea sunt centre de date de colocare sau centre de date hiperscale care se interconectează cu o gamă largă de furnizori de conectivitate. Prin utilizarea acestui tip de centre de date, companiile pot externaliza procese IT costisitoare, eliberând echipele să se concentreze pe alte sarcini.

Concluzie

O rețea de conectivitate foarte rezistentă este un avantaj cheie al unei rețele globale de centre de date. Având mai multe centre de date în întreaga lume, companiile se pot asigura că datele lor sunt întotdeauna disponibile și pot fi accesate rapid în cazul unei întreruperi sau a unui dezastru.

Un alt avantaj al unei rețele globale de centre de date este capacitatea de a se extinde rapid pentru a satisface cerințele în schimbare. Cu centrele de date în mai multe locații, companiile pot adăuga sau elimina capacitate după cum este necesar pentru a ține pasul cu nivelurile de trafic în schimbare. Această flexibilitate ajută la menținerea costurilor la un nivel scăzut și asigură că întreprinderile au întotdeauna resursele de care au nevoie.

În cele din urmă, o rețea globală de centre de date oferă o mai bună securitate și confidențialitate pentru datele companiilor. Păstrând datele răspândite în mai multe locații, devine mult mai greu pentru hackeri să acceseze simultan toate informațiile unei companii.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Maramureș

Eveniment2 zile inainte

Un nou dosar penal privind traficul de influenta, coruptia si santajul zguduie din temelii “administrația la firul ierbii” a edilului Andrei Volosevici

Povestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood.Datele afacerii...

ferestre termopan ferestre termopan
Social6 zile inainte

5 beneficii pentru ferestre termopan cu geam dublu

Gama de ferestre termopan si usile cu geam dublu se diferentiaza de restul datorita faptului ca sunt formate din doua...

Eveniment6 zile inainte

La ce să fii atent atunci când achiziționezi cadouri de sărbători

Decembrie este luna cadourilor și, potrivit comercianților, cea mai bună perioadă pentru încasările firmelor. Indiferent de preferințele pe care le...

videochat constanta videochat constanta
Social6 zile inainte

„Pot lucra intr-un studio de videochat din Constanta, daca deja am un job stabil?”

Alegerea profesiei este una dintre cele mai grele decizii cu care viata ne obliga sa ne confruntam, caci nu intotdeauna...

Haine sport Haine sport
SocialO săptămână inainte

Haine sport pentru sezonul rece

Îți place la nebunie să faci sport, și mai ales, să faci sport în natură? Nu ştii ce haine sport...

Ferestre termopan Ferestre termopan
SocialO săptămână inainte

Ferestre termopan, piesa cheie în amenajarea băii

Ferestre termopan sunt o alegere inspirată pentru a fi montate în baie atât din punct de vedere al funcționalității, cât...

UncategorizedO săptămână inainte

Consuma produse de calitate datorita unei bacanii

Pentru a satisface aceste nevoi, oamenii isi indreapta atentia spre bacanii, un magazin alimentar care ofera produse de o calitate...

Motofierăstrău Motofierăstrău
SocialO săptămână inainte

Motofierăstrău electric sau pe benzină: pro şi contra

Alegerea unui motofierăstrău nu este întotdeauna un lucru uşor de făcut. Mai ales când există atât de multe modele pe...

Brasov Brasov
TurismO săptămână inainte

Ce sa vizitezi intr-o vacanta in Brasov

Daca inca nu ai vizitat Brasov, atunci trebuie sa iti faci o lista cu cele mai interesante locatii existente pe...

calorifer calorifer
SocialO săptămână inainte

9 paşi să aerisești corect un calorifer

A venit momentul acela din an în care pornim centrala termică din casă pentru asigurarea confortului termic. Nu de multe...

călătorie călătorie
TurismO săptămână inainte

Ce să nu lipsească din bagajul de călătorie

Înainte să plecăm într-o călătorie, cea mai mare frică a noastră, a tuturor, este să nu cumva să omitem ceva...

UncategorizedO săptămână inainte

TCL atinge cea mai mare cotă de piață la nivel global pe segmentul televizoarelor de 98 inch

București, 24 noiembrie 2022 – TCL, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața mondială de televizoare și lider...

Uncategorized2 săptămâni inainte

Descoperă beneficiile lăcuirii diferitelor suprafețe din lemn!

Fie că dorești să redai viață unor obiecte sau piese de mobilier vechi, ori te bucuri de un parchet nou...

husa apple iphone 14 pro max husa apple iphone 14 pro max
Social2 săptămâni inainte

Protecția telefonului: sfaturi pentru a vă păstra dispozitivul în siguranță

Telefonul dvs. este unul dintre cele mai importante instrumente de zi cu zi. Vă menține conectat la lume și vă...

Uncategorized2 săptămâni inainte

Samsung câștigă 46 de premii CES 2023 pentru inovație din partea Consumer Technology Association

Samsung este premiat pentru angajamentul său de a oferi clienților o experiență perfect conectată, personalizabilă, contribuind în același timp la...

aplice si plafoniere aplice si plafoniere
Exclusiv2 săptămâni inainte

Iluminatul potrivit pentru spațiile de birou: ce trebuie să știți

Iluminatul este unul dintre cei mai importanți factori în crearea unui spațiu de birou confortabil și productiv. Iluminatul potrivit poate...

Trending